Aloha drömlika Hawaii!

29 juli 2020

Kategori:

Resmål

Många har en dröm om att resa till Hawaii och det är inte så konstigt – den avlägsna ögruppen rymmer både paradisstränder och makalös natur samt att brett utbud av aktiviteter och sevärdheter.

2019 bestämde vi oss på Go Cruising för att anordna vår första drömresa i grupp till Hawaii, och i slutet av oktober reste en förväntansfull grupp iväg på ett 20 dagar långt äventyr till Hawaii och Söderhavet – en resa som blev helt fantastiskt lyckad!

Solnedgång och siluett av palmer på Hawaii

Stor sköldpadda som vilar på stranden i Hawaii

Klassisk vit Volvo på Hawaii

Solnedgång bakom på palmerna på Hawaii

Honolulu är huvudstaden och den största staden i den amerikanska delstaten Hawaii. Till de största turistmålen i Honoulu hör den berömda hamnen Pearl Harbour, som anfölls av Japan i december 1941 och ledde till att USA drogs in i andra världskriget. Stranden Waikiki Beach lockar många, med sitt kristallklara vatten, och under havsytan finns fantastiska korallrev och färgglada fiskar. Strax utanför staden finns otroligt vackra landskap med regnskogar och vulkaner.

Färsk frukt, surfing och häpnadsväckande natur… Hawaii har allt.

Tät jungel i Kauai ö i Hawaii

Ön Kauai kallas även ”The garden Isle”, vilket är ett väldigt passande smeknamn då ön har en oerhört riklig växtlighet. Denna ö är en populär plats för filminspelningar, här spelades bland annat Jurassic Park in.

Liten ananas på Hawaii

Färsk ananas på Hawaii

Glädje och ananas på Hawaii

Håller i en liten ananas på Hawaii

Under en rundtur på Moorea fick Go Cruisings grupp besöka ett ananasplantage och smaka på en pinfärsk solvarm frukt som vi på kontoret har fått höra var gudomligt god!

Fun fact – visste du att en ananasplanta endast producerar 1 ananas per säsong

Vajande palmer på sköna Hawaii

Typisk lunch på Hawaii med blommor och färsk frukt

Lunch vid stranden på Bora Bora

Söderhavsmat med Go Cruising

 

På en motu (liten ö) strax utanför paradisön Bora Bora serverades en Tahitisk BBQ-lunch på fat gjorda av palmblad. Lunchen avnjöts under parasoll på bänkar placerade i vattenbrynet – perfekt för den som ville svalka fötterna.

Klarblått vatten utanför en ö i Hawaii

Sightseeing på Papeete

En av gocruisings färdledare guidar på utflykt i Papeete

Vy över Papeete Tahiti

Papeete på Tahiti har en helt fantastisk natur, med kristallklart vatten, vita stränder och rik växtlighet. Vår guide tog med gruppen på en guidad rundtur och berättade om öns historia och natur.