BARCELONA

Historiska sevärdheter, spansk tapas och en strand mitt i stan

Barcelona är i dag en av de populäraste destinationerna i Europa bland turister. Här blandas storstadspuls med strandliv. Det är aldrig långt till en sandstrand när du befinner dig i stadens centrum. Arkitekten Antonio Gaudi har satt sin prägel på staden med sina många utsmyckade byggnader. Kolla gärna in katedralen La Sagrada Familia, som är Barcelonas mest kända landmärke. En promenad längs stadens paradgata Las Ramblas är också ett måste. Längs gatan hittar du bland annat matmarknaden La Boqueria, samt stadens medeltida kvarter.

Ett tips är att också besöka Picasso-galleriet. Och när hungern slår till, ät paella! Den kända, spanska rätten består av saffransris, skaldjur, kyckling och grönsaker. Tapas är också att rekommendera. Det är olika smårätter, bland annat skinka, spansk tortilla, fisk, potatiskroketter och oliver, bland mycket annat. I Barcelona går det bra att strosa på egen hand, men se upp för ficktjuvar! Lämna pass och annat av värde kvar ombord. En sightseeing är så klart också trevligt om ni inte varit här tidigare. På de arrangerade turerna får ni tid på egen hand efter sightseeingturen.

Det finns flera kryssningsterminaler, en del ligger på gångavstånd från centrum, en del längre bort. Man kan ta en taxi eller åka med rederiets skyttelbussar, eller så kan man ta lokalbussen som är billigare.

Valuta: Euro. Kreditkort är allmänt accepterade
Språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Barcelona hus

Inspireras av resmål runt vackra Medelhavet

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.