CURACAO

Paradisstränder, spännande historia och dykning i världsklass

Inte långt från Venezuelas kust ligger Curacao, som tillsammans med Aruba och Bonaire bildar ABC-öarna. Huvudstaden Willemstad, som finns på Unescos världsarvslista, är en förtjusande liten stad med typisk nederländsk arkitektur. De många husen med färgglada gavlar påminner om ett färgrikt Amsterdam. Det är också på denna ö som den blå Curacao-likören framställs.

I Hato Caves hittar du dramatiska grottor med underjordiska vattenfall och urgamla indianska hällristningar. Glöm inte att besöka Seaquarium Beach, där akvariet Curaçao Seaquarium hyser mer än 400 exotiska marina djurarter.

Curacao (som är 64 km lång och 16 km bred) är huvudön inom Nederländska Antillerna, en federation som består av grannön Aruba och Bonaire, Saint Maarten, Saba och Sint Eustatius som ligger längre norrut. Dessa öar betraktas som en integrerad del av konungariket Nederländerna. Öarnas riksdag har sitt säte i Curacaos huvudstad.

Ön är låglänt med karg vegetation. Den omgärdas av underbara korallrev, som gör den till ett eldorado för dykare och snorklare. Härliga stränder finns på den västra sidan av Curacao. Shoppingen här är också bra med marknader där man kan köpa fina tavlor med karibiska motiv, hängmattor, väskor och souvenirer.

I Willemstad finns två hamnar där kryssningsfartygen lägger till, båda på gångavstånd från centrum.

Valuta: Guilder och USD
Språk:
Nederländska, papiamento och engelska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

Färgglada hus i CuracaoGrandeur of the Seas ligger i hamn på Curacao i solnedgången

Kryssningsfartyg och delfiner utanför CuracaoSandstrand och hav i Curacao

Inspireras av fler kryssningsstopp runt vackra Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.