Flodkryssning på Seine i advent

All inclusive ingår

12 – 17 december 2024

Finn julstämningen i Frankrike!

Under advent och juletid i Frankrike så bjuds det på härliga ljusdekorationer och julmarknader där atmosfären både är varm och gemytlig.

Vår flodkryssning längs Seine slingrar sig från den romantiska huvudstaden Paris och upp genom Normandie där vi bland annat besöker det kända slottet Versaille.

Kryssningen avslutas med en hel dag i Paris där vi gör en stadsrundtur och får se den vackert dekorerade Champs-Élysées, den berömda Triumfbågen och det höga Eiffeltornet som utgör stadens silhuett.

Resfakta

Flyg
Flyg från Stockholm* till Paris t/r.

*Vi undersöker gärna möjligheten att resa från din närmaste avreseort. Eventuellt pristillägg kan tillkomma.

Kryssning
12 dec   Paris                                        17:00
13 dec   Les Andelys          08:30       14:30
13 dec   Rouen                    19:30
14 dec   Rouen                                     18:00
15 dec   Conflans               08:30       14:30
15 dec   Paris                       20:30
16 dec   Paris
17 dec   Paris

Pris
Från 18 695 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

DAG 1. Flyg till Paris
Vid ankomsten till Paris så väntar vår buss som tar med oss till fartyget som ligger vid kaj på Seine och väntar på oss.

Vi checkar in ombord och hinner bekanta oss med fartyget innan det är dags för middag. Vi bjuds på en välkomstdrink och får en presentation av besättningen ombord. Strax före middagen lägger fartyget ut och vi påbörjar vår kryssning mot Les Andelys.

Dag 2 Les Andelys
Lagom till frukost lägger vi till i Les Andelys som ligger i den övre delen av Normandie. Under medeltiden fångade Les Andelys strategiska läge vid flodkröken uppmärksamheten hos både den franska monarkin och hertigen av Normandie.

Här har du möjlighet att följa med på ett besök till Château Gaillard med ett efterföljande besök på en ciderfarm innan fartyget fortsätter mot Rouen dit vi ankommer vid middagstid.

Dag 3 Rouen
Vi vaknar upp i Rouen, huvudstaden i Normandie. Staden anses vara en av de vackraste medeltida städerna i Europa och scenen för många viktiga händelser genom århundradena. Mest känd är nog Place du Vieux-Marché, platsen där Jeanne d’Arc, jungfrun av Orleans, brändes på bål för sin tro. Här kan du välja att följa med på en guidad tur till Benediktinerklostret Saint-Wandrille eller en guidad promenad med inslag av ost och choklad. Båda utflykterna mot tillägg.

Vid middagstid lägger vi ut och fortsätter mot Conflans

Dag 4  Conflans
Under morgonen lägger vi till i Conflans St. Honorine, där floderna Oise och Seine möts och belägen ca 25 km från centrala Paris. Det var här som Normanderna slog sig ner redan på 800-talet, även om staden Conflans grundades av munkarna först på 1000-talet.

Idag gör vi en utflykt till slottet Versaille där vi får uppleva den franska kunglighetens prakt när vi går genom spegelsalen och de omsorgsfullt bevarade kamrarna med extravaganta och överdådiga möbler.

Under eftermiddagen får du en skön och avkopplande stund till flods, när vi kryssar tillbaka mot Paris. Vi kryssar förbi de imponerande betong- och glasbyggnaderna i det futuristiska affärsdistriktet La Défense, innan vi når Paris under kvällen.

Dag 5 Paris
Vi vaknar upp i kärlekens huvudstad Paris. Efter frukost ger vi oss ut på en bussrundtur i ett gnistrande Paris där juldekorationer och fantastiska julbelysningar avlöser varandra.

Panoramaturen tar oss förbi den vackra avenyn Champs-Elysées som är dekorerad med tusentals gyllene ljus, den Triumfbågen och Eiffeltornet som utgör stadens kända silhuett.

Under eftermiddagen kan vi varmt rekommendera ett besök på någon av stadens julmarknader. Les Halles som är ett måste för den som vill uppleva julen som en äkta parisare eller kanske julmarknaden vid Notre Dame som erbjuder allt från vackra dekorationer till unika julpynt och förstås goda franska juldelikatesser.

Dag 6 Paris – Hemresa
Vår kryssning har nu kommit till sitt slut och det är dags att checka ut och lämna fartyget för den här gången. Vår buss tar oss vidare till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Allt detta ingår i priset

 • Flyg till Paris inkl 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 6 dagars kryssning/5 nätter i utsides dubbelhytt
 • Frukostbuffé och trerätters luncher och middagar
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider.
 • Fria drycker i restaurang och bar kl 09.00- 24.00
 • Kaffe och te faciliteter 24h
 • Kvällsvickning
 • Exklusiv ”High tea” med scones, bakverk, choklad och macarons
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • 1 flaska mousserande vin på hytten
 • Utflykt till slottet Versaille
 • Panoramatur i Paris med buss
 • Skönhetsprodukter i hytten från Rituals eller likvärdigt
 • Dricks till personal ombord
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Kryssningar.se

Andra avreseorter på förfrågan

Ingår ej i priset
– Övriga utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Hytttillägg per person
        0 kr del i utsides hytt på Emerald däck (+3 500 kr enkelhytt)
1 200 kr del i utsides hytt på Ruby däck akterut (+3 900 kr enkelhytt)
1 700 kr del i utsides hytt på Ruby däck (+4 200 kr enkelhytt)
2 300 kr del i utsides hytt på Diamond däck (på förfrågan)

Fartygsinformation

Passagerare: 152
Besättning: 36
Hytter: 76, varav 6 juniorsviter
Byggnadsår: 2005, totalrenoverad 2021
Längd: 110m
Bredd: 11,45m

M/S Viva Gloria är ett förstaklass fartyg som har totalt 76 hytter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond däck), Huvuddäck (Ruby däck) och Undre däck (Emerald däck).

Hytterna på Övre däck och Huvuddäck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på nedre däck endast har två mindre fönster (ej öppningsbara).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och 2 barer, liten wellness avdelning, soldäck med solsängar. Hiss finns mellan Ruby och Diamond däck.

MS Viva Gloria däcksplan


 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Stockholm – Paris

2024-12-12 09:45-12:20

Hemresa:

Paris – Stockholm

2024-12-17 13:00-15:30