ST VINCENT OCH GRENADINERNA

Upptäck St Vincent och Grenadinernas dramatiska landskap med en kryssning

St Vincent och Grenadinerna är en stat som består av 32 öar i Västindien som ligger belägen norr om Trinidad och Tobago. Huvudstaden heter Kingstown. Här finner ni smala gator, välvda stenportar, gatuförsäljare och härliga rytmer. Åker ni mot norra kusten kommer ni få se ett dramatiskt landskap och för de finaste stränderna ska ni bege er söderut.

St Vincent sägs också vara ett riktigt segelparadis och med sitt turkosa vatten och sina palmprydda stränder är det här en gömd pärla i Karibien. Njut av dagsfärsk fisk direkt från marknaden i Kingstown, ta en tur runt staden och upptäck dess historia och vackra kyrkor.

Ön har ett rikt naturliv som lämpar sig för ett flertal aktiviteter. Vandra längs den aktiva vulkanen i La Soufrière, utforska de tropiska växter och djurarter som lever på ön och kanske får du chans att se den kända, men sällsynta, St Vincent papegojan? Ta in det vackra landskapet med en kajaktur genom bukter, grottor och vattenfall. Ett besök till St Vincent och Grenadinerna är helt klart ett måste på din kryssning i tropiska Karibien.

Till Villa Beach tar det ca 10 minuter med taxi. Här finns också några enklare caféer och vattensporter. Strax utanför staden ligger fortet Fort Charlotte, väl värt ett besök.

Kryssningsfartygen kan lägga till på flera orter på ön. I Kingstown är det oftast en kort promenad in till stadens centrum.

Valuta: Östkaribisk dollar, så var noga med att fråga om priser i US dollar om ni hellre betalar med det. Man kommer långt med amerikanska dollar och ett kreditkort
Språk: Engelska, men även patwa som är en form av kreolspråk
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

mustique saint vincent and the grenadines

kingstown st vincent

st vincent and the grenadines

Mopion Island, Saint Vincent and the Grenadines

Inspireras av fler kryssningsstopp runt vackra Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.