Flodkryssning på Rhen från Basel till Amsterdam

All inclusive ingår

17 – 24 september 2024

Fyra länder mellan nedre och övre Rhen

En fantastisk flodkryssning genom fyra länder längs Rhen, från Basel i Schweiz till Amsterdam i Holland.

En sträcka på nästan 900 kilometer där landskapet varierar mellan pittoreska medeltida städer, idylliska byar, gamla riddarborgar och dalar med böljande vinodlingar.

Att kryssa genom den snirklande Rhendalen är alltid lika spännande. Man väntar nyfiken på vad som döljer sig bakom nästa krök. Kan det vara Lorelei mån tro?

Under 2025 erbjuder vi en kryssning från Basel till charmiga Düsseldorf, läs mer här

Resfakta

Flyg
Flyg från Stockholm, Köpenhamn, Göteborg och Linköping* till Basel och hem från Amsterdam.

*Vi undersöker gärna möjligheten att resa från din närmaste avreseort. Eventuellt pristillägg kan tillkomma.

Kryssning
Dag 1 – Basel
Dag 2 – Breisach
Dag 3 – Strasbourg
Dag 4 – Mannheim
Dag 5 – Rüdesheim / Koblenz
Dag 6 – Linz / Köln
Dag 7 – Amsterdam
Dag 8 – Amsterdam, hemresa

Pris
Från 27 995 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

DAG 1 – Flyg till Basel
Resan inleds med flyg till Basel, där vår buss väntar för vidare färd till fartyget som ligger och väntar vid kajen. Staden Basel anses vara ett av Schweiz viktigaste kulturella centrum och ligger belägen precis där landet gränsar mot Frankrike och Tyskland.

När vi checkat in ombord och installerat oss i våra hytter så samlas vi för en välkomstdrink i baren samtidigt som vi får en presentation av kaptenen och hans besättning. Kvällen bjuder därefter på vällagad trerättersmiddag ombord.

Fartyget ligger vid kaj i Basel under natten.

DAG 2 – Breisach
(Kl 13:30 – 19:30)
Vid frukosttid (kl 07:00) påbörjar vi vår kryssning från Basel i de schweiziska Alperna. Förmiddagen spenderas ombord medan fartyget kryssar mot vårt första mål, Bresaich, dit vi ankommer efter lunch.

Härifrån har du möjlighet att följa med på en rundtur till den pittoreska staden Colmar (mot tillägg), som är en typisk stad i Alsaceområdet med sina smala gator, traditionella korsvirkeshus och romantiska kanaler. På vägen dit passerar vi Neuf-Brisach, en befäst stad som byggdes av Louis XIV i slutet av 1700-talet för att skydda gränsen mellan Frankrike och det Tysk-romerska riket, och därmed de tyska staterna. Staden finns numera upptagen på Unescos världsarvslista. (4 timmar buss och promenad).

Väl tillbaka ombord lägger fartyget ut lagom tills middagen serveras.

DAG 3 – Strasbourg / Kehl
(Kl 03:00 – 14:00)
Under natten lägger fartyget till i Strasbourg, staden där den franska nationalsången Marseljäsen komponerades. Stadens historiska centrum ligger på ön Grande Île, som finns med på Unescos världsarvslista.

Följ med på en stadsrundtur (mot tillägg) där du guidas bland Strasbourgs kända byggnader och sevärdheter. Turen fortsätter med ett besök i den välkända gamla stadsdelen ”Petite France” från medeltiden. Stadsdelen som charmar sina besökare med vackra korsvirkeshus är full av mysiga kaféer, små butiker och kullerstensbelagda gator och torg. Innan vi återvänder till fartyget finns det tid att gå runt och strosa på egen hand.

Vi är åter på fartyget till lunch. Eftermiddagen är till fritt förfogande och du har tid att njut av vyerna från soldäck medan fartyget fortsätter mot Mannheim, dit vi ankommer innan midnatt (kl 23:00).

DAG 4 – Mannheim och Rüdesheim
(Kl – 14:30)
Förmiddagen tillbringas i den betydelsefulla industri- och universitetsstaden Mannheim, där vi får gå i det berömda paret Bertha och Carl Benz fotspår. Carl anses vara bilens uppfinnare men även hans hustru var en mycket begåvad och intressant person.

Fartyget lägger till med promenadavstånd till Mannheims centrum. Sevärdheter du inte får missa är bland annat det näst största barockslottet i Europa och det välkända vattentornet i Jugendstil, Wasserturm.

Under eftermiddagen fortsätter fartyget medströms mot Rüdesheim, dit vi ankommer vid middagstid (kl 20:30). Fartyget ligger vid kaj under natten.

DAG 5 – Rüdesheim och Koblenz
(Kl – 12:00) (Kl 16:30 -)
Efter frukost har du har tid att strosa runt på egen hand längs de kullerstensbelagda gatorna som gömmer flera av stadens historiska pärlor. Rüdenheims mest omtalade gata är den pittoreska och smala gränden Drosselgasse, där vinbutiker och tavernaträdgårdar löser av varandra.

Vid lunch fortsätter vi mot Koblenz. Stadens namn kommer från det latinska Confluentes som betyder ”flyter tillsammans, vilket syftar på att floderna Mosel och Rehn möts vid Deutsches Eck. Glöm inte att hålla utkik efter den berömda Lorelei-klippan, Rhens mest mytomspunna plats, när den passeras under eftermiddagen. Landskapet här är det vackraste längs Rhen och står också under UNESCO:s kulturarvslista.

Fartyget lägger till centralt i Koblenz, med promenadavstånd till flera sevärdheter, så som det kända ”tyska hörnet”. Fartyget ligger vid kaj i Koblenz under natten.

Tips
Slå dig gärna ner på en av de mysiga serveringarna som finns i Rüdesheim och prova en Rüdesheimer kaffee, tyskarnas svar på irish coffee. Kaffet innehåller Asbach Uralt, socker och grädde och serveras i speciella koppar, som är en upplevelse i sig.

DAG 6 – Linz och Köln
(Kl 09:30 – 12:00) (Kl 15:00 – 21:00)
Medan vi avnjuter en härlig sjöfrukost ombord så lägger fartyget ut och seglar mot Linz am Rhein (kl 07:30), som är känt för sina färgglada hus.
Fartyget gör ett kortare stopp här innan vi fortsätter mot Köln.

Staden Köln förknippas framförallt med den ståtliga gotiska katedralen Kölnerdomen med sina två torn som båda har en höjd på 157 meter. Staden är även vida känd för doften Eau de Cologne (Vatten från Köln), som tillverkades här första gången 1709.

Under kvällen kastar vi loss och styr mot vår slutdestination, Amsterdam.

Rolig kuriosa
I Köln beställer man inte in en öl, man beställer en Kölsch. Även om man brygger ett öl på samma sätt som Kölsch så får det inte kallas för Kölsch om det inte är bryggt i Köln och av medlemmarna i Kölns bryggeriförbund.

DAG 7 – Amsterdam
(Kl 15:00 -)
Njut av en lugn förmiddag ombord medan fartyget kryssar vidare mot Amsterdam, som är Nederländernas största stad och huvudstad. Stadens historia når tillbaka till 1200-talet då staden var ett litet fiskeläge vid älven Amstel. Amsterdam är också känt som en konstnärlig hotspot och besökare flockas till de många museerna och gallerierna inklusive Rijksmuseum och Van Gogh Museum.

Vi lägger till i Amsterdam under tidig eftermiddag så du har eftermiddagen på dig att utforska staden på egen hand. Kanske en båttur längs med stadens kända kanaler?

DAG 8 – Hemresa från Amsterdam
Efter frukost checkar vi ut från fartyget och beger oss till flygplatsen för hemresa.

OBS! Kryssningstiderna är preliminära och kan komma att justeras vid behov pga slussning, vattenstånd etc

Program – Flodkryssning Basel till Amsterdam 2024

Allt detta ingår i priset

 • Flyg till Basel och hem från Amsterdam inkl 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 8 dagars kryssning/7 nätter i utsides dubbelhytt
 • Frukostbuffé samt trerätters luncher och middagar
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider.
 • Fria drycker i bar och restaurang kl 09.00 – 24.00
 • Kaffe och te faciliteter 24h
 • Kvällsvickning
 • Exklusiv ”High tea” med scones, bakverk, choklad och macarons (2 tillfällen)
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • 1 flaska mousserande vin på hytten
 • Skönhetsprodukter i hytten från Rituals eller likvärdigt
 • Dricks till personal ombord
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Kryssningar.se

Ingår ej i priset
– Utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Hytttillägg per person
        0 kr del i utsides hytt på Emerald däck (+6 900 kr enkelhytt)
2 700 kr del i utsides hytt på Ruby däck (+8 200 kr enkelhytt)
4 700 kr del i utsides hytt på Diamond däck
5 700 kr del i juniorsvit på Ruby däck däck
6 900 kr del i juniorsvit på Diamond däck

Utflykter (kan förbokas* men betalas ombord)
– Breisach – Rundtur till Colmar, buss och promenad, ca 4 h       54 Euro
– Strasbourg – Stadsrundtur, buss och promenad, ca 4 h             49 Euro

*Förbokningen är bindande
Med reservation för att rederiet ställer in utflykterna pga för få bokningar

Under turerna används audiomottagare för bästa upplevelse.

Fartygsinformation

Passagerare: 176
Besättning: 48
Hytter: 88
Byggnadsår: 2022
Längd: 135m
Bredd: 11,45m

M/S Viva One är förstaklass fartyg och som har sin jungfrutur under 2022. Fartyget har totalt 88 hytter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond däck), Huvuddäck (Ruby däck) och Undre däck (Emerald däck).

Hytterna på Ruby däck och Diamond däck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på Emerald däck endast har ett mindre fönster (ej öppningsbart).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, Nespresso-bryggare, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och bar även soldäck med pool och solsängar. Hiss finns.

Däcksplan MS Viva One
 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – Basel

2024-09-17 09:35-13:50

Hemresa:

Amsterdam – Arlanda

2024-09-24 14:40-16:40