Kryssning med barn

13 februari 2020

Kategori:

Resenär

Att resa på kryssning med barn är verkligen toppen! Det är ett bekvämt sätt att resa på, och ombord finns något för alla åldrar. Att man dessutom nästan dagligen kommer till nya spännande platser att gå iland på lockar de flesta. Att det mesta ombord ingår är självklart en fördel, och vill du handla något gör du det smidigt med din hyttnyckel.

De flesta fartyg passar alla åldrar, men det är vissa rederier som gör lite extra för att göra resan magisk för barnen. Rederierna vänder sig ibland till olika åldersgrupper och det finns även specifika båtar som kan passa bäst för barnfamiljer. Ett tips är att välja de lite nyare fartygen hos rederierna eftersom de ofta är designade med familjer i åtanke. De brukar vara de största fartygen som har mycket plats för aktiviteter som har bl.a. bowlinghall, vattenland med rutschbanor och vattensporter, zipline, go-cart och mycket mer. De större fartygen har också större utbud när det gäller barnanpassade restauranger mm.

Att välja en lite större familjehytt eller en balkonghytt när du reser med barn är att rekommendera, då kan du koppla av på balkongen när barnen somnat och det är kul för både barn och vuxna att se när fartyget lägger till i hamn.

GO Cruising tipsar! Royal Caribbean International, Norwegian Cruise Line eller MSC Cruises är bland de bästa rederierna om du ska kryssa med barn.

Families Fountain där barn och familjer leker

Barnklubbar

Barnklubbarna som finns på kryssningsfartygen är väldigt uppskattade, särskilt på de nyare fartygen som har mer moderna faciliteter med interaktiva leksaker och spel. Här kan du lämna barnen under utsatta tider, eller hela dagen beroende på rederiet du åker med. Ledarna som håller i barnklubbarna är väldigt duktiga entusiastiska och engagerade så att alla barn känner sig välkomna.

Här kan det finnas allt från tv-spel, tävlingar, matlagningskurser, sportturneringar och poolpartyn till lärande och kreativt skapande. För de yngsta finns ofta lekstunder med exempelvis musik, lekland och målning. Barnklubbarna ombord är väldigt omtyckta, och ofta vill barnen inte lämna klubben och sina nyfunna vänner!

Tonåringar

Även för tonåringar finns det mycket att göra på kryssning. Tonårsklubbarna för åldrarna 13-17 år är även de mycket populära för sitt utbud och chansen att träffa andra i samma ålder under semestern är stor.

Här finns ofta bekväma soffor och avslappnad loungemiljö med olika tv-spel, sporter och inte sällan en bar som serverar alkoholfria drinkar. Inom programmet kan det anordnas olika temakvällar, egna fester, danser och tävlingar.

 

Läs mer om de olika rederierna här

Flowrider på Harmony of the Seas