Kryssningar jorden runt

Det bekvämaste sättet att åka jorden runt är definitivt ombord på ett kryssningsfartyg!

Alla drömmer vi nog om att någon gång resa jorden runt, och en kryssning är ett prisvärt sätt att se och uppleva världen på. Slipp jet-lag och väntetid på flygplatsen, med en jorden runt resa på ett kryssningsfartyg kommer ni alltid fram utvilade till varje ny destination! Vi har de bästa tipsen för att eran jorden runt kryssning ska bli ett minne för livet.

Åk på ditt livs häftigaste resa!

Att kryssa jorden runt är det bästa sättet att få uppleva lite av allt som världen har att erbjuda! Avkopplande dagar ombord varvas med unika och spännande stopp som bjuder på magiska vyer och minnen för livet! Flertalet världsarv brukar finnas med på listan också vilket gör resan ännu mer lockande och spännande.
En jorden-runt kryssning är mellan 100 och 120 nätter lång och varje destination fartyget stannar vid är mellan en och tre dagar. Kryssningen har ibland många dagar på havet för att komma till nästa destination vilket ger gott om tid att njuta av livet ombord. Alla fartyg erbjuder ett stort utbud av aktiviteter, underhållning och spa tillsammans med god mat och förstklassig service.

Inspireras av dessa utvalda jorden-runt kryssningar nedan, avgångar 2022-2023

Kryssning jorden runt på blått hav

Cunard

Cunard är ett historiskt och elegant kryssningsrederi med en lugn och avslappnad atmosfär och hög servicenivå. Deras jorden-runt kryssningar går med fartygen Queen Victoria och Queen Mary 2 som seglar de klassiska transatlantiska rutterna.

Cunard har två jorden-runt kryssningar under 2023 som båda avgår från Southampton.
Jorden runt kryssningen med Queen Victoria börjar med att korsa Atlanten till USA, Karibien och transit genom Panamakanalen. Fartyget korsar sedan Söderhavet och gör stopp i Nya Zeeland, Australien, Asien, Mellanöstern och genom Suezkanalen till Europa och åter till Southampton.

Jorden-runt kryssningen med Queen Mary 2 går genom Suezkanalen till Förenade Arabemiraten, Malaysia, Vietnam och flera stopp i Australien. Fartyget korsar sedan indiska oceanen och gör stopp i Sydafrika och på Teneriffa på vägen tillbaka till Southampton.

Läs mer om Cunards jorden-runt kryssningar här!

Gröna risfält i Thailand

Poolen ombord fartyget ZaandamGiraff i Amazonas djungel

Holland America Line

Holland America erbjuder prisvärda lyxkryssningar, god mat och elegant inredda fartyg. Deras jorden-runt kryssningar går med fartyget Zaandam som är anpassad för ett mindre antal passagerare för att kunna erbjuda alla gäster gott om utrymme ombord.

Holland America har en jorden-runt kryssning under 2022 och en jorden-runt under 2023, båda med avgång från Fort Lauderdale.
Jorden-runt kryssningen 2022 går söderut till Sydamerika och Brasilien med Amazonfloden och Panamakanalen inkluderat. Stopp görs i Söderhavet, Asien, Mellanöstern och Medelhavet innan fartyget korsar Atlanten och kommer tillbaka till Fort Lauderdale.

Jorden-runt kryssningen 2023 börjar med att kryssa genom Panamakanalen till Centralamerika och korsar sedan Stilla havet till Australien och Nya Zeeland. Fartyget gör stopp i Sydafrika och längs Afrikas västkust, västra och norra Europa, de brittiska öarna och korsar sedan Atlanten tillbaka till Fort Lauderdale.

Läs mer om Holland America Line här!

Princess Cruises

Princess Cruises är ett finare kryssningsrederi med god service och hög standard. Fartyget Island Princess har ett promenaddäck som sträcker sig runt hela fartyget och Coral Princess är det enda fartyget som seglar jorden runt med avgång från Australien under hela 2023.

Princess Cruises har två jorden-runt kryssningar under 2022 och en jorden-runt under 2023. Här finns flera möjliga resrutter då rundresa går både från Fort Lauderdale och Los Angeles och möjlighet ges att åka med på delsträckor. Dessa kryssningar besöker sex kontinenter med full transit genom Panamakanalen, världsarv i Jordanien och Egypten och via Suezkanalen till Europa. Många stopp görs i Nya Zeeland och Australien, så om du har dessa länder på din Bucket List så är det här resan för dig!

Coral Princess gör sin första jorden-runt kryssning under 2022 med avresa från Auckland, Sydney eller Brisbane. Stopp görs bland annat i Asien, Förenade Arabemiraten, norra Europa, Sydamerika och franska Polynesien.

Läs mer om Princess Cruises här!

Ombord Royal Princess, glasgångLone pine koalas

Två Costa-fartyg som ligger i hamn i Mexicobalkonghytt från kryssningsrederiet costa cruises

Costa Cruises

Costa Cruises bjuder kryssningar med förstklassig service inkluderat möjligheten att boka olika välkomstpaket till hytten. Jorden-runt kryssningarna går med fartyget Deliziosa som är ett modernt fartyg med italiensk stil och elegant inredning.

Costa har en jorden-runt kryssning 2022 och en jorden-runt under 2023, båda utgår från Venedig och med möjlighet att gå på i Rom, Savona, Marseille eller Barcelona.

Jorden-runt kryssningen 2022 seglar mot väst från Medelhavet till Sydamerika med stopp på den fascinerande Påskön. Fartyget korsar sedan Atlanten till Australien, Asien och Indien, genom Suezkanalen tillbaka till Venedig.

Jorden-runt kryssningen 2023 korsar Atlanten två gånger och gör bland annat stopp i Afrika, på Seychellerna och Madagaskar. Även ett unikt stopp görs på den lilla ön St. Helena mitt i Atlanten, så vill du pricka av den på din lista så har du chansen nu!

Läs mer om Costa Cruises här!

MSC Cruises

MSC Cruises är ett elegant kryssningsrederi med stort fokus på bekvämlighet och service och besättningen är stor i förhållande till gästerna. Deras jorden-runt kryssningar går med fartyget Poesia som förenar komfort och elegans med italiensk design.

MSC har en jorden-runt kryssning 2022 med avresa från Rom och en jorden-runt kryssning 2023 med avresa från Genova med möjligt att åka från Marseille eller Barcelona.

Jorden-runt kryssningen 2022 går över Atlanten och gör flera stopp längst med Sydamerikas kustlinje. Fartyget korsar sedan Stilla havet med stopp på Nya Zeeland, Australien och vidare mot Singapore och Indien, genom Suezkanalen tillbaka till Europa.

Jorden-runt kryssningen 2023 går över Atlanten med transit genom Panamakanalen och Centralamerika och följer Nordamerikas kustlinje till San Francisco. Stopp görs på Hawaii och fortsätter sedan över Söderhavet till Nya Zeeland, Australien och vidare till Japan, Kina och Vietnam. Genom Suezkanalen och tillbaka till Europa.

Läs mer om MSC Cruises här!

MSC Poesia, pool på däck 2Asiatiaskt tempel uppe bland bergen med vacker vy

Under din jorden-runt kryssning ingår:

– Helpension* 
– Underhållning, aktiviteter och shower varje kväll
– Gym ombord
– Hamnavgifter och skatter
– Förbetald dricks till hytt- och serveringspersonal**
(gäller på alla rederier utom Costa)

* Vissa restauranger mot tillägg, betalas ombord.
** Dricks tillkommer på bar- och SPA notan, betalas ombord. 

Karta över resrutterna

Cunard
Avgång 2023 med Queen Victoria

Avgång 2023 med Queen Mary 2

Holland America Line
Avgång 2022 från Fort Lauderdale

Avgång 2023 från Fort LauderdaleJorden runt Holland America 2022

Princess Cruises
Avgång 2022 & 2023 från Fort Lauderdale och Los Angelesjorden runt Princess rutt 2023

Costa Cruises
Avgång 2022 från Venedig

Avgång 2023 från Venedig

MSC
Avgång 2022 från Rom

Avgång 2023 från Genova

Karta

Vi skräddarsyr resan åt dig

Självklart hjälper vi dig gärna att skräddarsy resan utefter dina önskemål, med flyg och hotell.

Kontakta oss nedan så skickar vi ett skräddarsytt reseförslag till dig.

Vårt reseår 2019

2096 Resenärer
914 Resor
154 Destinationer
18 Färdledare

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.