GRAND CAYMAN

Kalkstensöar, korallrev, azurblått hav och tama stingrockor

Cayman Islands består av tre öar: Grand Cayman, Cayman Brac och Little Cayman. Öarna består av kalksten och är omgivna av korallrev, vilket gör att snorkling och djuphavsdykning lockar många resenärer att åka hit.

Grand Cayman är platsen där du kan njuta av vita sandstränder, azurblått hav – och simma med tama stingrockor. Sting Ray City är den populäraste turistattraktionen i Grand Caymans huvudstad George Town, där stingrockorna simmar nära besökarna och till och med låter sig bli klappade på magen. Man kan också mata dem med bläckfisk, och stingrockorna är vänligt inställda till turisterna – så länge du inte rör den giftiga taggen på deras svans.

Seven Mile Beach är en annan sevärdhet som trots namnet i själva verket är endast 5,5 amerikanska mil lång. Här hittar du många barer och restauranger och det finns också möjlighet att utföra olika vattensporter. Smaka gärna på den lokala specialiteten Grand Cayman Rum Cake, en romindränkt sockerkaka. Själva ön är 35 km lång och 15 km bred.

På Grand Cayman kan man handla bland annat smycken, klockor, kristaller och läderprodukter till riktigt bra priser. På Grand Cayman finns ingen hamn som är tillräckligt stor för kryssningsfartyg, så fartygen ankrar en bit från land och resenärerna körs iland med mindre båtar.

Valuta: Öns valuta är Cayman Island Dollar, men amerikanska dollar och kreditkort går också att använda
Språk: Engelska
Tidsskillnad till Sverige: – 7 timmar

Gröna växter på Grand Cayman

Fågel i Grand Cayman

Klarblått vatten vid Grand Cayman

Inspireras av fler kryssningsstopp runt vackra Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.