Dubai – Förenade Arabemiraten

10 november 2020

Kategori:

Resmål

Dubai finns där väst möter öst – och staden är storslagen, ultramodern och har sol under nästan alla av årets dagar.

Dubai, en del av nationen Förenade Arabemiraten, är en glittrande storstad där spektakulära byggnader reser sig vid sida vid sida av orientaliska palats och vackra moskéer. Här blandas utbudet från storstaden ihop med den genuina arabiska mystiken.

Har du inte upplevt Dubai än, så är det en fantastisk upplevelse som väntar på dig!

 

I Dubai finns berömda byggnadsverk som Burj Khalifa, en byggnad som gör anspråk på att vara världens högsta byggnad, hela 828 meter högt med 163 våningar. Att se ut över Dubais omgivningar så högt från ovan kommer att ta andan ur dig. En annan stor sevärdhet är den spektakulära konstgjorda ön The palm Jumeirah. Det är en palmformad ö som går 5 kilometer ut i havet, och är en av världens största konstgjorda öar.

De flesta som tänker på Dubai får direkt upp saker som spektakulära skyskrapor, shopping, sol och bad, golf och ökensafaris. Det kan man se och uppleva i Dubai, och man kan också lämna storstadens puls för att bege sig till den lite lugnare badorten Ras al Khaima, ca 8 mil från Dubai. På den orten kan man njuta av livet i ett lite lugnare tempo än man kanske gör i storstaden Dubai.

Vi rekommenderar att man besöker någon av Soukerna som finns i de äldre stadsdelarna. Souk är ett arabiskt ord som betyder marknad eller handelsplats. Gold Souk är en av världens största guldmarknader. En annan är Spice Souk med väldoftande exotiska kryddor, dadlar och andra matvaror. Spice Souk smälter ihop med Old Souk där man bland annat hittar fantastiska tyger.

Dubai med omgivningar kan erbjuda ett stort utbud av olika upplevelser. Här finns många fina golfbanor med golf i världsklass på otroligt välskötta banor. Aktiviteter med fokus på vatten är exempelvis Parasailing, Jet ski och olika sorters fiske. Det finns flera stränder och havet har en mycket behaglig badtemperatur.  Om du reser med barn eller har barnasinnet kvar så måste du besöka vattenlandet Wild Wadi Water Park. Här får både stora och små sitt lystmäte bland 30-talet hisnande attraktioner.

I Dubai finns massor att se och uppleva, här är ett urval av utflykter som man kan köpa till:

  • Dubai City tour
  • Abu Dhabi City Tour
  • Jeepsafari och BBQ middag i öknen
  • Middagskryssning på en traditionell ”Dhow”
  • Inträde till Top of Burj Khalifa (124+125 våningen)