HAVANNA

Amerikanska femtiotalsbilar, färggranna byggnader, rom, cigarrer & salsa

Kuba förknippas ofta med rom, revolution och feta cigarrer. Men Kuba är också historiska kolonialstäder, intressanta museer och tropiska sandstränder. Här finns pulserande salsarytmer, gröna odlingsmarker med meterhöga sockerrör och murmålningar som hyllar revolutionshjälten Che Guevara.

Kuba har en av världens mest fascinerande huvudstäder – Havanna. Arkitekturen är enastående och stämningen i de gamla stadsdelarna är mycket speciell. På gatorna kryssar amerikanska femtiotalsbilar fram och här och där hörs de medryckande karibiska tonerna av salsa, cha cha och merengue.

Gamla Havanna, eller Habana Vieja som kubanerna säger, är ett enda virrvarr av krokiga gator och smala gränder. Här står stolta byggnader i kolonialstil. Den granna färg de en gång målats i har dock för länge sedan spruckit och flagnat. De äldsta kvarteren ligger kring stadens fyra torg. Dessa kvarter är numera renoverade och här finner man några av Havannas förnämsta restauranger och eleganta kolonialhotell. Havanna har över två miljoner invånare och här är de inte blyga av sig. De är öppenhjärtiga, yviga och pratglada.

Kryssningsfartygen lägger oftast till i stadens centrum.

Bra att veta: Tillgången till internet är fortfarande begränsad på Kuba. Såväl kabeluppkoppling som wifi fungerar i regel långsamt och oregelbundet. Ibland fungerar det inte alls. Det finns heller inget 3G-nät.
Det bästa när det gäller valutan är att ta med euro som ni växlar in på växlingskontoret i kryssningsterminalen till kubansk, konvertibel peso (CUC). Det går även bra med US dollar, men då blir det sämre växlingskurs.

Valuta: Pesos convertibles (CUC)
Språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

havanna bil capitoliovacker arkitektur i Havanna Karibien

Inspireras av fler kryssningsstopp runt vackra Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.