Christinas reseberättelse från New Orleans

17 november 2020

Kategori:

Resmål

New Orleans – en mysig stad i Louisiana, USA

Här kommer en reseberättelse från vår resenär Christina: 

På vår långa roadtrip, som startade i San Fransisco mot Florida, hade vi nu nått New Orleans. För första gången var vi i Sydstaterna, och för att komma dit passerade vi milslånga broar över floder, sjöar och träskmarker. Lukten av tång strömmade in i bilen, kanske inte den godaste av ”dofter” men väl minnesvärd.

Vi bodde på ett litet hotell, Maison Mazant i det bohemiska Baywater i de franska kvarteren. Som hotellets enda gäster fick vi en alldeles utomordentlig service.

Eftersom vi endast hade 3 dagar på oss att uppleva New Orleans gällde det att välja godbitarna av det staden kunde erbjuda.

Vi kom på Halloween och det var massor av folk och stor feststämning. Vi promenerade runt en tur på eftermiddagen för att testa någon av stadens specialiteter. Det blev varsin Muffaletta, en macka med massor av fyllning. Helt perfekt gott!

Nästa dag stod Mardi Gras World på schemat. Mardi Gras är en stor karneval som alltid äger rum tisdagen före askonsdagen så vill man uppleva den är det bra att planera in besöket i god tid då stadens hotell blir fullbokade långt i förväg. Då vi var där en annan tid på året besökte vi istället Madi Gras World för att titta på alla figurer och vagnar som brukar delta i karnevalerna. För att få veta lite mer gick vi med på en guidad tur.

Något man måste göra i New Orleans är att ta en tur med hjulångare på Mississippi.

Följande dag tog vi en promenad ner på staden och vidare ner till hamnen och köpte biljetter till en tur med hjulångaren Natchez på Mississippi. I biljettpriset ingick lunch och färden började med den. Mätta och belåtna satte vi oss ute på däck och upplevde Mississippi på nära håll. Floden var livligt trafikerat och det var en upplevelse trots att vattnet inte var klart och glittrande.

Tillbaka på land letade vi oss fram till Bourbon Street som också tillhör ett ”måste uppleva”.

Att ta sig fram per fots brukar vi göra och det ger många både roliga och spännande upplevelser. Det mest spännande denna gång var att vänta en kvart på att komma över en tågräls för tåget som passerade var hur långt som helst.

För övrigt bjuder New Orleans på en atmosfär som måste upplevas på plats, den går inte att beskriva med några ord.

 

Visste du att…

Många kryssningar utgår från New Orleans, detta är en riktigt häftig stad att kombinera sin kryssning med!

Vi på Go Cruising skräddarsyr din resa, helt utan extra kostnad, så att du ska få den bästa kryssningen som passar just dig. Läs mer och gör din förfrågan här