BARBADOS

Barbados, den östligaste ön i Karibien med flest soltimmar

Barbados är den östligaste av alla öar i Karibien. Långa, vita sandstränder och kristallklart, turkosfärgat hav omgärdar ön. På östkusten rullar Atlantvågorna in med oerhörd kraft och suddar ut de förälskades fotspår i sanden. Detta är den ö i Västindien som har flest soltimmar. Det regnar mycket sällan på Barbados och det finns många härliga stränder som ger möjlighet att utöva vattensporter så som surfing, snorkling och massa annat. Barbados är känd för att ha de mest mångfaldiga stränderna i Karibien.

Eftersom Barbados är omgivet av korallrev, är Barbados den platsen i världen med det renaste havsvattnet. Det är också enkelt att leva här, då du kan dricka kranvattnet och inte behöver oroa dig för vad du kan och inte kan äta. Ön är 34 km lång och 23 km bred och på vissa håll finns storslagna grottformationer.

Här kan ni ta en tur med sjörövarskeppet Jolly Roger, där ni får åka till en strand, se någon gå på plankan, sola, bada, dricka rompunsch och dansa till steelbandets medryckande rytmer. Med ubåten Atlantis upplever ni vackra korallrev och fiskar i alla färger och former. Det finns också olika turer där man får snorkla med stora havssköldpaddor. Ön anses vara rommets ursprungsland. Mount Gay Distilleries producerar det äldsta rommet i världen, sedan 1703.

Barbados är en mycket het ö i kryssningsvärlden just nu, då flera rederier valt ut Barbados som startpunkt för sina kryssningar i Östra och Södra Karibien, därav hinner ni uppleva fler exotiska öar under kortare tid. Barbados har även bra flygningar till Sverige med oftast bara ett byte i Europa.

Grapefrukten kommer från Barbados och du kan dricka lokal grapefruktjuice med alla måltider eller så kan du dricka det i en härlig cocktail. Från hamnen kan ni promenera in till centrum på cirka 30 minuter och till den populära bukten Carlisle bay, också kallad Carlisle Beach, som sträcker sig flera kilometer. En populär beach club är Copacabana där ni kan lyssna till skön musik, hyra solsäng och parasoll.

Två andra populära stränder är Accra beach och Miami beach som båda ligger på sydkusten. Båda är kända för sina lugna stränder och vita, vackra sand. Om ni inte vill sola och bada rekommenderar vi er att åka på en rundtur, då denna ö har mycket vackert att erbjuda.

Valuta: Barbados-dollar, men det går också bra med US-dollar
Språk: Officiellt språk är engelska
Tidsskillnad till Sverige: – 6 timmar
Visste du att: Barbados är en av världens mest tätbefolkade stater och den kända sångerskan Rihanna är från Barbados.

Clearwater Villa havsutsikt på Barbados

En flaska Mount Gay rom på strand i Barbado

En apa i trädet i Barbados vackra natur

Hastings Beach i Barbados

 

Inspireras av fler resmål i Karibien

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.