Flodkryssning på Rhône och Saône

All Inclusive ingår

15 – 23 maj 2025

Vinodlingar och sydfransk romantik.

En av Medelhavsområdets mest betydelsefulla floder Rhône, har sin källa i glaciärerna i de schweiziska Alperna. Från Alperna fortsätter floden till Genevesjön och vidare genom Schweiz till Frankrike. Vår kryssning tar oss tar oss genom den vackra och grönskande Rhônedalen från Arles till Lyon även känd som Frankrikes gastronomiska huvudstad.

Området är känt som ett av Frankrikes mest intressanta vindistrikt och vår kryssning får en härlig inramning med skimrande fält, ett varmt och soligt klimat, ljuvligt doftande mat…..och vin.

Resfakta

Flyg
Flyg från Stockholm* till Marseille och hem från Lyon.

*Vi undersöker gärna möjligheten att resa från din närmaste avreseort. Eventuellt pristillägg kan tillkomma.

Kryssning
Dag 1 – Arles
Dag 2 – Arles                                               13:30
Dag 2 – Avignon                      18:00
Dag 3 – Avignon                                         00:30
Dag 3 – Tournon                      22:30
Dag 4 – Tournon                                         12:00
Dag 4 – Lyon                             21:30
Dag 5 – Lyon                                                03:30
Dag 5 – Mâcon                         12:00          21:00
Dag 6 – Chalon-Sur-Saône  02:30          20:00
Dag 7 – Lyon                             08:30
Dag 8 – Lyon

Pris
Från 28 995 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

Dag 1 – Flyg till Marseille
Vid ankomsten till Marseille så väntar vår buss som tar med oss till fartyget som ligger vid kaj i Arles.

Vi checkar in ombord och hinner bekanta oss med fartyget innan det är dags för middag. Innan middagen bjuds vi på en välkomstdrink och får en presentation av besättningen ombord. Fartyget ligger vid kaj under natten.

Dag 2 – Arles och Avignon
(-13:30) (18:00 – 00:30)
Vi vaknar upp i Arles, även kallad porten till Camargue. Under förmiddagen kan du följa med på en stadsvandring (mot tillägg) där vi bland annat får se den välbevarade romerska amfiteatern, Les Arènes, med plats för 20 000 åskådare. Arles har en fantastisk historia med en charmig blandning av romersk, romansk, provensalsk och zigensk kultur.

Staden har charmat många genom åren och inte ens Vincent van Gogh kunde motstå dess charm. Den nederländska konstnären tillbringade de senaste åren av sitt liv i Arles och målade många av sina mest kända verk här.

Vid lunchtid lägger fartyget ut och kryssar mot Avignon, som på 1300-talet var den kristna världens huvudstad. Du kan än idag beundra det pampiga påvepalatset, Palais des papes som ligger med utsikt över floden Rhõne.

Dag 3 – Viviers
(07:00 – 14:00)
Vid frukosttid angör vi den lilla medeltida staden Viviers. Staden stenhus ger dig en snabb inblick i hur livet var redan på 15- och 16-talen. En av huvudattraktionerna är den berömda renässansen Maison des Chevaliers eller Riddarhuset. Detta hus i renässansstil har en lång och intressant historia, efter att ursprungligen ägts av den rika köpmannen vid namn Noel Alberta.

Inte långt från Viviers rinner floden Ardéche. Under tusentals år har den grävt sig igenom kalkstensklipporna och skapat ett unikt naturspektakel. Efter frukost har du möjlighet att följa med på en utflykt hit (mot tillägg). Under bussresan öppnar sig hisnande utsikt över den turkosgröna floden om och om igen, när den tyst tar sig fram mellan taggiga stenblock och frodiga gröna skogar. Efteråt finns det möjlighet att besöka Lavendelmuseet för att lära dig mer om växten som förvandlar Provence till ett lila hav av förtrollande dofter varje sommar.

Vid lunchtid kryssar vi vidare mot Tournon dit vi ankommer under kvällen.

Dag 4 – Tournon
(- 12:00)
Vi vaknar upp i den charmiga staden Tournon där du har möjlighet att följa med på en tur med minitåg bland Herimitage vingårdar (mot tillägg) och lära dig mer om Tournon and Tain l’Hermitage. Du får även möjlighet att provsmaka några väl utvalda viner.

Vid lunch fortsätter fartyget vidare och fartyget ligger vid kaj i Lyon under natten.

Dag 5 – Mâcon
(12:00 – 21:00)
Vid lunch lägger vi till i Mâcon, distriktet som är känt för sin gastronomi, med kända och högklassiga produkter. Välj att spendera dagen på egen hand eller följ med på en stadsrundtur (mot tillägg) som bland annat inkluderar benediktinerklostret Cluny, som grundades av Vilhelm av Akvitanien på 900-talet och tillägnades St. Peter.

Turen fortsätter till Château de Pierreclos, en familjedriven vingård i Mâconnais. Slottet har anor från år 887, och de nuvarande ägarna Familjen Pidault har drivit den sedan 1989. De odlar Chardonnay för vita viner och Pinot Noir för röda viner på gårdens 8 hektar stora vinodling. Givetvis får du möjlighet att provsmaka gårdens viner som alla har ett utmärkt rykte bland finsmakare.

Dag 6 – Chalon-sur-Saône
(02:30 – 20:00)
Under natten har fartyget lagt till i den historiska staden Chalon-sur-Saône som är full av energi och vackra korsvirkeshus. Staden var en gång i tiden en romersk garnison och en gränsstad mellan Frankrike och Tysk-romerska riket. Du kan antingen strosa runt i staden på egen hand eller följa med till Beaune, huvudstaden i vinregionen Bourgogne (mot tillägg).  

Beaune är en av de mest berömda vinstäderna i Frankrike, men stadens främsta sevärdhet, som vi också får besöka, är det gamla sjukhuset, Hôtel-Dieu, som uppfördes i mitten av 1400-talet med syfte att lindra det elände som det hundraåriga kriget förorsakade. Hôtel-Dieu fungerar idag som museum med 400 000 besökare per år. Den årliga vinauktionen av Hospices de Beaune är den främsta vinauktionen i landet.

Medan vi intar middag ombord på fartyget kryssar fartyget vidare mot Lyon, Frankrikes gastronomiska huvudstad.

Dag 7 – Lyon
(08:30 -)
Bon jour! Vi vaknar upp i staden Lyon som ligger i regionen Auvergne-Rhône-Alpes i Frankrike, där floderna Rhône och Saône möts. Följ med på en stadsrundtur (mot tillägg) och få se de mest populära sevärdheterna och de vackraste platserna i den cirka 2 000 år gamla staden. Turen fortsätter sedan till det gamla renässansdistriktet, Vieux Lyon, med kvarteret Saint Jean och de speciella Traboules-passagerna. Det här är passager bakom anonyma dörrar som gör att du snabbt kan gå från en gata till en annan, och under kriget användes dessa passager av motståndsmän för att förvirra nazisterna.

Staden Lyon kallas även den gastronomiska huvudstaden så ta med dig smaklökarna på en tur och ta del av de kulinariska läckerheter och specialiteter som finns här. Exempelvid de läckra briocherna à la pralin, som du absolut inte får missa!

Fartyget ligger vid kaj under natten

Dag 8 – Lyon, hemresa
Vår kryssning har nu kommit till sitt slut och det är dags att checka ut och lämna fartyget för den här gången. Vår buss tar oss vidare till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

Med reservation för ändringar i programmet.

Allt detta ingår i priset

 • Flyg från Stockholm till Marseille och hem från Lyon inkl 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 8 dagars kryssning/7 nätter i utsides dubbelhytt
 • Frukostbuffé och trerätters luncher och middagar
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider.
 • Fria drycker i restaurang och bar kl 09.00- 24.00
 • Kaffe och te faciliteter 24h
 • Kvällsvickning
 • Exklusiv ”High tea” med scones, bakverk, choklad och macarons
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • 1 flaska mousserande vin på hytten
 • Skönhetsprodukter i hytten från Rituals eller likvärdigt
 • Dricks till personal ombord
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Kryssningar.se

Andra avreseorter på förfrågan

Ingår ej i priset
– Övriga utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Hyttillägg per person
       0 kr del i utsides hytt på Emerald döck (+8 500 kr enkelhytt)
3 200 kr del i utsides hytt på Ruby däck (+9 900 kr enkelhytt)
4 900 kr del i utsides hytt på Diamond däck (på förfrågan)

Fartygsinformation

Passagerare: 153
Besättning: 36
Hytter: 76
Byggnadsår: 2005, renoverad 2021
Längd: 110m
Bredd: 11,45m

M/S Viva Voyage har totalt 76 hytter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond deck), Huvuddäck (Ruby deck) och Undre däck (Emerald deck).

Hytterna på Ruby däck och Diamond däck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på Emerald däck endast har två mindre fönster (ej öppningsbara).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och bar även soldäck med solsängar. Hiss finns mellan Ruby däck och Diamond däck.

Däcksplan MS VIVA VOYAGE • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Stockholm – Marseille

2025-05-15 06:30-12:45

Hemresa:

Lyon – Stockholm

2025-05-22 12:45-18:15