Flodkryssning på Seine med Normandie

All inclusive ingår

9 – 16 maj 2024

Möt våren i Frankrike!

Vår flodkryssning längs Seine slingrar sig genom ett vackert landskap, från den romantiska huvudstaden Paris och upp till Normandiekusten, där floden mynnar ut i den Engelska kanalen.

Flodens stränder sjuder av charmiga städer, romantik och kulinariska upplevelse, där både Jeanne d’Arc, Rikard Lejonhjärta och Claude Monet har lämnat sina spår i strandkantens färgrika förflutna.

Program – Flodkryssning på Seine 2024

 

Resfakta

Flyg
Avresa från Stockholm eller Köpenhamn* till Paris inkl 1 incheckat bagage t/r

*Vi undersöker gärna möjligheten att resa från din närmaste avreseort. Eventuellt pristillägg kan tillkomma.

Kryssning

Dag 1 – Paris
Dag 2 – Les Andelys
Dag 3 – Rouen
Dag 4 – Le Havre
Dag 5 – Le Havre
Dag 6 – Vernon
Dag 7 – Paris
Dag 8 – Paris, hemresa

Pris
Från 26 995 kr per person
Med reservation för ändringar

Tips
Om du vill åka på denna kryssning, men på ett annat avresedatum, kontakta oss på info@gocruising.se så hjälper vi dig att hitta ett datum som passar. Kryssningen blir då på egen hand utan färdledare.

Dag för dag

DAG 1. Flyg till Paris
Vid ankomsten till Paris så väntar vår buss som tar med oss till fartyget som ligger vid kaj på Seine, inte långt från Eiffeltornet.

Vi checkar in ombord och hinner bekanta oss med fartyget innan det är dags för middag. Vi bjuds på en välkomstdrink och får en presentation av besättningen ombord. Strax före middagen (Kl 17:30) lägger fartyget ut och vi påbörjar vår kryssning mot Normandiekusten.

Dag 2. Les Andeleys
(Kl 08:00 – 14:00)
Lagom till frukost lägger vi till i Les Andeleys som ligger i den övre delen av Normandie. Under medeltiden fångade Les Andelys strategiska läge vid flodkröken uppmärksamheten hos både den franska monarkin och hertigen av Normandie.

Under förmiddagen har du möjlighet att följa med på en utflykt till Château Gaillard (mot tillägg) där du får lära dig mer om historien bakom det anmärkningsvärda slottet. Château Gaillard byggdes på 12-talet av Richard Lejonhjärta för att försvara Rouen från fransmännen.

Efter lunch ombord fortsätter vi vår seglats vidare mot Rouen, dit vi ankommer under kvällen (Kl 19:00).

Dag 3. Rouen
(Kl – 14:00)
Vi vaknar upp i staden Rouen, huvudstaden i Normandie, en av de vackraste medeltida städerna i Europa och scenen för många viktiga händelser genom århundradena. Mest känd är nog Place du Vieux-Marché, platsen där Jeanne d’Arc, jungfrun av Orleans, brändes på bål för sin tro.

Följ med på en stadsrundtur (mot tillägg) längs kullerstensklädda gator och känn historiens vingslag. Den guidade promenaden tar oss bland annat till den imponerande gotiska katedralen som är förevigad av den store impressionisten Claude Monet i en serie av 28 målningar som visar fasaden vid olika tidpunkter på dygnet och i olika väderförhållanden.

Vi kan varmt rekommendera en promenad längs stadens slingrande gator som är kantade med antikaffärer, smakfulla butiker och otaliga restauranger som lyfter fram landets enastående gastronomiska arv.

Under eftermiddagen fortsätter fartyget mot Le Havre, där vi lägger strax efter midnatt.

Dag 4. Le Havre
(Kl 00:30 -)
Under natten har fartyget lagt till i Le Havre, vid Engelska kanalen. Det var här som Claude Monet 1872 målade ”Impression, soleil levant”, hans kända tavla som sedan gav namn åt en hel konstriktning. Le Havre betyder ”hamnen”, och staden fick namnet på grund av sin extremt viktiga hamn.

Här har du möjlighet att följa med på en tur till Honfleur (mot tillägg) med sina pastellfärgade hus från 16- till 18-talet, varav många idag har omvandlats till skaldjursrestauranger. Honfleur är vykortsvackert och det är lätt att förstå varifrån de impressionistiska målarna fick sin inspiration ifrån.

Fartyget ligger vid kaj under natten.

Dag 5. Le Havre
(Kl 20:00)
Vi tillbringar hela dagen i Le Havre och du kan antingen välja att fortsätta att utforska stadens rika förflutna på egen hand. Det finns även möjlighet att följa med på en guidad stadsrundtur (mot tillägg) som avslutas med en bussutflykt till badorten Étretat, vars kritklippor blev kända tack vare impressionismens mästare.

Väl ombord igen serveras vi en härlig trerätters middag medan fartyg seglar vidare mot Vernon.

Dag 6. Vernon
(Kl 13:00 – 18:30)
Vår seglats mot Vernon fortsätter under förmiddagen. Efter en riklig frukost ombord finns det tid för en stunds avkoppling, kanske med en god bok på soldäck?

Vid lunchtid lägger vi till i Vernon, staden som var en av favoritplatserna för den impressionistiska målaren Claude Monet. Här kan du välja att följa med till hans hem och hans vattenträdgård i staden Giverny (mot tillägg). Han skapade själv sin prisade japanskinspirerade vattenträdgård med liljor och näckrosor för att sedan använda motivet i sina tavlor.

Vid middagstid lägger fartyget ut och styr mot vår slutdestination Paris.

Dag 7. Paris
(Kl 07:00 -)
Bon jour! Vi vaknar upp i Paris, kärlekens och romantikens stad. Det finns inget som en promenad uppför Champs Elysee, upptäcka vackra konstverk i Louvren eller utforska kända kulturarv som Sacre Coeur. Tyvärr brann stora delar av Notre Dame-katedralen ned 2019, men bara av att se dess siluett gör att man kan känna historiens vingslag.

Följ med på en panoramatur (mot tillägg) med buss där vi får se en glimt av denna livliga metropol, den största staden i Frankrike och vad den har att erbjuda. Däribland Champs-Elysées, Eiffeltornet och Triumfbågen. Dom säger att man kan tillbringa otaliga dagar i Paris och ändå inte se allt det har att erbjuda, det är nog därför många väljer att återvända hit, gång på gång.

Fartyget ligger centralt vid kaj under natten så varför inte passa på att besöka någon av de många vinbarerna som finns här? För om det är en dryck som just den franska huvudstaden är synonym med, så är det just vin.

Dag 8. Paris – hemresa
Vår kryssning har nu kommit till sitt slut och det är dags att checka ut och lämna fartyget för den här gången. Vår buss tar oss vidare till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

OBS! Kryssningstiderna är preliminära och kan komma att justeras vid behov pga slussning, vattenstånd etc

Allt detta ingår i priset

 • Flyg till Paris inkl 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 8 dagars kryssning/7 nätter i utsides dubbelhytt
 • Frukostbuffé samt trerätters luncher och middagar
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider.
 • Fria drycker i restaurang och bar kl 09.00- 24.00
 • Kaffe och te faciliteter 24h
 • Kvällsvickning
 • Exklusiv ”High tea” med scones, bakverk, choklad och macarones (2 tillfällen)
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • 1 flaska mousserande vin på hytten
 • Skönhetsprodukter i hytten från Rituals eller likvärdigt
 • Dricks till personal ombord
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Kryssningar.se

Ingår ej i priset
– Utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Hyttstillägg per person
        0 kr del i utsides hytt på Emerald däck (+7 500 kr enkelhytt)
2 900 kr del i utsides hytt på Ruby däck (på förfrågan)
4 900 kr del i utsides hytt på Diamond däck

Utflykter (kan förbokas* men betalas ombord)
– Les Andeleys – Stadspromenad inkl Château Gaillard, ca 3 h – 34 Euro
– Rouen – Guidad stadspromenad, ca 2 h – 29 Euro
– Le Havre – Stadsrundtur i Honfleur (buss och promenad), ca 4 h – 63 Euro
– Le Havre – Le Havre och Étretat (buss och promenad), ca 4 h – 63 Euro
– Vernon – Monets hus och trädgård (buss och promenad), ca 4 h – 78 Euro
– Paris – Stadsrundtur (buss och promenad), ca 4 h – 56 Euro

*Förbokningen är bindande
Med reservation för att rederiet ställer in utflykterna pga för få bokningar

Under turerna används audiomottagare för bästa upplevelse.

Fartygsinformation

Passagerare: 152
Besättning: 36
Hytter: 76, varav 6 juniorsviter
Byggnadsår: 2005, totalrenoverad 2021
Längd: 110m
Bredd: 11,45m

M/S Viva Gloria är ett förstaklass fartyg som har totalt 76 hytter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond däck), Huvuddäck (Ruby däck) och Undre däck (Emerald däck).

Hytterna på Övre däck och Huvuddäck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på nedre däck endast har två mindre fönster (ej öppningsbara).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och 2 barer, liten wellness avdelning, soldäck med solsängar. Hiss finns mellan Ruby och Diamond däck.

MS Viva Gloria däcksplan


 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – Paris

2024-05-09 08:50-11:35

Hemresa:

Paris – Arlanda

2024-05-16 12:15-14:55

Utresa:

Köpenhamn – Paris

2024-05-09 09:45-11:45

Hemresa:

Paris – Köpenhamn

2024-05-16 12:50-14:45