ATEN

I Aten njuter du av ståtliga monument, antika ruiner, spännande museum, Akropolis & shopping

Aten är Greklands huvudstad och landets största stad med cirka fyra miljoner invånare. Staden i sig är som ett museum, med otaliga monument och ruiner. Den mest centrala delen av Aten är Syntagma, Konstitutionstorget, där bland annat det grekiska parlamentet ligger. Syntagma är även ett av turisternas favoritmål, då det bjuder på en hel del kulturminnen. I området finns också flera museer, den gamla staden Plaka och världens mest kända klippa, Akropolis med Parthenon-templet på toppen.

Ett tips är att åka till Mikrolimano, en liten pittoresk småbåtshamn med en vacker strandpromenad. Här kan du sätta dig på något av de många caféerna eller restaurangerna för en bit mat eller ett glas lokalt vin. I Psyri-distriktet, nära Akropolis, finns många små affärer för den som gillar shopping. Här hittar du typiska souvenirer som läderprodukter, grekiska oliver, keramik och kryddor.

Kryssningsfartygen ankommer till hamnstaden Pireus, cirka 12 km från Aten. I Pireus finns en del att se och göra, bland annat flera muséer samt fotbollsarenan Karaïskákis-Stadion som är hemmaplan för klubblaget Olympiakos och Greklands herrlandslag i fotboll. De flesta kryssningsresenärerna åker dock till Aten. Man kan åka med rederiets bussar, eller till exempel med taxi eller lokalbuss.

Valuta: Euro
Språk: Grekiska
Tidsskillnad till Sverige: + 1 timme

Inspireras av fler resmål rundt vackra Medelhavet