MARTINIQUE

Ruiner, monument och romdestilleri på kryssning till Martinique

Både arawaker och karibier hade befolkat Martinique i flera hundra år innan Columbus upptäckte ön år 1493. Spanjorerna brydde sig emellertid föga om ön och istället var det fransmännen som lade beslag på nuvarande Martinique. För ekoturister erbjuder Martinique bland annat många vandringsleder på vulkanens sluttningar. Ruiner och monument finns i överflöd. Kilometerlånga stränder likaså. Dessutom är det unika köket en dröm för smaklökarna.

 Huvudstaden på Martinique är Fort-de-France. Här bor cirka 100 000 invånare, vilket gör staden till en av de större i Karibien. Om du är intresserad av kultur och historia kan du rikta kosan mot något av de gamla forten i stadskärnan. Om du söker nöjen kan du bege dig till de pittoreska gatorna kring hamnen.

Martinique har en säregen kultur där det franska kolonialarvet har blandats med karibiska influenser. Den färgstarka karibiska kulturen, med dans, musik och mystik, har genom åren blandats med den klassiska franska elegansen och format en kultur som är mycket distinkt. Martinique liknar ingen av de andra karibiska öarna och invånarna för sig med värdigheten hos tusen franska vinkypare samtidigt som de utstrålar den typiska karibiska sorglösheten.

Kryssningsfartygen lägger oftast till vid en hamn mitt i centrum. Från den hamn som ligger längre bort tar det cirka 20 min att promenera in till centrum. Där hittar ni fina gamla byggnader, en park vid vattnet och en del shopping. Det finns en färja som går var 40:e minut som tar er till Pointe de Bout där ni kan ta er till en trevlig långgrund strand och till Anse a l’Ane. Denna kostar cirka 7 euro. Det finns också en liten strand inne i centrum intill fortet. Annars kan vi rekommendera att ta en tur med rederiet, till exempel en tur till ett romdestilleri eller upp på vulkanen.

Valuta: Euro
Språk: Franska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar

Storslagen vy på Martinique

Glittrande vit sand på Martinique

Inspireras av fler kryssningsstopp runt vackra Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.