Flodkryssning på Donau från Passau

24 augusti 2023

An der schönen blauen Donau

På denna kryssning befinner vi oss mitt i hjärtat av Europa och en seglats genom den vackra Wachaudalen är helt unik och sagolik. Längs floden Donau besöker vi både charmiga småstäder och livliga huvudstäder som alla erbjuder fantastiska upplevelser.

Under kryssningen finns det möjlighet att följa med på en rad olika utflykter och sevärdheter, men ett besök i Budapests gamla saluhall eller ett besök på anrika Café Sacher i Wien med sin berömda Sachertårta är nästan ett måste när man besöker dessa huvudstäder!

Faktablad Donau från Passau 2023

Resfakta Donau

Flyg
Flyg från Stockholm* till München t/r

*Vi undersöker gärna möjligheten att resa från din närmaste avreseort. Eventuellt pristillägg kan tillkomma.

Kryssning
24 augusti MS Viva Two

Dag 1.  Passau
Dag 2. Melk
Dag 3. Esztergom
Dag 4. Budapest
Dag 5. Bratislava
Dag 6. Wien
Dag 7. Linz
Dag 8. Passau – Hemresa

Pris
Från 25 295 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

DAG 1. Flyg till München
Vid ankomsten till München så väntar vår buss som tar med oss till fartyget som ligger vid kaj i Passau (ca 1,5 h bussresa). Staden ligger omgiven av gröna kullar och kallas för Dreiflüssestadt, platsen där tre floderna Donau, Inn och Ilz flyter samman.

Efter lunch välkomnas vi ombord på fartyget och installeras i våra hytter. Vi blir serverade en välkomstdrink i baren och introduceras till personalen ombord före middagen. Fartyget lämnar kajen redan under eftermiddagen och börjar kryssa mot Melk.

DAG 2. Melk
Vi vaknar upp i den historiska staden Melk, även kallad ”Porten till Wachau”. Stadens mest kända landmärke är Stift Melk (Melk Abbey), som tronar över floden och dess siluett undgår inte någon. Den imponerande barockensemblen har drivits av munkarna i benediktinorden sedan 1089. Kultur, tro och vetenskap möts i klostrets magnifika rum.

Vid lunchtid kryssar fartyget vidare mot Esztergom. Hela eftermiddagen spenderas ombord och vi får njuta av de vackra vyerna över Wachaudalen medan fartyget stävar mot nästa destination.

Dag 3. Esztergom – Budapest
Tidig morgon lägger vi till i staden Esztergom. Staden har en rik historia och här föddes Ungerns första kung, Sankt Stefan. Staden ligger på flodens högra strand, vilken också utgör gränsen mellan Ungern och Slovakien. Saint Stephen torget är ett av de vackraste torgen och som ligger i ett spektakulärt område precis vid slottskullen nära basilikan.

Vid lunchtid seglar fartyget vidare mot Budapest, dit vi ankommer tidigt under eftermiddagen. Ungerns huvudstad består av de två distrikten Buda och Pest, som ligger på vardera sidan av Donau. Fartyget ligger centralt mitt i staden så du har promenadavstånd till både parlamentet, saluhallen och de olika shoppingstråken om du hellre vill se dig runt på egen hand. Vi kan varmt rekommendera ett besök i den stora antika saluhallen där du kan köpa allt från grönsaker, kryddor och korvar till en rad olika ungerska delikatesser. Vad sägs om en burk gåslever?

Fartyget ligger vid kaj under natten.

Dag 4. Budapest
Efter frukost har du möjlighet att följa med på en stadsrundtur där vi bland annat ser den imponerande Hjältarnas Torg – med ett minnesmärke om Ungerns fallna hjältar, Operan, Nya gotiska parlamentsbyggnaden och St. Stefan-katedralen. En av höjdpunkterna är den fantastiska utsikten över staden och floden från Fiskarbastionen.

Efter lunch kastar vi loss och fartyget vänder om och går uppströms igen. Nu mot Slovakiens huvudstad Bratislava. Eftermiddagen spenderas ombord så du har möjlighet att njuta av utsikten från soldäck när fartyget seglar längs den slovakiska / ungerska gränsen och följer Donaus ”knä” – där floden svänger nästan i en rät vinkel.

Fartyget kryssar vidare mot Bratislava under natten.

Dag 5. Bratislava
Vid frukosttid lägger vi till i den pittoreska gamla staden Bratislava som är en av Europas yngsta huvudstäder. Följ med på en stadsrundtur bland kullerstensgator och pastellfärgade byggnader eller välj att promenera på egen hand. Fartyget ligger vid kaj inte långt från stadens centrum, så du kan själv strosa runt på egen hand.

Glöm inte att hålla utkik efter ett av stadens landmärken. Den humoristiska bronsskulpturen ”Man at Work” som föreställer en man som klättrar upp ur ett brunnshål mitt i gatan. Vid lunch fortsätter fartyget mot vår nästa destination Wien – mina drömmars stad.

Fartyget ligger vid kaj i Wien under natten.

Dag 6. Wien
Vi vaknar upp i Wien, en av de mest kulturellt rika städerna i Europa. Staden har länge varit Europas andliga hem för klassisk musik och orkestreringarna av många av de stora namnen verkar utstråla från gatorna som är fyllda med magnifik arkitektur som till stor del återspeglar de kejserliga Hapsburgarnas storhet.

Här finns möjlighet att följa med på en stadsrundtur där du får se flera av Wiens berömda byggnader, inklusive Musikverein där Wiener Philharmoniker håller sina årliga nyårskonserter, Operan, Hofburgpalatset och Hundertwasserhuset – byggnaden utan en enda horisontell linje designad av den moderna men excentriska konstnären Hundertwasser. Vi stannar även till vid Stefansplatsen, så att du kan beundra den vackra Stefansdomen.

Strax innan middagen serveras ombord lägger fartyget ut och fortsätter mot Linz.

Dag 7. Linz
Förmiddagen spenderas ombord innan vi lägger till i Linz, Österrikes tredje största stad. Linz var en gång i tiden en viktig provinshuvudstad i Romarriket och blev en förmögen stad genom handeln på de närliggande vattendragen som korsar floden Donau.

År 2009 utsågs Linz till Europas kulturhuvudstad, vilket är lätt att förstå med alla de festivaler som hålls här, den berömda Bruckner-orkestern och det moderna operahuset. Även Mozart komponerade en hel symfoni som namngavs efter denna stad.

Vi tillbringar hela dagen i Linz och du har möjlighet att följa med på rederiets olika utflykter. Kanske vill du strosa runt på egen hand i denna stora universitetsstad.

Dag 8 Passau – Hemresa
Fartyget lägger till i Passau vid frukosttid. Underbart är kort och efter en sista frukost ombord, checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för flyg hem till Sverige med många härliga upplevelser i bagaget.

Allt detta ingår i priset

 • Flyg från Stockholm till München inkl 1 incheckat bagage t/r*
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 8 dagars kryssning/7 nätter i vald hyttkategori
 • Helpension från middag dag 1 och t om frukost dag 8
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider.
 • Fria drycker kl 09.00- 24.00
 • Eftermiddagste/kaffe med bakverk
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • Dricks till personal ombord
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Go Cruising

* Andra avreseorter på förfrågan

Ingår ej i priset
– Utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Hyttstillägg per person
        0 kr del i utsides hytt på Emerald däck (+6 900 kr enkelhytt)
1 500 kr del i utsides hytt på Ruby däck, akterut (+7 100 kr enkelhytt)
2 500 kr del i utsides hytt på Ruby däck (+6 600 kr enkelhytt)
4 500 kr del i utsides hytt på Diamond däck

Utflyktspaket – 1450 kr
– Stadsrundtur i Budapest
– Esztergom, bergbanan med guidad tur i Basilikan
– Stadsrundtur i Wien
– Stadsrundtur i Bratislava med ölprovning

Fartygsinformation

Passagerare: 190
Besättning: 52
Hytter: 95
Byggnadsår: 2023
Längd: 135m
Bredd: 11,45m

M/S Viva Two är ett helt nybyggt förstaklass fartyg och som har sin jungfrutur under 2023. Fartyget har totalt 95 hytter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond deck), Huvuddäck (Ruby deck) och Undre däck (Emerald deck).

Hytterna på Ruby däck och Diamond däck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på Emerald däck endast har två mindre fönster (ej öppningsbara).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, Nespresso-bryggare, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och bar även soldäck med pool och solsängar. Hiss finns.

 

 

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – München

2023-08-24 08:50-11:00

Hemresa:

Arlanda – München

2023-08-31 15:30-17:40