LAS PALMAS

Las Palmas är en charmig storstad i den spanska skärgården

Gran Canaria är en ö som är en del av den spanska skärgården på Kanarieöarna. I nordöstra delen av Gran Canaria ligger öns huvudstad, Las Palmas de Gran Canaria, en kosmopolitisk stad öppen mot havet.

Las Canteras-stranden, mer än tre kilometer lång, är en av dess huvudattraktioner. Förutom Alfredo Kraus Auditorium koncentreras ett brett utbud av boende, fritids- och restaurangutbud i dess omgivningar. Dess hamn, La Luz, tar inte bara emot turistkryssningar utan förbinder också huvudstaden med andra öar i skärgården.

Den historiska stadsdelen Vegueta, med en indisk luft och smala kullerstensgator, är hem för några av de mest ikoniska byggnaderna på Las Palmas de Gran Canaria: Kanarieöarnas katedral, Casa de Colón eller Kanariska museet är något som ingen får missa.

För älskare av ”shopping” har staden flera köpcenter, även om det är tillrådligt att dra nytta av det goda klimatet som regerar i staden under hela året och promenera genom gatorna medan du njuter av butikerna och skyltfönstren.

Kryssningsfartygen lägger oftast till i Puerto de La Luz y Las Palmas som ligger nära den centrala delen av staden.

Valuta: Euro (EUR)
Språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: – 1 timmar.

Inspireras av resmål runt vackra medelhavet

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.