Kryssningar jorden runt

Det bekvämaste sättet att åka jorden runt är definitivt ombord på ett kryssningsfartyg!

Alla drömmer vi nog om att någon gång resa jorden runt, och en kryssning är ett prisvärt sätt att se och uppleva världen på. Slipp jet-lag och väntetid på flygplatsen, med en jorden runt resa på ett kryssningsfartyg kommer ni alltid fram utvilade till varje ny destination! Vi har de bästa tipsen för att eran jorden runt kryssning ska bli ett minne för livet.

Åk på ditt livs häftigaste resa!

Att kryssa jorden runt är det bästa sättet att få uppleva lite av allt som världen har att erbjuda! Avkopplande dagar ombord varvas med unika och spännande stopp som bjuder på magiska vyer och minnen för livet! Flertalet världsarv brukar finnas med på listan också vilket gör resan ännu mer lockande och spännande.
En jorden-runt kryssning är mellan 100 och 120 nätter lång och varje destination fartyget stannar vid är mellan en och tre dagar. Kryssningen har ibland många dagar på havet för att komma till nästa destination vilket ger gott om tid att njuta av livet ombord. Alla fartyg erbjuder ett stort utbud av aktiviteter, underhållning och spa tillsammans med god mat och förstklassig service.

Inspireras av dessa utvalda jorden-runt kryssningar nedan, avgångar 2022-2023

Kryssning jorden runt på blått hav

Cunard

Cunard är ett historiskt och elegant kryssningsrederi med en lugn och avslappnad atmosfär och hög servicenivå. Deras jorden-runt kryssningar går med fartygen Queen Victoria och Queen Mary 2 som seglar de klassiska transatlantiska rutterna.

Cunard har två jorden-runt kryssningar under 2023 som båda avgår från Southampton.
Jorden runt kryssningen med Queen Victoria börjar med att korsa Atlanten till USA, Karibien och transit genom Panamakanalen. Fartyget korsar sedan Söderhavet och gör stopp i Nya Zeeland, Australien, Asien, Mellanöstern och genom Suezkanalen till Europa och åter till Southampton.

Jorden-runt kryssningen med Queen Mary 2 går genom Suezkanalen till Förenade Arabemiraten, Malaysia, Vietnam och flera stopp i Australien. Fartyget korsar sedan indiska oceanen och gör stopp i Sydafrika och på Teneriffa på vägen tillbaka till Southampton.

Läs mer om Cunard här!

Gröna risfält i Thailand

Poolen ombord fartyget ZaandamGiraff i Amazonas djungel

Holland America Line

Holland America erbjuder prisvärda lyxkryssningar, god mat och elegant inredda fartyg. Deras jorden-runt kryssningar går med fartyget Zaandam som är anpassad för ett mindre antal passagerare för att kunna erbjuda alla gäster gott om utrymme ombord.

Holland America har en jorden-runt kryssning under 2022 och en jorden-runt under 2023, båda med avgång från Fort Lauderdale.
Jorden-runt kryssningen 2022 går söderut till Sydamerika och Brasilien med Amazonfloden och Panamakanalen inkluderat. Stopp görs i Söderhavet, Asien, Mellanöstern och Medelhavet innan fartyget korsar Atlanten och kommer tillbaka till Fort Lauderdale.

Jorden-runt kryssningen 2023 börjar med att kryssa genom Panamakanalen till Centralamerika och korsar sedan Stilla havet till Australien och Nya Zeeland. Fartyget gör stopp i Sydafrika och längs Afrikas västkust, västra och norra Europa, de brittiska öarna och korsar sedan Atlanten tillbaka till Fort Lauderdale.

Läs mer om Holland America Line här!

Princess Cruises

Princess Cruises är ett finare kryssningsrederi med god service och hög standard. Fartyget Island Princess har ett promenaddäck som sträcker sig runt hela fartyget och Coral Princess är det enda fartyget som seglar jorden runt med avgång från Australien under hela 2023.

Princess Cruises har två jorden-runt kryssningar under 2022 och en jorden-runt under 2023. Här finns flera möjliga resrutter då rundresa går både från Fort Lauderdale och Los Angeles och möjlighet ges att åka med på delsträckor. Dessa kryssningar besöker sex kontinenter med full transit genom Panamakanalen, världsarv i Jordanien och Egypten och via Suezkanalen till Europa. Många stopp görs i Nya Zeeland och Australien, så om du har dessa länder på din Bucket List så är det här resan för dig!

Coral Princess gör sin första jorden-runt kryssning under 2022 med avresa från Auckland, Sydney eller Brisbane. Stopp görs bland annat i Asien, Förenade Arabemiraten, norra Europa, Sydamerika och franska Polynesien.

Läs mer om Princess Cruises här!

Ombord Royal Princess, glasgångLone pine koalas

Två Costa-fartyg som ligger i hamn i Mexicobalkonghytt från kryssningsrederiet costa cruises

Costa Cruises

Costa Cruises bjuder kryssningar med förstklassig service inkluderat möjligheten att boka olika välkomstpaket till hytten. Jorden-runt kryssningarna går med fartyget Deliziosa som är ett modernt fartyg med italiensk stil och elegant inredning.

Costa har en jorden-runt kryssning 2022 och en jorden-runt under 2023, båda utgår från Venedig och med möjlighet att gå på i Rom, Savona, Marseille eller Barcelona.

Jorden-runt kryssningen 2022 seglar mot väst från Medelhavet till Sydamerika med stopp på den fascinerande Påskön. Fartyget korsar sedan Atlanten till Australien, Asien och Indien, genom Suezkanalen tillbaka till Venedig.

Jorden-runt kryssningen 2023 korsar Atlanten två gånger och gör bland annat stopp i Afrika, på Seychellerna och Madagaskar. Även ett unikt stopp görs på den lilla ön St. Helena mitt i Atlanten, så vill du pricka av den på din lista så har du chansen nu!

Läs mer om Costa Cruises här!

MSC Cruises

MSC Cruises är ett elegant kryssningsrederi med stort fokus på bekvämlighet och service och besättningen är stor i förhållande till gästerna. Deras jorden-runt kryssningar går med fartyget Poesia som förenar komfort och elegans med italiensk design.

MSC har en jorden-runt kryssning 2022 med avresa från Rom och en jorden-runt kryssning 2023 med avresa från Genova med möjligt att åka från Marseille eller Barcelona.

Jorden-runt kryssningen 2022 går över Atlanten och gör flera stopp längst med Sydamerikas kustlinje. Fartyget korsar sedan Stilla havet med stopp på Nya Zeeland, Australien och vidare mot Singapore och Indien, genom Suezkanalen tillbaka till Europa.

Jorden-runt kryssningen 2023 går över Atlanten med transit genom Panamakanalen och Centralamerika och följer Nordamerikas kustlinje till San Francisco. Stopp görs på Hawaii och fortsätter sedan över Söderhavet till Nya Zeeland, Australien och vidare till Japan, Kina och Vietnam. Genom Suezkanalen och tillbaka till Europa.

Läs mer om MSC Cruises här!

MSC Poesia, pool på däck 2Asiatiaskt tempel uppe bland bergen med vacker vy

Kängurus i Australien

Regent Seven Seas

Jorden runt med Seven Seas Mariner, 6 januari – 17 maj 2024
Läs mer om Jorden runt-kryssningen med Regent Seven Seas här

Sexstjärniga Regent Seven Seas är ett av världens bästa kryssningsrederier enligt b.la Condé Nast Traveler. Förverkliga din dröm med en kryssning jorden runt ombord på Seven Seas Mariner. Kryssningen varar i 132 dagar över 3 hav, 4 kontinenter och till 66 destinationer där ni får möjlighet att bland annat besöka 61 platser som finns med på Unescos världsarvslista.

Denna magiska jorden runt-kryssning avgår från Miami i januari 2024 och resan börjar med att segla över det Karibiska havet till Colombia för att sedan ta er på en full transit genom Panamakanalen med flera spännande stopp längs med Sydamerikas fascinerande kust. I soliga Kalifornien kan du uppleva Golden Gate Bridge i San Francisco och sköna stränder i Santa Barbara. Sedan väntar ett par dagar till havs där du kan njuta av allt som lyxiga Seven Seas Mariner har att erbjuda ombord.

Hawaii bjuder på förtrollande och grönskande landskap och över Söderhavet passerar ni den internationella datumlinjen innan ankomst till fantastiska Nya Zeeland och Australien. I Asien får du bland annat uppleva Indonesien, Singapore, Malaysia, Thailand samt färgstarka Indien. Du kryssar sedan vidare till ökenvärlden och Förenade Arabemiraten innan du korsar Röda havet till Egypten och Jordanien. Vidare genom Europa med flera härliga stopp i vackra Italien och Spanien. Sedan väntar avkopplande dagar till havs när du korsar Atlanten, med stopp på mystiska Bermuda, innan ankomst till Miami.

På en kryssning med Regent Seven Seas ingår ALLT – även utflykter, dryckespaket och mycket mer. Dessutom består alla hytter utav sviter så bättre än så här kan en jorden runt-kryssning knappast bli!

Läs mer om Regent Seven Seas här!

Royal Caribbean

Den ultimata världsomseglingen!

Med Serenade of the Seas, 10 dec 2023 – 10 sep 2024
Läs mer om Jorden runt-kryssningen här

Royal Caribbean är ett av världens mest kända rederier. Servicenivån är hög, underhållning i världsklass och fantastisk gourmet mat. Under en kryssning med Royal Caribbeans fartyg ingår alltid måltider i huvud- och buffétrestaurangen, och för den som vill ha en extra smakupplevelse erbjuds flera specialrestauranger där du äter mot en extra avgift. Varje kväll kan du njuta av spektakulära och roliga shower i teatern som inkluderar allt från musikalnummer till stå upp-komik.

Häng med på den längsta kryssningen, någonsin! Royal Caribbean har lagt upp en jorden runt-kryssning som sker i 4 olika delsträckor, eller expeditioner som det också kallas. Ni kan välja att vara med på utvalda expeditioner eller hela resan. Fartyget som kommer att ta med er på denna otroliga kryssning är vackra Serenade of the Seas.

Kryssningen varar hela 274 dagar och ni kommer att få besöka över 150 destinationer, 65 länder, 7 kontinenter och 11 av världens underverk. Under resan kommer ni bland annat kunna upptäck Machu Picchu, Stora Barriärrevet, Kinesiska muren, Taj Mahal, Petra i Jordanien, pyramiderna i Giza och Colosseum i Rom.

Läs mer om Royal Caribbean här!

Solarium ombord Serenade of the SeasRosa himmel över Hawaii

Under din jorden-runt kryssning ingår:

– Helpension* 
– Underhållning, aktiviteter och shower varje kväll
– Gym ombord
– Hamnavgifter och skatter
– Förbetald dricks till hytt- och serveringspersonal**
(gäller på alla rederier utom Costa)

* Vissa restauranger mot tillägg, betalas ombord.
** Dricks tillkommer på bar- och SPA notan, betalas ombord. 

Karta över resrutterna

Cunard
Avgång 2023 med Queen Victoria

Avgång 2023 med Queen Mary 2

Holland America Line
Avgång 2022 från Fort Lauderdale

Avgång 2023 från Fort LauderdaleJorden runt Holland America 2022

Costa Cruises
Avgång 2022 från Venedig

Avgång 2023 från Venedig

MSC
Avgång 2022 från Rom

Avgång 2023 från Genova

Regent Seven Seas
Avgång 2024 från Miami

Karta-jorden-runt-regent

Royal Caribbean
Avgång dec 2023 från Miami

Karta Jorden Runt med Royal Caribbean

Karta

Vi skräddarsyr resan åt dig

Självklart hjälper vi dig gärna att skräddarsy resan utefter dina önskemål, med flyg och hotell.

Kontakta oss nedan så skickar vi ett skräddarsytt reseförslag till dig.

Bokningsförfrågan kryssning

Önskar du resa på kryssning och kanske vara borta under ett specifikt datum? Fyll i nedan formulär så återkommer vi till dig med ett härligt reseförslag.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.