BARBADOS

Barbados, den östligaste ön i Karibien med flest soltimmar

Barbados är den östligaste av alla öar i Karibien. Långa, vita sandstränder och kristallklart, turkosfärgat hav omgärdar ön. På östkusten rullar Atlantvågorna in med oerhörd kraft och suddar ut de förälskades fotspår i sanden. Detta är den ö i Västindien som har flest soltimmar. Det regnar mycket sällan och det finns många härliga stränder som ger möjlighet att utöva vattensporter så som surfing, snorkling och massa annat.

Eftersom Barbados är omgivet av korallrev, är Barbados den platsen i världen med det renaste havsvattnet. Det är också enkelt att leva här, då du kan dricka kranvattnet och inte behöver oroa dig för vad du kan äta och inte.

Ön är 34 km lång och 23 km bred. På vissa håll finns storslagna grottformationer. Här kan ni ta en tur med sjörövarskeppet Jolly Roger, här åker ni till en strand, ser någon gå på plankan, solar, badar, dricker rompunsch och dansar till steelbandets medryckande rytmer. Med ubåten Atlantis upplever ni vackra korallrev och fiskar i alla färger och former. Det finns också olika turer där man får snorkla med stora havssköldpaddor.

Barbados är en mycket het ö i kryssningsvärlden just nu, då flera rederier valt ut Barbados som startpunkt för sina kryssningar i Östra och Södra Karibien, därav hinner ni uppleva fler exotiska öar under kortare tid. Barbados har även bra flygningar till Sverige med oftast bara ett byte i Europa.

Från hamnen kan ni promenera in till centrum på cirka 30 minuter, och till den populära bukten Carlisle bay, också kallad Carlisle Beach, som sträcker sig flera kilometer.
En populär beach club är Copacabana där ni kan lyssna till skön musik, hyra solsäng och parasoll.

Två andra populära stränder är Accra beach och Miami beach som båda ligger på sydkusten. Båda är kända för sina lugna stränder och vita, vackra sand.
Om ni inte vill sola och bada rekommenderar vi er att åka på en rundtur, då denna ö har mycket vackert att erbjuda.

Valuta: Barbados-dollar, men det går också bra med US-dollar
Språk: Officiellt språk är engelska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

Se våra kryssningsresor med start från Barbados

Barbados beach

Barbados fruit

Barbados Bridgetown

Barbados Monkey

Inspireras av fler resmål i Karibien

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.