Flodkryssning på Seine med Paris och Normandie

All inclusive ingår

18 – 25 september 2025

Kryssa på romantiska Seine med Paris

Vår flodkryssning längs Seine slingrar sig genom ett vackert landskap, från den romantiska huvudstaden Paris och upp till Normandiekusten, där floden mynnar ut i den Engelska kanalen.

Flodens stränder sjuder av charmiga städer, romantik och kulinariska upplevelse, där både Jeanne d’Arc, Rikard Lejonhjärta och Claude Monet har lämnat sina spår i strandkantens färgrika förflutna.

Resfakta

Flyg
Avresa från Stockholm eller Köpenhamn* till Paris inkl 1 incheckat bagage t/r

*Vi undersöker gärna möjligheten att resa från din närmaste avreseort. Eventuellt pristillägg kan tillkomma.

Kryssning
Dag 1 – Paris                                                   21:30
Dag 2 – Conflans St. Honorine   03:00      12:00
Dag 3 – Rouen                               01:00       14:00
Dag 4 – Le Havre                           00:30      19:00
Dag 5 – Les Andeleys                   09:00     09:30
Dag 5 – Vernon                             12:00       23:00
Dag 6 – Paris                                  11:30
Dag 7 – Paris
Dag 8 – Paris, hemresa

Pris
Från 27 995 kr per person
Med reservation för ändringar

Tips
Om du vill åka på denna kryssning, men på ett annat avresedatum, kontakta oss på info@gocruising.se så hjälper vi dig att hitta ett datum som passar. Kryssningen blir då på egen hand utan färdledare.

Dag för dag

DAG 1. Flyg till Paris
Vid ankomsten till Paris så väntar vår buss som tar med oss till fartyget som ligger vid kaj på Seine, inte långt från Eiffeltornet.

Vi checkar in ombord och hinner bekanta oss med fartyget innan det är dags för middag. Vi bjuds på en välkomstdrink och får en presentation av besättningen ombord. Efter middagen (Kl 21:30) lägger fartyget ut och vi påbörjar vår kryssning mot Normandiekusten.

Dag 2. Conflans St. Honorine
(03:00 – 12:00)
Under natten lägger fartyget till i den charmiga staden Conflans som ligger 25 km nordväst om Paris belägen precis där floderna Seine och Oise flyter samman. Staden grundades redan på 1100-talet och är känd för sina vackra kanaler, historiska monument och pittoreska kullerstensgator. Ta gärna en promenad och utforska stadens historiska stadskärna innan fartyget lägger ut vid lunchtid.

Under eftermiddagen kan du sjunka ned i en solstol och njuta av vyerna från soldäck medan fartyget kryssar vidare mot Rouen.

Dag 3. Rouen, huvudstaden i Normandie
(01:00 – 14:00)
Vi vaknar upp i staden Rouen som är en av de vackraste medeltida städerna i Europa och scenen för många viktiga händelser genom århundradena. Mest känd är nog Place du Vieux-Marché, platsen där Jeanne d’Arc, jungfrun av Orleans, brändes på bål för sin tro.

Följ med på en stadsrundtur (mot tillägg) längs kullerstensklädda gator och känn historiens vingslag. Den guidade promenaden tar oss bland annat till den imponerande gotiska katedralen som är förevigad av den store impressionisten Claude Monet i en serie av 28 målningar som visar fasaden vid olika tidpunkter på dygnet och i olika väderförhållanden.

Vi kan varmt rekommendera en promenad längs stadens slingrande gator som är kantade med antikaffärer, smakfulla butiker och otaliga restauranger som lyfter fram landets enastående gastronomiska arv.

Under eftermiddagen fortsätter fartyget mot Le Havre, där vi lägger till strax efter midnatt.

Dag 4. Le Havre
(Kl 00:30 – 19:00)
Under natten har fartyget lagt till i Le Havre, vid Engelska kanalen. Det var här som Claude Monet 1872 målade ”Impression, soleil levant”, hans kända tavla som sedan gav namn åt en hel konstriktning. Le Havre betyder ”hamnen”, och staden fick namnet på grund av sin extremt viktiga hamn.

Här har du möjlighet att följa med på en tur till Honfleur (mot tillägg) med sina pastellfärgade hus från 1600 till 1800-talet, varav många idag har omvandlats till skaldjursrestauranger. Honfleur är vykortsvackert och det är lätt att förstå varifrån de impressionistiska målarna fick sin inspiration ifrån.

Vid middagstid vänder fartyget och kryssar tillbaka mot Paris

Dag 5. Les Andeleys och Vernon
(Kl 09:00 – 09:30) (12:00 – 23:00)
Lagom till frukost gör vi ett kort stopp i Les Andeleys som ligger i den övre delen av Normandie. Under medeltiden fångade Les Andelys strategiska läge vid flodkröken uppmärksamheten hos både den franska monarkin och hertigen av Normandie. Här har du möjlighet att följa med på en utflykt (mot tillägg) till det kända Château Gaillard som trånar på sin höjd. Slottet som idag är en ruin byggdes på 1200-talet av Richard Lejonhjärta för att försvara Rouen från fransmännen.

Vid lunchtid lägger vi till i Vernon, staden som var en av favoritplatserna för den impressionistiska målaren Claude Monet. Här kan du välja att följa med till hans hem och hans vattenträdgård i staden Giverny (mot tillägg). Han skapade själv sin prisade japanskinspirerade vattenträdgård med liljor och näckrosor för att sedan använda motivet i sina tavlor.

Under kvällen lägger fartyget ut och styr mot vår slutdestination.

 

Dag 6. Paris
(11:30)
Under förmiddagen finns det tid till avkoppling på soldäck innan fartyget åter igen lägger till i Paris, kärlekens och romantikens stad. Det finns inget som en promenad uppför Champs Elysee, upptäcka vackra konstverk i Louvren eller utforska kända kulturarv som Sacre Coeur. Tyvärr brann stora delar av Notre Dame-katedralen ned 2019, men bara av att se dess siluett gör att man kan känna historiens vingslag.

Fartyget ligger centralt vid kaj under två nätter så varför inte passa på att besöka någon av de många vinbarerna som finns här? För om det är en dryck som just den franska huvudstaden är synonym med, så är det just vin.

 

 

Dag 7. Paris
Bon jour! Idag har du hela dagen till fritt förfogande. Följ med på en panoramatur (mot tillägg) med buss där vi får se en glimt av denna livliga metropol, den största staden i Frankrike och vad den har att erbjuda. Däribland Champs-Elysées, Eiffeltornet och Triumfbågen.

Dom säger att man kan tillbringa otaliga dagar i Paris och ändå inte se allt det har att erbjuda, det är nog därför många väljer att återvända hit, gång på gång.

 

Dag 8. Paris – hemresa
Vår kryssning har nu kommit till sitt slut och det är dags att checka ut och lämna fartyget för den här gången. Vår buss tar oss vidare till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

OBS! Kryssningstiderna är preliminära och kan komma att justeras vid behov pga slussning, vattenstånd etc

Allt detta ingår i priset

 • Flyg till Paris inkl 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 8 dagars kryssning/7 nätter i utsides dubbelhytt
 • Frukostbuffé samt trerätters luncher och middagar
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider.
 • Fria drycker i restaurang och bar kl 09.00- 24.00
 • Kaffe och te faciliteter 24h
 • Kvällsvickning
 • Exklusiv ”High tea” med scones, bakverk, choklad och macarones (2 tillfällen)
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • 1 flaska mousserande vin på hytten
 • Skönhetsprodukter i hytten från Rituals eller likvärdigt
 • Dricks till personal ombord
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Kryssningar.se

Ingår ej i priset
– Utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Hyttstillägg per person
        0 kr del i utsides hytt på Emerald däck (+8 200 kr enkelhytt)
3 200 kr del i utsides hytt på Ruby däck (på förfrågan)
4 900 kr del i utsides hytt på Diamond däck

Utflykter
Utflykter och priser är ej fastställda

Under turerna används audiomottagare för bästa upplevelse.

Fartygsinformation

Passagerare: 152
Besättning: 36
Hytter: 76, varav 6 juniorsviter
Byggnadsår: 2005, totalrenoverad 2021
Längd: 110m
Bredd: 11,45m

M/S Viva Gloria är ett förstaklass fartyg som har totalt 76 hytter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond däck), Huvuddäck (Ruby däck) och Undre däck (Emerald däck).

Hytterna på Övre däck och Huvuddäck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på nedre däck endast har två mindre fönster (ej öppningsbara).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och 2 barer, liten wellness avdelning, soldäck med solsängar. Hiss finns mellan Ruby och Diamond däck.

MS Viva Gloria däcksplan


 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:
 • 2025-09-18
 • Stockholm
 • 7 nätter
 • 27 995:-
 • 10+
 • Boka resa
 • 2025-09-18
 • Köpenhamn
 • 7 nätter
 • 27 995:-
 • 10+
 • Boka resa