FUNCHAL

Funchal är en charmig stad med en ändlös utsikt över Atlanten

Vulkanön Madeira brukar kallas ”blommornas ö” och den som besökt ön kan inte annat än att hålla med. Överallt växer vackra blommor i alla världens färger och former. Fruktträd är också en vanlig syn. Huvudstaden Funchal kallas i sin tur för ”lilla Lissabon” eftersom den påminner mycket om den portugisiska huvudstaden.

Den som vill se mer av växtligheten på ön kan vandra längs en så kallad levada, de gamla bevattningsdikena som byggdes av slavar på 1400-talet. I dag har dikena förvandlats till populära vandringsleder längs bergssluttningarna. Ett populärt utflyktsmål är fiskebyn Camara de Lobos, och den som gillar fart kan åka släde nedför de branta gatorna i Funchal! Gillar du viner ska du inte missa att smaka på de kända Madeira-vinerna som tillverkas på ön.

Kryssningsfartygen lägger till vid hamnen i Funchal. Härifrån går skyttelbussar och taxi som tar dig till stadens centrum. Det tar cirka 20 minuter att promenera längs piren in till centrum. Här hittar ni shopping och härliga uteserveringar samt den vackra konstgatan Rua Santa Maria. Funchal är en fin gammal stad att strosa i, men vi rekommenderar att ni åker på någon utflykt och får se mer av denna fantastiska ö.

Valuta: Euro (EUR)
Språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: – 1 timmar.

Inspireras av resmål runt vackra medelhavet

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.