Flodkryssning på romantiska Rhen och Mosel

All inclusive ingår

3 – 10 september 2024
31 augusti – 7 september 2025

Rhen och Mosel – det bästa av vin och vatten!

Både Rhen- och Moseldalen kännetecknas av romantiska riddarborgar, branta vinodlingar och mytomspunna platser. Man skulle kunna säga att en flodkryssning längs med dessa floder är en perfekt kombination. Du får en blandning av fantastiska vyer och upplevelser samtidigt som du kryssar genom hjärtat av Tysklands största vinodlingsregioner.

Koppla av på däck och njut av den härliga utsikten medan fartyget sakta kryssar fram. Kanske med en torr Riesling i glaset?

Program – Flodkryssning Romantiska Rhen och Mosel 2024

Resfakta

Flyg
Flyg från Stockholm, Köpenhamn, och Göteborg* till Düsseldorf t/r.

*Vi undersöker gärna möjligheten att resa från din närmaste avreseort. Eventuellt pristillägg kan tillkomma.

Kryssning
Dag 1 – Düsseldorf
Dag 2 – Koblenz
Dag 3 – Traben Trarbach / Bernkastel Kues
Dag 4 – Trier
Dag 5 – Cochem
Dag 6 – Rüdesheim
Dag 7 – Linz / Bonn
Dag 8 – Düsseldorf, hemresa

Pris
Från 26 995 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

DAG 1 – Flyg till Düsseldorf
Resan inleds med flyg till Düsseldorf, där vår buss väntar för vidare färd till fartyget som ligger och väntar vid kajen. Düsseldorf är huvudstaden och näst största staden i Nordrhein-Westfalen och är en blandning av det gamla och det nya Tyskland.

När vi checkat in ombord och installerat oss i våra hytter så samlas vi för en välkomstdrink i baren samtidigt som vi får en presentation av kaptenen och hans besättning. Kvällen bjuder därefter på vällagad trerättersmiddag ombord.

Fartyget lägger ut innan under eftermiddagen (kl 16:30) och påbörjar sin resa Längs Rhen.

Rolig kuriosa
Düsseldorf kallas för ölets hemstad av många, vilket man kan förstå då man kan hitta mer än 300 barer här.

DAG 2 – Koblenz
(Kl 07:00 – 13:00)
Vi vaknar upp i staden Koblenz. Stadens namn härstammar från det latinska ordet Confluentes som betyder ”flyter tillsammans”, vilket syftar på floderna Mosel och Rehn som möts vid Deutsches Eck, det tyska hörnet.

Fartyget lägger till centralt i Koblenz, så ta gärna en promenad och utforska staden på egen hand. Vid lunchtid kastar vi loss och fartyget fortsätter sin färd in på Mosel.

Eftermiddagen tillbringas ombord, medan vi kryssar genom den romantiska Moseldalen, som sjuder av små charmiga byar, praktfulla slott och terrasserade vinodlingar.

Rolig kuriosa
Om du står vid det tyska hörnet och blickar ut över Rhen och Mosel, så kan du oftast se en tydlig gräns, där floderna möts. Ofta skiftar vattnets färger och strömmarna går åt olika håll.

DAG 3 – Traben Trarbach och Bernkastel Kues
(Kl 03:30 – 12:00) (Kl 15:00 – 21:00)
Under natten har fartyget lagt till i Traben Trarbach, en av de vackraste platserna längs Mosel. En gång i tiden var staden en stor handelsplats för vin, vilket de många vinkällarna vittnar om i dag. Staden som besitter en fascinerande arkitektur i Jugendstil ligger inbäddad bland vingårdar, vilket också sätter sin romantiska charm på staden.

Följ med på en guidad underjordisk tur (mot tillägg) och lär dig mer om den gamla tekniken som används för att framställa det ädlaste vinet i världen, Riesling.

Vid lunch seglar vi vidare och ankommer Bernkastel Kues under tidig eftermiddag.

Här har du möjlighet att följa med på en exklusiv guidad tur (mot tillägg) som genomförs med en restaurerad folkabuss. Den mycket kunnige chauffören guidar genom ett hav av vinstockar och du får lära dig mer om Moseldalens fantastiska viner.

Fartyget lägger ut under kvällen och seglar mot Trier under natten.

DAG 4– Trier
(Kl 03:30 – 17:00)
(År 2025 – kl 03:30 – 15:30)
Vi vaknar upp i Trier, en av Tysklands äldsta städer som har åtta världsarv. Staden är kanske mest känd för sitt landmärke Porta Nigra, ”svarta porten”. Byggnaden är cirka 36 meter hög och var under en tid svart, därav att den fått sitt namn. Porta Nigra är den enda av stadens ursprungligen fyra stadsportar som finns kvar.

En annan populär sevärdhet i Trier är Karl Marx hus. Han föddes här år 1818 på Brückenstraße 10.

Om du inte vill strosa runt på egen hand har du möjlighet att följa med på en guidad tur som går i ”Romarnas fotspår” (mot tillägg). Under 300-talet hade staden hela 80 000 invånare. Trier benämndes då ”det andra Rom”, vilket resterna av flera imponerande byggnadsverk vittnar om.

Innan middagen fortsätter vår kryssning mot nästa charmiga stad, Cochem

Rolig kuriosa
Porta nigra är inte bara en gammal stadsport från 200-talet, det är en av de allra äldsta romerska byggnaderna i världen.

DAG 5 – Cochem
(Kl 09:30 – 17:00)
(År 2025 – kl 08:00 – 12:00)
Under morgonen når vi Cochem, med sin ståtliga siluett av borgen Reichsburg, som byggdes på 1100-talet och är ett av stadens landmärken.

En utflykt upp till den majestätiska borgen erbjuds (mot tillägg). Här välkomnas vi av slottets herre som tar oss med på en resa in i medeltidens och Reichsburgs spännande historia. Vi promenerar tillbaka till fartyget. Under eftermiddagen kryssar vi vidare mot Rüdesheim och det finns tid för en stunds avkoppling på soldäck , där du kan njuta av de sagolika vyerna vi passerar.

Avgången 2025 görs även detta stopp
Treis Karden
(Kl 13:00 – 19:00)
Efter lunch fortsätter fartyget mot Treis-Karden som ligger i ett av de vackraste områdena i Tyskland. Här erbjuds en guidad tur till klostret Maria Engelport (mott tillägg) som tidigare tillhörde Oblati Mariae Immaculatae som är en romersk-katolsk missionsorden bestående av präster och lekbröder.

DAG 6 – Rüdesheim
(Kl 07:30 – 14:00)
(År 2025 Kl 09:30 – 14:00)
Vi vaknar upp i Rüdesheim och är tillbaka på floden Rhen. Under förmiddagen har du tid att strosa runt på egen hand längs de kullerstensbelagda gatorna som gömmer flera av stadens historiska pärlor. Ett besök på Rüdenheims mest omtalade gata, Drosselgasse, den pittoreska och smala gränden där vinbutiker och tavernaträdgårdar löser av varandra är nästan ett måste.

Eftermiddagen tillbringas ombord medan vi kryssar vidare. Ett perfekt tillfälle att sjunka ned i en solstol på däck och njuta av det behagliga tempot när fartyget fortsätter medströms. Och du, glöm inte att hålla utkik efter Lorelei, Rhens mest mytomspunna plats.

Tips!
Varför inte passa på att prova en Rüdesheimer kaffee, tyskarnas svar på irish coffee. Kaffet innehåller Asbach Uralt, socker och grädde och serveras i speciella koppar, som är en upplevelse i sig.

DAG 7 – Linz (vid Rhen) och Bonn
Programmet 2024
(Kl -13:00) (kl 14:30 -)
Efter en god sjöfrukost ombord har du förmiddagen på dig att utforska staden Linz, som är bland annat känd för sina färgglada hus.

Det finns även möjlighet att följa med på en stadsrundtur med besök i St Martins kyrka (mot tillägg). Promenaden tar hos med till en rad populära sevärdheter, där vår guide berättar flera historiska berättelser.

Tillbaka ombord gör vi en kortare seglats innan det är dags att lägga till i Ludwig van Beethovens födelseort, Bonn

Följ med på en rundvandring (mot tillägg) och imponeras av de magnifika gamla byggnaderna längs Poppelsdorfer Allee, den vackraste gatan i Bonn. Vi promenerar vidare till ett av de vackraste torgen i gamla stan och får höra spännande historier om stadens mest kända son, Ludwig van Beethoven innan vi fortsätter mot hans födelsehem.

Fartyget lägger ut under natten (kl 01:30) och styr mot vår slutdestination Düsseldorf

DAG 7 – Bonn och Düsseldorf
Programmet 2025
(- 13:00) (17:00-)
Vi vaknar upp i Bonn Ludwig van Beethovens födelseort.  Följ med på en rundvandring (mot tillägg) och imponeras av de magnifika gamla byggnaderna längs Poppelsdorfer Allee, den vackraste gatan i Bonn. Vi promenerar vidare till ett av de vackraste torgen i gamla stan och får höra spännande historier om stadens mest kända son, Ludwig van Beethoven innan vi fortsätter mot hans födelsehem.

Vid lunchtid seglar vi vidare mot vår slutdestination Düsseldorf. Fartyget lägger till strax nedanför den gamla stadsdelen Altstadt. Den gamla stan genomsyras av kullerstensbelagda gränder, historiska byggnader och ett stort utbud av pubar och lokala bryggerier.

Rolig kuriosa
Gamla stan (Altstadt) som sträcker sig längs Rhenflodens östra kust i de centrala delarna av Düsseldorf har kallats ”den längsta baren i världen” tack vare de ca 300 barerna som du kan hitta här.

DAG 8 – Hemresa från Düsseldorf
Dom säger att underbart är kort. Efter en härlig vecka ombord, med god mat, fantastiska vyer och nya bekantskaper, så checkar vi ut från fartyget. Vår buss väntar på att ta oss med till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

OBS! Kryssningstiderna är preliminära och kan komma att justeras vid behov pga slussning, vattenstånd etc

Allt detta ingår i priset

 • Flyg till Düsseldorf inkl 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 8 dagars kryssning/7 nätter i utsides dubbelhytt
 • Frukostbuffé och trerätters luncher och middagar
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider.
 • Fria drycker i restaurang och bar kl 09.00- 24.00
 • Kaffe och te faciliteter 24h
 • Kvällsvickning
 • Exklusiv ”High tea” med scones, bakverk, choklad och macarons (2 tillfällen)
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • 1 flaska mousserande vin på hytten
 • Skönhetsprodukter i hytten från Rituals eller likvärdigt
 • Dricks till personal ombord
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Kryssningar.se

Andra avreseorter på förfrågan

Ingår ej i priset
– Utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Hytttillägg per person
        0 kr del i utsides hytt på Emerald däck (+6 900 kr enkelhytt)
2 600 kr del i utsides hytt på Ruby däck (+7 900 kr enkelhytt)
4 200 kr del i utsides hytt på Diamond däck
4 900 kr del i juniorsvit på Ruby däck
5 900 kr del i juniorsvit på Diamond däck

Utflykter (kan förbokas* men betalas ombord)
– Traben Trarbach – Guidad tur, promenad ca 2 h                               15 Euro
– Bernkastel Kues – Vintur med folkabuss, ca 2 h                                  70 Euro
– Trier – Guidad stadsrundtur, buss och promenad, ca 3,5 h             48 Euro
– Cochem – Borgen Reichsburg, transfer och promenad, ca 2,5 h    18 Euro
– Linz – Stadsvandring, promenad, ca 1,5 h                                              19 Euro
– Bonn – Guidad rundvandring, promenad ca 2 h                                 15 Euro

*Förbokningen är bindande
Med reservation för att rederiet ställer in utflykterna pga för få bokningar

Under turerna används audiomottagare för bästa upplevelse.

Fartygsinformation

Passagerare: 176
Besättning: 48
Hytter: 88
Byggnadsår: 2022
Längd: 135m
Bredd: 11,45m

M/S Viva One är ett förstaklass fartyg och som hade sin jungfrutur under 2022. Fartyget har totalt 88 hytter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond däck), Huvuddäck (Ruby däck) och Undre däck (Emerald däck).

Hytterna på Ruby däck och Diamond däck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på Emerald däck endast har ett mindre fönster (ej öppningsbart).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, Nespresso-bryggare, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och bar även soldäck med liten pool och solsängar. Hiss finns.

Däcksplan MS Viva One
 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – Düsseldorf

2024-09-03 06:30-11:50

Hemresa:

Düsseldorf – Arlanda

2024-09-10 12:25-16:40

Utresa:

Köpenhamn – Düsseldorf

2024-09-03 08:05-09:30

Hemresa:

Düsseldorf – Köpenhamn

2024-09-10 13:40-15:00

Utresa:

Linköping – Düsseldorf

2024-09-03 06:05-11:50

Hemresa:

Düsseldorf – Linköping

2024-09-10 12:25-16:00

Utresa:

Landvetter – Düsseldorf

2024-09-03 06:10-11:50

Hemresa:

Düsseldorf – Landvetter

2024-09-10 12:25-17:45

Utresa:

Oslo – Düsseldorf

2024-09-03 09:15-11:05

Hemresa:

Düsseldorf – Oslo

2024-09-10 11:45-13:35

Utresa:

Stockholm – Düsseldorf

2024-09-03 06:00-09:30

Hemresa:

Düsseldorf – Stockholm

2024-09-10 13:40-17:15

 • 2025-08-31
 • Stockholm
 • 7 nätter
 • 27 995:-
 • 10+
 • Boka resa
 • 2025-08-31
 • Göteborg
 • 7 nätter
 • 27 995:-
 • 10+
 • Boka resa
 • 2025-08-31
 • Köpenhamn
 • 7 nätter
 • 27 995:-
 • 10+
 • Boka resa