TENERIFFA

Teneriffa är ett soligt resmål med vackra stränder

Teneriffa är den största ön i ögruppen Kanarieöarna, och huvudstaden Santa Cruz de Tenerife är en riktig storstad. Här bor cirka 200 000 människor och utbudet av shopping, restauranger och sevärdheter är stort. Här finns mycket att se och göra. En promenad kan till exempel börja vid Plaza de Espana och via stadens smågator ta dig vidare till den vackra saluhallen, Mercado de Nuestra Senora de Africa.

Den mesta och kanske bästa shoppingen finner du längs gågatan Calle de Castillo eller i något av de stora varuhusen. Men i Santa Cruz finns mycket mer att göra än att shoppa. Här finns det spektakulära operahuset, flera museer, vackra parker, och – så klart – mängder av barer och restauranger. Sätt dig gärna ner och vila fötterna medan du smakar på det spanska köket. Det bästa stället att njuta av värmen är på Tenerife Parque Maritimo, en härlig poolanläggning vid havet, ett stenkast från det vackra operahuset. Vill du hellre ha sand mellan tårna är det inte långt till en av Teneriffas vackraste stränder, Playa de las Teresitas, dit du kommer snabbt och enkelt med buss från centrum, alternativt taxi.

Åker du på utflykt kan du välja att besöka Teide, Teneriffas och hela Spaniens högsta punkt. En linbana går upp till vulkanens högsta topp och därifrån har du en fantastisk utsikt.

Kryssningsfartygen lägger till vid Port of Santa Cruz, och därifrån är det en kort promenad in till stadens centrum. Vill man inte gå kan man åka skyttelbussar eller taxi.

Valuta: Euro (EUR)
Språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: – 1 timmar.

Inspireras av resmål runt vackra medelhavet

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.