KAUAI

En kryssning till tropiska trädgårdsön Kauai

Kryssningen tar dig till Kauai som en av Hawaiiöarnas åtta huvudöar och är den ö som ligger nordligast. Kauai kallas ofta för ”trädgårdsön” då det bergiga landskapet är täkt av grönskande natur och slingrande växter. Årtionden av vild natur har format denna tropiska regnskog som omsluter stillsamma floder och forsande vattenfall. Här har många filmer spelats in och bland dem ”Jurassic Park” – Kauai är den äldsta av Hawaiiöarna och man får en känsla av att naturen nog sett ut så här i miljontals år – orörd och vild.

Under Kryssningen finns en hel del aktiviteter att ta del av. Välj en kajaktur genom Wailuafloden eller vandra genom Waimea Canyon och Kokee nationalpark – den våghalsige kan susa över Kauais vackra dalar med zipline. Kauai har förutom sin fantastiska natur och dramatiska landskap en rik kultur, vulkaniska berg och populära stränder där det varma saltvattnet rytmiskt tar sig in över den gyllene sanden. För få den bästa upplevelsen av ön rekommenderas en helikoptertur över Kauai och det finns många turer att välja på.

På Kauais ”kokosnötskust” stannar kryssningsfartyget till och här hittar ni öns huvudcentrum med platser som Nawiliwili hamn, Lihue och Kalapaki Beach. Kauai har som de andra Hawaiiöarna fantastisk mat och det är ett måste att prova den lokala maträtten saimin som är en varm och utsökt nudelsoppa. Köp med dig någon av de många, väldoftande och handgjorda tvålarna eller doftljus – doften kommer att få dig drömma tillbaka till den lilla ön, Kauai.

Valuta: USD – US dollar
Språk: Engelska, hawaiiska
Tidsskillnad till Sverige: – 12 timmar

Tät jungel i Kauai ö i Hawaii

Waimea Canyon på Kauai med höga berg grönska och vattenfall

Solnegång på Kauai ön i Hawaii med rosa och gula färger över Stilla Havet

Kauaiöns kust med blått vatten och höga berg

Inspireras av några andra utav Hawaiis öar

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.