ANTIGUA

Åk på kryssning till den karibiska pärlan Antigua

Antigua är en korallö med 365 ständer – en för varje dag på året! Här lever du den Karibiska drömmen med turkosblått hav, vajande palmer och pudervita sandstränder. Njut av god mat med karibiska och afrikanska influenser och åk på härliga utflykter runt om på ön. Antigua lockar med både natur, kultur och många upplevelser. Här finns flera vattensporter att utöva och den västra sidan som är skyddad av vinden passar perfekt för snorkling och dykning, i Stingray City kan du simma med stingrockor.

På södra delen av ön ligger Shirley Heights som är en utsiktsplats ovanför hamnen. Härifrån är det en fantastisk utsikt över havet och den mycket vackra solnedgången. Särskilt populärt är att besöka på söndagar då det bjuds in till barbeque och livemusik. Är du sugen på äventyr ska du bege dig ut i regnskogen och åka på så kallade canopy tours, då man svingar sig över trädtopparna från olika plattformar. Gillar du att vandra är ett tips att bestiga Boggy Peak som är öns högsta topp på 400 meter. Från toppen har man en enastående utsikt över havet och hela vägen till grannöarna St Kitts och Guadeloupe.

Med katamaranbåt kan du åka på heldagsutflykt till systerön Barbuda som bjuder på många bra dykplatser och där sanden skimrar i rosa tack vare de många rosafärgade snäckorna som finns i sanden. Här lever också de sällsynta röda fregattfåglarna. I huvudstaden St John´s finns bra shopping och uteliv och varje år i slutet av juli är det karneval på Antigua. Då fylls gatorna i St John´s med folk som dansar och uppträder, en riktig upplevelse!

Antigua har ett behagligt klimat på omkring 27 grader året runt. Regnsäsongen är mellan juni och december och torrsäsongen mellan december och april.

Valuta: ECD (Östkaribisk dollar)
Officiellt språk: Engelska
Tidsskillnad till Sverige: -5 timmar

strand på Antigua hamnen i st johns

vik i Antigua

Sothern Stingrays stingrocka som simmar utanför Grand Cayman

Inspireras av fler kryssningsstopp runt vackra Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.