VENEDIG

Tusenårigt världsarv med ett virrvarr av broar och kanaler

Venedig, den romantiska staden med en fantastisk atmosfär. Staden har 150 kanaler och 400 broar spridda över drygt 100 öar, här finns mycket att göra för den historiskt intresserade. I hjärtat av staden ligger det berömda torget Piazza San Marco, här hittar du bland annat Markuskyrkan och Dogepalatset. En fantastisk utsikt över staden får du om du tar dig upp i det 100 meter höga klocktornet som finns på torget.

Ett måste när du är i Venedig är att åka gondol längs kanalerna, ett romantiskt sätt att uppleva staden. Man kan också åka vattenbussar, så kallade vaporetti. Ett tips är också att bara strosa runt längs kullerstensgatorna och över broarna och konstatera att Venedig är en stad som faktiskt är helt byggd på vattnet. En av stadens mest kända sevärdheter är Rialtobron som korsar Canal Grande, den största kanalen i staden och den så kallade huvudleden. Rialtobron byggdes på 1500-talet.

Kryssningsfartygen lägger oftast till i Venedigs hamn. Därifrån kan man åka båt in till Piazza San Marco. Det tar cirka 20 minuter. Det går också bussar in mot centrum.

Valuta: Euro
Språk: Italienska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Gondol i Veneid

Inspireras av resmål runt vackra Medelhavet

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.