Kryssning i Norges fjordar med Costa Diadema

1 – 8 juni 2024

Geiranger, Norges vackrast fjord?

Följ med på en veckolång kryssning genom Norges vackra fjordlandskap, där kryssningen genom Geirangerfjorden är en av de mest populära och natursköna platserna. Dessutom besöker vi tre charmiga städer i Norge och en i Tyskland.

Det norska landskapet fascinerar med sitt dramatiska landskap med berg, fjordar, vattenfall och charmiga städer som allt får njutas från första parkett.

En kryssning till de norska fjordarna är något man aldrig tröttnar på, så många väljer att kryssa här om och om igen.

Resfakta

Buss
Bussanslutning från Norrköping, Linköping, Jönköping eller Lund till fartyget i Köpenhamn t/r.

Flyg
Flyg från Stockholm och Luleå (inkl bagage) t/r erbjuds som tillägg.

Avgång
Från kryssningsterminalen i Köpenhamn

Anslutning
Önskar du få förslag på annan anslutning till Köpenhamn t/r så hjälper vi gärna till med det.

Kryssning 1 – 8 juni
1 juni Köpenhamn 18:00
2 juni Till havs
3 juni Hellesylt 09:00 11:00
Geiranger 13:00 18:00
4 juni Stavanger 13:00 20:00
5 juni Haugesund 08:00 18:00
6 juni Till havs
7 juni Kiel 08:00 20:00
8 juni Köpenhamn 10:00

Pris
Från 16 995 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag program

Dag 1  – Avresa från Köpenhamn
Vår buss avgår från Norrköping under förmiddagen för att därefter fortsätta ner mot Linköping och Jönköping innan vi ankommer till Köpenhamn under eftermiddagen.
Vi checkar in på fartyget och installeras i våra hytter.  Fartyget lämnar kajen redan vid kl 18.00 och börjar kryssa mot de norska fjordarna.

Dag 2 – Till havs
Idag befinner vi oss hela dagen till havs och vi kan ta del av allt vad fartyget har att erbjuda. Ombord anordnas en rad av olika aktiviteter, däribland olika dansklasser.

Dag 3 – Hellesylt och Geiranger
Strax efter frukost lägger fartyget till i Hellessylt, som många anser vara en av Norges vackraste platser. Här kan du följa med på en rad olika utflykter mot tillägg. Vad sägs om en utflykt till Mount Stranda och Trollstigen eller varför inte en tur till Briksdalsglaciären?

Vid lunchtid går fartyget in i den 15 kilometer långa Geirangerfjorden som anses vara Norges vackraste fjord. Fjorden som är ett Unesco-världsarv stoltserar med majestätiska bergstoppar, 800 meter höga klippor och forsande vattenfall.

Dag 4 – Stavanger
Efter frukost kan du njuta av de sagolikt vackra vyerna från soldäck innan fartyget lägger till i den färgstarka staden Stavanger lagom till lunch. Staden sprudlar av historiska hus i regnbågens färger och bjuder på många naturupplevelser.

Varför inte följa med på en stadsrundtur (mot tillägg) där du även får möjlighet att prova på norska pannkakor, innan tid ges till att botanisera bland de många hantverksbutiker som finns här.

Dag 5 – Haugesund
Under morgonen lägger vi till i Haugesund på Vestlandet som är ett av stoppen på denna kryssning. Haugesund var tidigare de norska vikingakonungarnas hem och makthavarnas högborg när Harald Hårfager förenade Norge till ett enda kungarike.

Följ med på en intressant tur till vikingabyn Avaldsnes eller varför inte göra ett besök i den mysiga staden och provsmaka regionens speciella efterrätt? Dronning Mauds pudding, som görs med choklad och en slags äggtoddy-mix.

Dag 6 – Till havs
Efter ett par intensiva dagar iland, får du idag en dag ombord till att smälta alla intryck. Kanske koppla av med en massage i spaavdelningen ombord?

Dag 7 – Kiel
Vi vaknar upp i Kiel, som är en av de viktigaste hamnarna i Östersjöområdet. Kiel är inte bara en traditionell hamnstad utan också känd för sin välbevarade medeltida stadskärna.

Fartyget ligger i hamn hela dagen och du har möjlighet att följa med på tillvalsutflykter till både Hamburg eller den mysiga staden Lübeck (bild nedan).

Tips!
Önskar du hellre stanna kvar i Kiel kan ett besök i Bülks fyr varmt rekommenderas.

Dag 8 – Köpenhamn, hemresa
Efter frukost checkar vi ut och tackar för denna gången. Vår buss väntar vid hamnen för att ta oss hem igen till Jönköping, Linköping och Norrköping.

Allt detta ingår i priset

– Buss till fartyget i Köpenhamn från Norrköping, Linköping, Jönköping eller Lund t/r
– Kryssning 7 nätter i vald hyttkategori
– Helpension* på kryssningen från lunch dag 1 t.o.m frukost dag 8
– Dricks till hytt- och serveringspersonal
– Underhållning och shower
– Aktiviteter och gym ombord
– Hamnavgifter och skatter
– Färdledare från Kryssningar.se

Bra att veta
*Måltider i specialrestauranger mot extra kostnad, betalas ombord.

Tillval

Tillval hyttkategori
0 kr del i insides hytt ospecifierad, (enkelhytt +3000:-)
4 500 kr del i balkonghytt, ospecificerad (enkelhytt +4000:-)

Övriga tillval per person
– Dryckespaket, My Drinks – 2900:-
– Flyg från Luleå till Köpenhamn t/r – 4000:-
– Flyg från Stockholm till Köpenhamn t/r – 2500:-
– Avbeställningsskydd
– Reseförsäkring

 

Fartygsinformation

Passagerare: 4947
Besättning: 1253
Längd: 306 m
Tonnage: 132 500
Antal däck: 15
Byggår: 2014
Registreringsland: Italien

Costa Diadema är ett av de största fartygen inom Costa Cruises flotta. Ombord finns mycket att göra, oavsett om du vill aktivera dig eller bara ta det lugnt under din semester. Vad sägs om en 4Dbiograf, ett spa med bland annat turkisk bastu och gym, ett bibliotek, en joggingbana utomhus samten tre däck hög teater där det varje kväll visas olika shower?

Ett av däcken är byggt speciellt med tanke på de yngsta resenärerna, barnen. Det finns bland annat en barnpool, ett piratskepp och ett sagoslott. På däck 5 finns en 500 meter lång terrass som kantas av barer och restauranger. Här kan du njuta av en cocktail och äta din middag under stjärnorna!

Middag kan du också äta i till exempel huvud- eller bufférestaurangen som ingår i kryssningsbiljetten, eller i någon av specialrestaurangerna där du kan boka bord mot en extra kostnad. Välj mellan bland annat Pizzeria Tavola och Teppanyaki Restaurant. Ombord finns också 11 barer, inklusive Angelo Poretti Pub, vinbaren Gran Duca di Toscana och glassbaren Amarillo.

Vill du sedan dansa hela natten kan du bege dig till discot, annars kan du lugnt luta dig tillbaka i en lounge. Klädkoden är informell, men ta gärna med kavaj/klänning för middagar kvällstid. Shorts är inte tillåtet i huvudrestaurangen.

För vem?
Costa Diadema passar de resenärer som vill ha ett stort utbud av aktiviteter och underhållning. Ombord finns både äldre, medelålders samt barnfamiljer.

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:
 • 2024-06-01
 • Köpenhamn
 • 7 nätter
 • 16 995:-
 • 2 resor kvar
 • Boka resa