OAHU, HONOLULU

Oahu – Hawiiön som kanske är mest känd för sin huvudstad Honolulu och Waikiki Beach

Oahu är den tredje största ön utav Hawaiis åtta huvudöar. Det är här man hittar den välbesökta huvudstaden Honolulu, som dessutom är den största staden i den amerikanska delstaten Hawaii, med sina cirka en miljon invånare. Honolulu är känd för sina kritvita stränder och Waikiki Beach men det är också här som den historiskt kända hamnen Pearl Harbour finns, som i december 1941 anfölls och gjorde att USA drogs in i andra världskriget. Om man vill besöka Peral Harbour bör man göra det tidigt på morgonen innan det blir långa köer. I år är det 80 år sedan den historiska händelsen och vi på Go Cruising erbjuder just nu flera resor till Hawaii öarna och Oahu.

Längs Honolulu, Waikiki Beach och Oahus många palmprydda stränder blandas lokalbefolkningen och turister från både öst och väst, citypuls möter det avslappnade surfinglivet och kulturerna mixas i en härlig blandning. Havet är kristallblått och de färgglada fiskarna simmar runt de många korallrev som finns här. Båtutflykter, snorkling och dykning är populära aktiviteter på denna paradisö. Oahu erbjuder också fantastisk natur med både regnskogar och vulkaner. Ön är också omtyckt för sin färska frukt och fisk samt den anrika och traditionella matkulturen som blandas med moderna kulinariska upplevelser. Njut av nyfriterad malasada eller hugg in i den traditionella rätten loco moco som består av vitt ris toppat med pannbiff, stekt ägg och brunsås.

Några aktiviteter för den som vill upptäcka lite mer av ön är att besöka en Oahus många byar, vandra upp för det vulkaniska berget Diamond Head eller strosa bland läckra ananas- och sockerrörsplantage.

Valuta: USD – US dollar
Språk: Engelska, hawaiiska
Tidsskillnad till Sverige: – 12 timmar

Just nu erbjuder Go Cruising kryssningar till Hawaii och Söderhavet

Passa på att läsa mer och boka en av våra kryssningar här

Waikiki Beach vacker strand med palmer

Ön Oahu med Honolulu och Waikiki Beach vy över staden och stranden

Oahu ön med solnedgång bakom bergen med havet i närbild

Honolulu stad med höghus och palmer

Inspireras av några andra destinationer i Söderhavet och Hawaiiöarna

Kan vi hjälpa dig?

Behöver du hjälp med din bokning? Ring eller maila oss! Vi gillar att prata med våra kunder och vill ge dig en oförglömlig reseupplevelse!

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.