MAUI

Åk på Kryssning till Maui och dansa HulaHula

Maui och flera andra öar blev 1810 förenade under namnet Hawaii. Det var Kung Kamehameahs som den 11 Juni, efter många års konflikter lyckades samla övärlden till ett och samma rike. Maui är näst störst efter ”The Big island” och ca 160 000 invånare bor och lever på den 1884 km”2 stora ön.

Under en kryssning till Maui upplever du fantastisk natur med frodig växtlighet och ett varierat klimat. Det turkosa havet och den rika fauna och flora är en ren fröjd för ögat. Maui får varje år besök av knölvalar som simmar från Alaska för att föda. Det finns stora chanser att spana på knölvalar och besöka en av de platser dit tusentals valar vallfärdar varje år.

Aktiviteterna ombord på kryssningen är många, när du gått i land på Maui kan du passa på att spela golf på några av världens vackraste golfbanor med dramatiska berg i bakgrunden. Vill du utforska mer av ön kan du åka på en utflykt, bland annat till vulkankratern Haleakala. Uppe på toppen, över tre kilometer ovanför havsnivån, har du en fantastisk utsikt. Vulkanen kan ses från nästan alla platser på ön och hade sitt senaste utbrott i slutet av 1700-talet. I Kahului finns också utmärkta möjligheter till vattensporter. Stranden vid Kanaha Beach Park lockar vindsurfare från hela världen. Här kan man också paddla kajak, eller bara njuta av en ledig dag på den kritvita stranden i palmernas skugga.

 Under en kryssning till ön Maui får du möjligheten att uppleva sex klimatzoner av det tropiska klimatet. Kritvita sandstränder med vajande palmer, avnjut här en färsk kokosnöt och känn sanden under fötterna. Det turkosblå havet med ett rikt undervattensliv, som gjort för en tur med mask och snorkel. Lava formationer efter kusten bjuder på dramatiska scener när havets vågor slår mot de svarta klipporna. Regnskogen med sin höga luftfuktighet, rika djurliv och fantastiska färgskala.

Kryssningen bjuder på matupplevelser, när du gått i land på Maui passa på att prova det Hawaiianska köket som har influenser från Karibien, Asien och Söderhavet. Vill du äta något riktigt lokalt ska du testa laulau, en traditionell hawaiiansk maträtt som består av griskött och fisk som serveras på ett stort, grönt blad. Den som vill köpa lokala produkter att ta med hem ska satsa på kaffe, hawaiianska smycken, macadamianötter eller hantverk.

På Maui växer ananas, bananer, avocado, jordgubbar och kryddor. Klimatet är som gjort för att odla saftiga frukter, så lämna inte ön utan att själv fått smaka på purfärsk annans.

Valuta: USD – US dollar
Språk: Engelska, hawaiiska
Tidsskillnad till Sverige: – 12 timmar

växter och tropiska träd på ön mauibild på standen med utsikt över havet på maui

Palmer på stranden i mauiHulahula dans en lokal tradition på ön mauiberg i solnedgången på ön maui

Inspireras av Hawaiis öar

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.