SANTORINI

Mytomspunnen ö med dramatiska vyer och förtrollande solnedgångar

Historiens mest våldsamma vulkanutbrott inträffade på Santorini år 1450 f.Kr, på ön finns ännu i dag spår av utbrottet. De som kommer till Santorini för sol och bad bör veta att strändernas sand är svart, färgad av lava efter vulkanutbrottet. Vulkanen är ännu aktiv och hade sitt senaste utbrott 1950. I Santorinis huvudstad Fira kan du promenera runt på de bilfria gatorna, kika in i små affärer och ta en paus på någon av de många tavernorna. Staden ligger uppe på berget och härifrån har du en fantastisk utsikt ut över havet.

Ett tips är att besöka Oia, Santorinis mest berömda by. Här blandas pastellfärgade hus med små pittoreska restauranger och konstgallerier. Solnedgången i Oia lär vara något alldeles extra. En utflykt till Akrotiri kan också rekommenderas. Vid vulkanutbrottet begravdes denna stad i lava, men stora delar av Akrotiri har sedan dess grävts fram.

Kryssningsfartygen kastar ankar en bit från land och resenärerna tar sig till land med så kallade tenderbåtar. Man anländer till Skala, som ligger 300 meter nedanför Fira. Upp till staden på berget tar man sig med linbana, eller så kan man gå de cirka 600 trappstegen.

Valuta: Euro
Språk: Grekiska
Tidsskillnad till Sverige: + 1 timme

Blåa hustak i Santorini, GreklandKyrktorn i SantoriniVacker vy i Santorini

Inspireras av resmål runt vackra Medelhavet

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.