BONAIRE

Dykarens paradis med kristallklart vatten, korallrev och ett enormt fiskbestånd

Inte långt från Venezuelas kust ligger den lilla ön Bonaire, som egentligen består av ett korallrev och som dessutom är omgiven av ytterligare ett. Här flockas inte bara rosa flamingos utan även dykare från hela världen. Bonaire är dykarnas paradis och klassas som ett av de bästa dykställena i världen. Kristallklart vatten med 50–60 meter siktdjup omgärdar ön och fiskbeståndet är enormt.

Ön är 38 km lång, 11 km bred och huvudstaden heter Kralendijk. Norra delen av Bonaire är något mer kuperad och grön medan den karga, torra södra delen lättas upp av de kritvita salthögarna från den inte helt oviktiga saltindustrin. Bonaire ingår i Nederländska Antillerna och betraktas som en självstyrande nation, integrerad i konungariket Nederländerna.

Från fartyget är det gångavstånd in till centrum. Om du promenerar längs gatan Kaya Grandi i Kralendijk kommer du att kunna göra en hel del fynd, till exempel smycken med ädelstenar, trä, läder, silver och keramik.

Något man inte vill missa på Bonaireär den vackra rosa stranden Pink Beach, som ligger på sydvästra sidan av ön. Stranden får sin ovanliga färg från krossat snäckskal. Här kan du enkelt koppla av på stranden eller prova på snorkling.

På denna ö är det framför allt dykning och snorkling som gäller, så stränderna består ofta av rev och inte bara fin sand. Badskor är att rekommendera.

Valuta: USD
Språk:
Nederländska, inhemska språket papiamento och engelska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

Korallrev i havet utanför BonaireFlamingos på Bonaire

Klippor och fint vatten i BonaireDörr som leder ut mot vacker strand i Bonaire

Inspireras av fler kryssningsstopp runt vackra Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.