BORA BORA

Bora Bora är ”drömmarnas ö”

Bora Bora är en ö i ögruppen Sällskapsöarna i Franska Polynesien. Landskapet består av tropisk grönska, vulkanisk sten och vita sandstränder som kantar nästan hela ön. Här blommar hibiskusblommor och apelsinträd, och ön omges av barriärrev med ett fantastiskt undervattensliv. Det är inte svårt att förstå att Bora Bora ibland kallas för drömmarnas ö. Här ligger dagstemperaturen kring 30 grader, året om.

Bora Bora är en liten ö. Det tar ungefär en timme att med bil ta sig runt hela ön. Vill du kolla in vackra korallrev och färgglada fiskar ska du bege dig till undervattensparken Coral Garden som ligger på öns sydöstra sida. Många kryssningsresenärer väljer att tillbringa dagen på en strand, men för den aktiva finns mycket att välja mellan. Vad sägs om snorkling i lagunen, paddling i en polynesisk kanot, organiserad hajmatning eller skärmflygning? Bora Bora är också känt för sin goda mat, främst fisk och skaldjur. Maten har ofta influenser från det franska köket.

Typiska souvenirer att köpa hem är smycken gjorda av snäckor, träskulpturer samt andra lokala hantverk.

Kryssningsfartygen ankrar en bit från hamnen i huvudorten Vaitape, och resenärerna tar sig till land med mindre så kallade tenderbåtar.

Valuta: CFP-franc.
Språk: Franska, tahitiska.
Tidsskillnad till Sverige: – 11 timmar.

Vacker, lila, solnedgång på Bora Bora

Bora Bora i gryning

Sköldpadda Lunch vid stranden på Bora Bora

Inspireras av fler kryssningsstopp runt vackra Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.