ROM

Världsberömda kulturskatter, romantik och mat i världsklass

Rom är staden som är byggd på sju kullar och som brukar beskrivas som ett enda stort museum. Här hittar du världsberömd konst, spännande arkitektur och historiska sevärdheter. Ett måste är att besöka Colosseum, som byggdes redan mellan år 70 och 80 e.Kr. Den gamla amfiteatern rymde som mest 87 000 åskådare som bland annat såg gladiatorspel och teaterföreställningar. En stor del av Colosseum förstördes i ett jordskalv, men den del som finns kvar är ändå en otroligt mäktig syn.

Sixtinska kapellet, Spanska trappan, Pantheon och Vatikanen ligger också på många turisters att göra-lista.  Många vill gärna också besöka den berömda fontänen Fontana Di Trevi. Det är omöjligt att hinna uppleva alla Roms sevärdheter på en dag, så planera din resa hit noga och välj det du är mest intresserad av att se.

Efter en dos kultur är det skönt att bara strosa runt på de romantiska gatorna, njuta av stämningen på en piazza, dricka en cappuccino och äta italiensk gelato. Här ligger också designboutiquerna på rad, så den som är intresserad av italienskt mode har mycket att se och uppleva – och shoppa.

Kryssningsfartygen lägger till i Roms hamn Civitavecchia, som ligger rätt långt från staden. Det tar cirka 90 minuter att ta sig till Rom med buss eller taxi.

Valuta: Euro
Språk: Italienska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

 

Pizzeria i Rom, Italien Rom Kolloseum

 

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.