COZUMEL

Total avkoppling, god mat, papegojfiskar och mexikansk rytm

Karibiens klaraste och blåaste vatten finns vid den mexikanska ön Cozumel. Under vattenytan simmar mängder av tropiska fiskar och reven utanför Cozumel är världsberömda. Många av öns attraktioner finns därmed i havet. Resenärer har dock också mycket att upptäcka på land. Man kan till exempel åka till Chankanaab National Park för att sola, snorkla, besöka den botaniska trädgården eller ta en tur med en ubåt. I Cozumel kan man också åka katamaran till Passion Island för sol och bad eller varför inte åka ut på Jeep-safari.

Ett tips är att besöka Tulum på det mexikanska fastlandet. I den gamla mayastaden finns många tempel och byggnader som härstammar från mayaindianperioden. Ett antal sevärda mayalämningar finns även på Cozumel. Både ön Cozumel och huvudorten San Miguel är typiska, karibiska shoppingparadis där man kan köpa bland annat diamanter, ädelstenar, alkohol och elektronik till bra priser.

I San Miguel finns flera hamnar, men kryssningsfartygen lägger oftast till vid Puerta Maya, cirka fem kilometer från staden, eller vid Langosta pier som är på gångavstånd från centrum.

Valuta: Mexikos valuta är peso, med amerikanska dollar funkar bra
Officiellt språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: – 7 timmar

Vajande palm på Cozumel

Strand med palmer i Cozumel

 

Människor som badar i havet intill Cozumel

 

Inspireras av fler kryssningsstopp runt vackra Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.