ARUBA

Kritvita stränder, rik matkultur, rosa flamingos och azurblått vatten

Aruba är en av de populäraste öarna i Karibien och beskrivs av ortsbefolkningen som ”one happy island”. Den lilla ön är bara 31 kilometer lång och 10 kilometer bred. Här ligger några av Karibiens bästa stränder, till exempel Eagle Beach och Palm Beach. Ön är placerad under orkanbältet och kan skryta med ett stort antal soltimmar per år.

Vegetationen är karg och består i huvudsak av kaktusar och det så kallade divi­divi-trädet, som på ett arkitektoniskt sätt formats av vinden. Den kosmopolitiska lokalbefolkningen är mycket hjälpsam och vänlig och har gedigna språkkunskaper.

Nederländska är det officiella språket, men det som talas mest är det inhemska ”papiamento”.
Hamnstaden Oranjestad, som är Arubas huvudstad, är en stad med färgglad byggnadsarkitektur som återspeglar olika perioder i Arubas historia, Oranjestad upptäcker du bäst till fots.

En sevärdhet som man inte får missa är det Marsliknande landskapet i Arikok National Park där man finner mystiska stenblock målade med forntida hällristningar, samt kalkstensgrottor. Aruba har ett fantastiskt marint liv som du upplever bäst i en ubåt. Du kommer att få se dykare, korallrev och skeppsvrak på färden. Tillbaka på torra land kan du uppleva Aruba under en Jeep-safari, och besöka De Palm Island där du kan snorkla i det kristallklara vattnet.

Med sina färgglada byggnader, de fina stränderna, marknader och annan bra shopping har ön någonting för alla. Pruta ordentligt. Fartyget lägger oftast till i centrum så till affärer, restauranger med mera tar du dig genom att promenera cirka 10 min.

Valuta: Florin och USD
Språk: Nederländska, papiamento och engelska
Tidsskillnad till Sverige: -6 timmar

Liten sköldpadda i havet utanför ArubaFärgglada hus i Aruba

Rosa flamingos på ArubaSolnedgång i Aruba

Inspireras av fler kryssningsstopp runt vackra Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.