SÖDERHAVET

Kryssning i sagolika Söderhavet

Söderhavet beskrivs oftast som paradiset på jorden, med all rätt! Varje ö ser ut som ett perfekt vykort med pärlvita stränder, vajande kokospalmer, turkosglittrande laguner och färgglada koraller. Söderhavets olika övärldar skiljer sig ändå en del från varandra med sin varierande natur, från platta korallöar till mäktiga bergstoppar och slocknade, grönbeklädda vulkanlandskap. Gemensamt är det rofyllda lugn som befinner sig på alla Söderhavsöarna och lokalbefolkningen är väldigt gästvänlig.

Trots den stressfria atmosfären finns här många aktiviteter att välja på! Olika vattensporter som segling och dykning, snorkla i de kristallklara lagunerna eller paddla i transparenta kajaker. Åk på upptäcktsfärd med fyrhjuling genom djungeln eller vandra upp för höga bergstoppar och belönas med en magisk utsikt över havet. Söderhavet har en rik historia och en unik, orörd natur som inte går att finna någon annanstans på jorden. Öarna här är inte lika exploaterade som Karibien vilket gör Söderhavet extra fascinerande och trollbindande.

Avstånden mellan öarna är oftast stora och det kan vara svårt att ta sig runt, därför passar det så bra att åka på kryssning hit! Kryssningarna utgår oftast från USA, Hawaii, Australien eller Nya Zeeland och under din kryssning hinner du upptäcka flera av Söderhavets magiska pärlor!

Fundera på vad du vill göra under din Söderhavsresa och läs om de olika öarna här nedan för att du ska få ut det mesta av din semester och hitta de paradisöar som trollbinder dig mest. Boka någon av våra kryssningsresor eller låt oss skräddarsy just din unika drömresa till Söderhavet!

Vacker vy över InterContinental Resort och Spa på Bora Bora Karibien

BORA BORA

Drömmarnas ö! Vita stränder, korallrev & grönska

Moorea beach

MOOREA

Doft av vanilj och hibiskus, silkeslen sand och kristallklara laguner

RAIATEA

Seglarnas paradis, med sina korallrev, vulkaner och vattenfall

TAHITI

Svarta stränder, grönskande natur och medeltemperatur på 25 grader året om!

Söderhavets turkosa hav och härliga stränder

PAPEETE

På den största Ön i Franska Polynesien hittar vi ögruppens huvudstad Papeete