VALLETTA

Soliga klippor, medeltida städer, spännande grottor och suveräna shoppingmöjligheter

Malta är en ögrupp i Medelhavet som består av många öar men endast tre är befolkade: Malta, Gozo och Comino. Ön har en yta på 316 km² och en befolkning på 400 000, varav cirka 20 000 bor i huvudstaden Valletta.

Soliga klippor, medeltida städer, spännande grottor och suveräna shoppingmöjligheter. Här finns riddarborgar, katakomber och antika tempel, genuina städer och charmiga turistbyar och du shoppar i italienska märkesboutiquer eller på myllrande marknader. Ön är unik och få platser i världen erbjuder så mycket historia på så liten yta. Ön har också sol och bad, ett pulserande nattliv och god mat. För dem som vill uppleva mer är Maltas spännande historia med Johanniterriddare, riddarborgar och korståg garanterat en hit! Man hör nästan fortfarande ljudet av hästhovars klapper mot kullerstensgatorna eka mellan husen i de vindlande gränderna. Den medeltida staden Mdina är en av platserna som bjuder på denna sagoatmosfär! ”Den tysta staden” har cirka 300 invånare och är helt omringad av murar.

I Sliema, St Julians och Bugibba badar man från bryggor vid strandpromenaden. Mellieha Bay är Maltas bästa strand, en lång men smal sandstrand. På norra sidan av ön samt grannön Gozo finns också vackra sandstränder. Här kan du dyka, snorkla och vindsurfa. Den bästa dykningen finns på norra Malta och i Xlendi Bay på Gozo.

Kryssningsfartygen lägger oftast till på gångavstånd till Vallettas centrum. Man kan också ta taxi.

Valuta: Euro
Språk:
Engelska och maltesiska är officiella språk
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Inspireras av resmål runt vackra Medelhavet

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.