Kryssningar jorden runt

Det bekvämaste sättet att åka jorden runt är definitivt ombord på ett kryssningsfartyg!

Alla drömmer vi nog om att någon gång resa jorden runt, och en kryssning är ett prisvärt sätt att se och uppleva världen på. Slipp jet-lag och väntetid på flygplatsen, med en jorden runt resa på ett kryssningsfartyg kommer ni alltid fram utvilade till varje ny destination! Vi har de bästa tipsen för att eran jorden runt kryssning ska bli ett minne för livet.

Åk på ditt livs häftigaste resa!

Att kryssa jorden runt är det bästa sättet att få uppleva lite av allt som världen har att erbjuda! Avkopplande dagar ombord varvas med unika och spännande stopp som bjuder på magiska vyer och minnen för livet! Flertalet världsarv brukar finnas med på listan också vilket gör resan ännu mer lockande och spännande.
En jorden-runt kryssning är allt mellan 100 och 273 nätter lång och varje destination fartyget stannar vid är mellan en och tre dagar. Kryssningen har ibland många dagar på havet för att komma till nästa destination vilket ger gott om tid att njuta av livet ombord. Alla fartyg erbjuder ett stort utbud av aktiviteter, underhållning och spa tillsammans med god mat och förstklassig service.

Inspireras av dessa utvalda jorden-runt kryssningar nedan, avgångar 2023-2025

Kryssning jorden runt på blått hav

Cunard

Cunard är ett historiskt och elegant kryssningsrederi med en lugn och avslappnad atmosfär och hög servicenivå. Deras jorden-runt kryssningar går med fartygen Queen Victoria och Queen Mary 2 som seglar de klassiska transatlantiska rutterna.

Cunard har två jorden-runt kryssningar under 2024 som båda avgår från Southampton.
Jorden runt kryssningen med Queen Victoria börjar med att korsa Atlanten till USA, Karibien och transit genom Panamakanalen. Fartyget korsar sedan Söderhavet och gör stopp på Nya Zeeland, Australien, flera länder i Asien, Sydafrika för att åter komma till Southampton.

Jorden-runt kryssningen med Queen Mary 2 kryssar via Teneriffa och ned längs Sydafrikas västkust innan fartyget rundar Kapstaden och fortsätter mot Mauritius, Australien, Indonesien, Kina och Förenade Arabemiraten. Sista sträckan går genom Suezkanalen via Grekland och Spanien för att avslutas i Southampton.

Läs mer om Cunard här!

Gröna risfält i Thailand

Poolen ombord fartyget ZaandamGiraff i Amazonas djungel

Holland America Line

Holland America erbjuder prisvärda lyxkryssningar, god mat och elegant inredda fartyg. Deras jorden-runt kryssningar går med fartyget Zaandam som är anpassad för ett mindre antal passagerare för att kunna erbjuda alla gäster gott om utrymme ombord.

Holland America har en jorden-runt kryssning i januari 2024 
Kryssningen avgår från Fort Lauderdale och går söderut mot Sydamerika och Brasilien med Amazonfloden och Panamakanalen inkluderat. Stopp görs bland annat på Hawaii i Söderhavet, Japan, Vietnam, Indien, Mellanöstern och Medelhavet innan fartyget korsar Atlanten och kommer tillbaka till Fort Lauderdale.

Läs mer om Holland America Line här!

Princess Cruises

Princess Cruises är ett finare kryssningsrederi med god service och hög standard. Fartyget Island Princess har ett promenaddäck som sträcker sig runt hela fartyget och Coral Princess är det enda fartyget som seglar jorden runt med avgång från Australien under hela 2023.

Princess Cruises har flera jorden-runt kryssningar inplanerade under 2023-2024. Här finns flera möjliga resrutter då rundresa går både från Fort Lauderdale och Los Angeles och möjlighet ges att åka med på delsträckor. Dessa kryssningar besöker sex kontinenter med full transit genom Panamakanalen, världsarv i Jordanien och Egypten och via Suezkanalen till Europa. Många stopp görs i Nya Zeeland och Australien, så om du har dessa länder på din Bucket List så är det här resan för dig!

Läs mer om Princess Cruises här!

Ombord Royal Princess, glasgångLone pine koalas

Två Costa-fartyg som ligger i hamn i Mexicobalkonghytt från kryssningsrederiet costa cruises

Costa Cruises

Costa Cruises bjuder kryssningar med förstklassig service inkluderat möjligheten att boka olika välkomstpaket till hytten. Jorden-runt kryssningarna går med fartyget Deliziosa som är ett modernt fartyg med italiensk stil och elegant inredning.

Costa har en jorden-runt kryssning under 2024, som utgår från Trieste och med möjlighet att gå på i Rom, Savona, Marseille eller Barcelona.

Jorden-runt kryssningen 2024 seglar mot väst från Medelhavet till Sydamerika med stopp på den fascinerande Påskön. Fartyget fortsätter mot Söderhavet, Nya Zeeland, Australien och Sydafrika. Sista sträckan går längs Sydafrikas västkust via Namibia och upp mot Kanarieöarna och Madeira innan den åter slutar i Italien.

Läs mer om Costa Cruises här!

MSC Cruises

MSC Cruises är ett elegant kryssningsrederi med stort fokus på bekvämlighet och service och besättningen är stor i förhållande till gästerna. Deras jorden-runt kryssningar går med fartyget Poesia som förenar komfort och elegans med italiensk design.

MSC har en jorden-runt kryssning i januari 2024 med avresa från Rom och en jorden-runt kryssning 2025 med avresa från Genua med möjligt att åka från Marseille eller Barcelona.

Jorden-runt kryssningen i januari 2024 utgår från Rom och fortsätter ner i Europa med transit genom Suezkanalen. Fartyget fortsätter därefter längs med Afrikas kust med stopp på bland annat Zanzibar, Seychellerna och Mauritius. Fartyget rundar Kapstaden och fortsätter över Atlanten mot Sydamerika och därefter vidare upp mot Karibien och Kanada. Slutligen korsar fartyget åter Atlanten och går mot Grönland och Island för att avslutas i Warnemunde.

Jorden-runt kryssningen i januari 2025 går över Atlanten via Kap Verde till Sydamerika. Fartyget fortsätter söder ut mot Argentina och Falklandsöarna för att därefter fortsätta upp över Chiles kust. Kryssningen viker av mot Stilla havet och vidare mot Nya Zeeland, Australien, Indonesien och Sri Lanka. Kryssningen avslutas i Rom efter en transit genom Suezkanalen.

Läs mer om MSC Cruises här!

MSC Poesia, pool på däck 2Asiatiaskt tempel uppe bland bergen med vacker vy

Kängurus i Australien

Regent Seven Seas

Jorden runt med Seven Seas Mariner, 6 januari – 17 maj 2024
Läs mer om Jorden runt-kryssningen med Regent Seven Seas här

Sexstjärniga Regent Seven Seas är ett av världens bästa kryssningsrederier enligt b.la Condé Nast Traveler. Förverkliga din dröm med en kryssning jorden runt ombord på Seven Seas Mariner. Kryssningen varar i 132 dagar över 3 hav, 4 kontinenter och till 66 destinationer där ni får möjlighet att bland annat besöka 61 platser som finns med på Unescos världsarvslista.

Denna magiska jorden runt-kryssning avgår från Miami i januari 2024 och resan börjar med att segla över det Karibiska havet till Colombia för att sedan ta er på en full transit genom Panamakanalen med flera spännande stopp längs med Sydamerikas fascinerande kust. I soliga Kalifornien kan du uppleva Golden Gate Bridge i San Francisco och sköna stränder i Santa Barbara. Sedan väntar ett par dagar till havs där du kan njuta av allt som lyxiga Seven Seas Mariner har att erbjuda ombord.

Hawaii bjuder på förtrollande och grönskande landskap och över Söderhavet passerar ni den internationella datumlinjen innan ankomst till fantastiska Nya Zeeland och Australien. I Asien får du bland annat uppleva Indonesien, Singapore, Malaysia, Thailand samt färgstarka Indien. Du kryssar sedan vidare till ökenvärlden och Förenade Arabemiraten innan du korsar Röda havet till Egypten och Jordanien. Vidare genom Europa med flera härliga stopp i vackra Italien och Spanien. Sedan väntar avkopplande dagar till havs när du korsar Atlanten, med stopp på mystiska Bermuda, innan ankomst till Miami.

På en kryssning med Regent Seven Seas ingår ALLT – även utflykter, dryckespaket och mycket mer. Dessutom består alla hytter utav sviter så bättre än så här kan en jorden runt-kryssning knappast bli!

Läs mer om Regent Seven Seas här!

Royal Caribbean

Den ultimata världsomseglingen!

Med Serenade of the Seas, 10 dec 2023 – 10 sep 2024
Läs mer om Jorden runt-kryssningen här

Royal Caribbean är ett av världens mest kända rederier. Servicenivån är hög, underhållning i världsklass och fantastisk gourmet mat. Under en kryssning med Royal Caribbeans fartyg ingår alltid måltider i huvud- och buffétrestaurangen, och för den som vill ha en extra smakupplevelse erbjuds flera specialrestauranger där du äter mot en extra avgift. Varje kväll kan du njuta av spektakulära och roliga shower i teatern som inkluderar allt från musikalnummer till stå upp-komik.

Häng med på den längsta kryssningen, någonsin! Royal Caribbean har lagt upp en jorden runt-kryssning som sker i 4 olika delsträckor, eller expeditioner som det också kallas. Ni kan välja att vara med på utvalda expeditioner eller hela resan. Fartyget som kommer att ta med er på denna otroliga kryssning är vackra Serenade of the Seas.

Kryssningen varar hela 274 dagar och ni kommer att få besöka över 150 destinationer, 65 länder, 7 kontinenter och 11 av världens underverk. Under resan kommer ni bland annat kunna upptäck Machu Picchu, Stora Barriärrevet, Kinesiska muren, Taj Mahal, Petra i Jordanien, pyramiderna i Giza och Colosseum i Rom.

Läs mer om Royal Caribbean här!

Solarium ombord Serenade of the SeasRosa himmel över Hawaii

Under din jorden-runt kryssning ingår:

– Helpension* 
– Underhållning, aktiviteter och shower varje kväll
– Gym ombord
– Hamnavgifter och skatter
– Förbetald dricks till hytt- och serveringspersonal**
(gäller på alla rederier utom Costa)

* Vissa restauranger mot tillägg, betalas ombord.
** Dricks tillkommer på bar- och SPA notan, betalas ombord. 

Exempel över resrutter

Cunard

Holland America Line

Costa Cruises

MSC

Regent Seven Seas

Karta-jorden-runt-regent

Royal Caribbean
Avgång från Miami

Karta Jorden Runt med Royal Caribbean

Karta

Vi skräddarsyr resan åt dig

Självklart hjälper vi dig gärna att skräddarsy resan utefter dina önskemål, med flyg och hotell.

Kontakta oss nedan så skickar vi ett skräddarsytt reseförslag till dig.

Bokningsförfrågan kryssning

Önskar du resa på kryssning och kanske vara borta under ett specifikt datum? Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig med ett härligt reseförslag.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.