LISSABON

Kullarnas stad med spårvagnar, bergbanor och lokala delikatesser…

I Portugals huvudstad finns något för alla: historia, kultur, arkitektur, strandliv och bra shopping. Staden har cirka en halv miljon invånare och här blandas gamla byggnader med modern stadspuls.

De äldsta delarna av Lissabon är uppbyggda på sju kullar, vilket betyder att det finns många branta gator och gränder. Många så pass branta att det inte går att köra bil dit upp. Det finns tre bergbanor att åka med om man inte orkar gå, samt en hiss. Hissen går upp till stadsdelen Baixa, där man har en fantastisk panoramautsikt över staden.

Bland de populäraste sevärdheterna finns det storslagna klostret Monasteiro dos Jerónimos, som byggdes på 1500-talet för att uppmärksamma att Vasco da Gama hade upptäckt sjövägen till Indien. En annan sevärdhet att besöka är den moriska borgen Castelo de São Jorge, som ligger högt upp på en kulle med fantastisk utsikt över staden. Självklart ska man också ta en tur med någon av stadens spårvagnar.

Smaka gärna på det lokala portvinet eller de berömda portugisiska smördegsbakelserna Pasteis de nata, fyllda med vaniljkräm, på någon av de otaliga lokala restaurangerna som kallas för ”tascas”.

Väster om Lissabon ligger ”rivieran” med badorterna Cascais och Estoril, båda värda ett besök. I Estoril finns också Europas största casino.

I Lissabon lägger kryssningsfartygen till på promenadavstånd från centrum.

Valuta: Euro. Kreditkort är allmänt accepterade
Officiellt språk: Portugisiska
Tidsskillnad till Sverige: – 1 timme

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!