Celebrity Apex

04 februari 2020

Kategori:

Resmål

Apex är ett modernt kryssningsfartyg med hög standard och komfort, designat för att ge sina resenärer en känsla av att komma närmre havet och resmålen. Här står lyx i fokus och ombord finns ett brett utbud av restauarnger och aktiviteter.

Celebrity Apex är precis som sitt systerfartyg Celebrity Edge, ett innovativt, lyxigt fartyg med hög standard. Ombord finns ett stort utbud av barer & restauranger (hela 24 olika alternativ finns!), bland annat en Rawfood restaurang, cypriotisk restaurang, martinibar och juicebar. Oavsett vad man vill ha ut av sin kryssningsresa finns det mängder av aktiviteter och nöjen att välja mellan. Här finns ett flertal pooler, ett stort spa med ångbastu, träningscenter, löparbana, casino, teater, nattklubb samt barnklubb och ungdomslounge. Det finns något för alla.

Celebrity Apex har även ”the Magic Carpet” som är en glasveranda som svävar upp och ner längs med utsidan av fartyget. Vilken våning plattformen finns på bestämmer även dess funktion, på våning 5 hör den ihop med Rawfood-restaurangen, och på våning 14 blir den en förlängning av poolområdet.

I Mars 2020 går Celebrity Apex första resa, under första halvåret kommer fartyget att kryssa i Europa, och resten av året i Karibien & Bahamas.

Fartygsfakta:

  • Första resa: Mars 2020
  • Längd: 306 meter
  • Bredd: 39 meter
  • Hastighet: 22 knop
  • Storlek: 129500 Bruttotonnage
  • Däck: 16 st
  • Passagerare: 2 918 st

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises är rederiet som ger resenärerna lite extra lyx under kryssningen. Servicenivån ombord är hög och resenärerna kan njuta av underhållning och restauranger i absolut världsklass. Ombord finns ett stort utbud av aktiviteter och underhållning. För den aktiva finns gym, löparbana och andra sportmöjligheter som till exempel basket. Vill man slappna av finns det ett lyxigt spa, pooler och lugna lounger.

Celebritys fartyg kryssar oftast i Medelhavet och Karibien, men också i Alaska och till Hawaii. En kryssning med Celebrity Cruises lockar mest vuxna, många på till exempel bröllopsresa, eller äldre resenärer. Familjer med lite äldre barn brukar också välja Celebrity. Rederiet brukar också ordna HBTQ-specialkryssningar.