PALMA DE MALLORCA

Kulturellt stadsliv och shopping kombinerat med sol och bad

Palma de Mallorca är Mallorcas största stad. Här bor faktiskt nästan 900 000 människor, och den årliga turistmängden uppskattas till nästan 15 miljoner. Staden domineras av den mäktiga, gotiska katedralen La Seu, byggd på 1300-talet, som är stadens största turistattraktion. En annan sevärdhet som ligger strax intill katedralen är Palau de l’Almudaina, palatset som tidigare varit sommarresidens för den spanska kungafamiljen. I dag är palatset ett museum.

Santa Catalina heter området som är restaurangtätast och här kan ni hitta kök från hela världen. Palma är också känt för sin shopping som ligger centralt vid Plasseig Born och nära Katedralen, samt shoppingcentret Porto Pi som ligger nära kryssningsterminalen.

Det finns en sandstrand nära citykärnan som man kan besöka, perfekt om man vill kombinera shopping med sol och bad! Det finns även en rad små semesterpärlor med fina stränder i hela Palmabukten som du kan nå med lokalbuss eller taxi.

De flesta kryssningsfartygen kommer till hamnen strax utanför Palma de Mallorca, cirka 4 km från de centrala delarna av staden. En promenad in till centrum tar cirka 40 minuter. Man kan också åka skyttelbuss eller taxi.

Valuta: Euro
Språk: Spanska
Tidsskillnad till Sverige: 0 timmar

Palma de Mallorca båt

Inspireras av resmål runt vackra medelhavet

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.