SANTA CRUZ DE LA PALMA

Santa Cruz de la Palma är en pittoresk stad med stort kulturarv

Santa Cruz de La Palma är huvudstaden i La Palma, en av Kanarieöarna (Spanien), är en vacker stad med en kolonial luft som bevaras i dess historiska centrum som är en historisk-konstnärlig plats, många palats, koloniala byggnader och hus med traditionell kanarisk arkitektur. Det är känt för sin århundraden gamla och livliga hamn. Denna lugna stad har platser av kulturellt intresse som teatrarna Chico och Circo de Marte. I ett tidigare kloster finns Museo Insular de La Palma, som innehåller en samling konst och etnografiska och naturhistoriska utställningar.

Vi bör inte heller glömma dess kyrkor och dess helgedom av Virgen de las Nieves, platsen för en hundraårig traditionsfestival: nedstigningen av öns skyddshelgon. I Marinmuseet finns en kopia av Santa María, en av Christopher Columbus karaveller från 1400-talet.

En liten men charmig stad med sjömanssmak. Att promenera genom det är en upplevelse, vare sig det är dag eller natt. En vänlig plats full av historia.

Dess betydelse i handelsvägarna till Europa och framför allt till Amerika var sådan att 1558 indiens första domstol installerades i dess hamn. Staden såg passera många av de rikedomar som spanjorerna förde från sina kolonier i Amerika och blomstrande exportplats som lockade många köpmän och bankirer. Allt detta, tillsammans med dess intensiva marinaktivitet, gjorde Santa Cruz de La Palma till det spanska imperiets tredje hamn, efter Sevilla och Antwerpen.

Kryssningsfartygen lägger oftast till i Santa Cruz de la Palma som ligger nära den centrala delen av staden.

Valuta: Euro (EUR)
Språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: – 1 timmar.

Inspireras av resmål runt vackra medelhavet

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.