HAWAII

Kryssning till Hawaii bjuder på häpnadsväckande natur, aktiva vulkaner och surfvänliga vågor

Våra kryssningar går till Hawaii som är den den nyaste av USA:s delstater och den enda med enbart öar beläget i Stilla Havet. Hawaii är en avlägsen ögrupp med åtta huvudöar som rymmer häpnadsväckande natur, paradisstränder och ett brett utbud av sevärdheter, aktiviteter och nöjesliv. Öarna bjuder på ett tropiskt klimat, aktiva vulkaner och fantastiskt vatten med vågor som lockar många surfare.

Hawaii  ”the big island” är den största ön där kryssningsfartyget stannar till. Den största staden på ön heter Hilo och den är faktiskt inte så värst stor utan det är en lugn stad med gamla anor, här hittar du flera hundra år gamla stenhus och en avslappnad atmosfär. I staden finns många små gallerier där lokala konstnärer säljer sina verk, samt pittoreska butiker där du kan köpa bland annat smycken och keramik. På The Big Island finns två vulkaner varav den ena, Mauna Loa, fortfarande är aktiv. På Lyman Museum kan du bekanta dig med vulkanernas historia och hur de har påverkat ön. Vill du se vattenfall ska du bege dig till Akaka State Falls Park, och i Hawaii Tropical Botanic Park kan du njuta av en lugn dag under mangoträden.

Under kryssningen bjuds det på många matupplevelser. Och när det kommer till Hawaiiöarnas lokala maträtter är ett tips att testa ”plate lunch”, en tallrik med ris, pasta och antingen kyckling eller kött. Vill du testa lokala ölsorter ska du bege dig till Mehana Brewing Company. I Hilo hittar du också utsökt lokal choklad samt den färgglada glassen ”shave ice”. Vill du tillbringa dagen på stranden kan du bege dig till Richardson´s Beach Park, med svart lavasand. Här kan du få syn på havssköldpaddor, delfiner – och under vissa tider på året – valar.

Valuta: USD – US dollar
Språk: Engelska, hawaiiska
Tidsskillnad till Sverige: – 12 timmar

Hawaii Volcano National Park

Utflyktstips från Go Cruising

På Hawaii, The Big Island, kan ni söder om Hilo besöka Volcano National Park som har två aktiva vulkaner – Kilauea and Mauna Loa. Kilauea är den mest aktiva vulkan som finns på vår jord och det är många som besöker Volcano National Park för att få skåda vulkanens kraftiga utbrott och naturens okontrollerbara under.

Platsen är med på UNESCOs världsarvslista och i parken kan ni vandra på uppmärkta stigar för att ta in det majestätiska landskapet. Det går också guidade bilturer längsmed kratern för att ta er till några av parkens mest unika och fantastiska utsiktspunkter.

Om ni vill stanna en natt i parken finns det två campingplatser parken. Ni kan också hyra en stuga i Volcano Village som ger er en lite lyxigare upplevelse i detta unika paradis.

Under kryssningen till Hawaiis huvudöar

Honolulu är huvudstaden och den största staden i den amerikanska delstaten Hawaii. Honolulu har cirka en miljon invånare och ligger på ön Oahu. I detta tropiska paradis finns kritvita stränder, historiska sevärdheter och fantastiska matupplevelser. Till de största turistmålen i Honolulu hör den berömda hamnen Pearl Harbour, som anfölls av Japan i december 1941 och ledde till att USA drogs in i andra världskriget. Vill du besöka  Pearl Harbour, åk tidigt på morgonen innan det blir rusning och långa köer. Också stranden Waikiki Beach lockar många, både turister och lokalbefolkning.

Längs stranden finns lyxhotell, exklusiva butiker och många vackra parker. Passa på att ta ett dopp i det kristallklara vattnet, under havsytan finns fantastiska korallrev och färgglada fiskar. Ta en tur i en glasbottnad båt, eller dyk eller snorkla, och kolla in det fantastiska undervattenslivet. Utanför Honolulu finns också mycket att se, strax utanför staden hittar du otroligt vackra landskap med regnskogar och vulkaner.

Nawiliwili ligger på ön Kauai, ett tropiskt paradis som är den nordligaste av Hawaiis öar. Ön brukar kallas för ”trädgårdsön” på grund av sin oerhört rika växtlighet. Här har många filmer spelats in, bland de mest kända finns ”Jurassic Park”. Öns största tillgång, förutom naturen, är stränderna som lockar besökare från hela världen. På de paradisiska stränderna kan man snorkla, surfa och simma och sola. På Kauai finns också många vackra floder och därför är paddling en populär aktivitet.

Waialua strand med rosa spönedgång och turkosblått hav

Rosa blomma på Maui ön i Hawaii

På ön Maui ligger Kahului, som är den största staden på ön med strax över 26 000 invånare. Staden är relativt liten, men på grund av den vackra naturen och vänligheten hos befolkningen har ön och staden blivit Hawaiis näst mest populära turistmål.

Valuta: US dollar
Språk: Engelska, hawaiiska
Tidsskillnad till Sverige: – 12 timmar

 

Inspireras av Hawaiiöarna här

Solnedgång och siluett av palmer på HawaiiRosa himmel över Hawaii

Na Pali kusten opKauai Hawaii med röda berg och klarblått vattenHawaii vattenfall

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.