Flodkryssning på Rhen med blomsterparken Keukenhof

All inclusive ingår

16 – 23 april 2024

Möt våren längs floden Rhen

En kryssning genom den snirklande Rhendalen är alltid lika spännande. Man väntar nyfiken på vad som döljer sig bakom nästa krök. Längs turen lägger vi till i flera av de berömda städerna som ligger som ett pärlband längs floden, däribland hamnstaden Rotterdam, Belgiens huvudstad Bryssel och Antwerpen med sitt kända torg – Grote Markt.

En av kryssningens absoluta höjdpunkter är besöket på blomsterparken Keukenhof, som är vida känd för sin stora utställning med ca 7 miljoner blomsterlökar med tulpaner, hyacinter, påskliljor och krokusar.

Program – Flodkryssning Rhen med Keukenhof 2024

Resfakta

Flyg
Flyg från Stockholm, Linköping och Köpenhamn* till Düsseldorf t/r.

*Vi undersöker gärna möjligheten att resa från din närmaste avreseort. Eventuellt pristillägg kan tillkomma.

Kryssning
Dag 1 – Düsseldorf
Dag 2 – Amsterdam
Dag 3 – Amsterdam och Hoorn
Dag 4 – Rotterdam
Dag 5 – Bryssel
Dag 6 – Antwerpen
Dag 7 – Nijmegen
Dag 8 – Düsseldorf

Pris
Från 25 995 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

DAG 1 – Flyg till Düsseldorf
Vid ankomsten till Düsseldorf så väntar vår buss som tar med oss till fartyget som ligger vid kaj i Düsseldorf (ca 35 min bussresa). Düsseldorf är huvudstaden och näst största staden i Nordrhein-Westfalen och är en blandning av det gamla och det nya Tyskland.

Under eftermiddagen välkomnas vi ombord på fartyget och installeras i våra hytter. Vi blir serverade en välkomstdrink i baren och introduceras till personalen ombord före middagen. Fartyget lämnar kajen redan under eftermiddagen och börjar kryssa mot Amsterdam vid kl 17.00.

Rolig kuriosa
Gamla stan som sträcker sig längs Rhenflodens östra kust i de centrala delarna av Düsseldorf har kallats ”den längsta baren i världen” på grund av de ca 300 barerna som du kan hitta här.

 

DAG 2 – Amsterdam
(kl  09:00 – 06:30, dag 3)
Under morgonen lägger fartyget till i Amsterdam, Nederländernas största stad och huvudstad. Stadens historia når tillbaka till 1200 talet då staden var ett litet fiskeläge vid älven Amstel. Amsterdam är också känt som en konstnärlig hotspot och besökare flockas till de många museerna och gallerierna inklusive Rijksmuseum och Van Gogh Museum.

I dag väntar ett besök på den världsberömda blomsterparken Keukenhof. På våren blommar mer än 7 miljoner lökblommor här. De ca 800 tulpansorterna, hyacinterna, krokusarna och påskliljorna skapar alla tillsammans en fantastisk färgprakt.

Fartyget ligger vid kaj i Amsterdam under natten.

DAG 3 – Hoorn
(Kl 09:30 – 15:30)
Vi lägger till i den gamla charmiga nederländska staden Hoorn efter frukost. Staden var under 1500- och 1600-talet en viktig bas för Nederländska ostindiska kompaniet, vilket genomsyrar staden än idag. Staden bjuder på vackra gamla byggnader och bör upplevas till fots.

Boka gärna in en stadspromenad (mot tillägg) eller upplev staden på egen hand. Vi kan varmt rekommendera ett besök vid det gamla torget Roode Steen med dess berömda staty av Jan Pieterszoon Coen från Nederländska ostindiska kompaniet. Vid torget hittar du även en annan av Hoorns höjdpunkter, nämligen Waag (våghuset).

Kryssningen fortsätter mot Rotterdam under eftermiddagen och det finns tid för en stunds avkoppling innan middagen serveras ombord.

Rolig kuriosa
I det vackra 1600-talshuset Waag väger man osten under den traditionella ostmarknaden på torsdagarna, vilket man har gjort ända sedan 1600-talet.

DAG 4 – Rotterdam
(Kl 02:30 – 17:00)
Vi vaknar upp i Rotterdam som har Europas största hamn och Nederländernas kanske mest nyskapande moderna arkitektur.

Följ med på en stadsvandring (mot tillägg) som tar dig till de bästa och viktigaste sevärdheterna i Rotterdam. Spektakulära hus, den gamla hamnen, sjöfartsmuseet och den imponerande inomhusmarknaden som har 100 olika stånd, 15 matbutiker och 8 restauranger. Från färskt bröd till utsökt ost, fisk och fågel till blommor och växter. Här hittar du allt och lite till.

Vill du hellre upptäcka staden på egen hand så  hittar många av stadens arkitektoniska sevärdheter, konstgallerier och museum i Museumkwartier. 

Fartyget lägger ut innan middagen och seglar mot Bryssel.

DAG 5 – Bryssel
(Kl 09:30 – 20:00)
Under förmiddagen ankommer vi Bryssel även kallad Europas huvudstad. Staden som erbjuder sina besökare en givande blandning av historia, konst och kultur.

Fartyget ligger i hamn ända fram till kvällen och du har möjlighet att följa med på en stadsrundtur i den mångfacetterade metropolen (mot tillägg). Efter ett fotostopp vid den världsberömda Atomium fortsätter turen genom det europeiska kvarteren med sin imponerande och moderna arkitektur.

Från det historiska torget Grande-Place, promenerar vi längs gatorna som ligger omringade av vackra skrå hus och förbi frestande chokladbutiker till en av Bryssels populäraste attraktioner, Manneken Pis. Den lilla statyn av den kissande pojken har spridit glädje i flera århundraden och ses nu som en nationell ikon.

Turen avslutas med egen tid och du får tillfälle för en shoppingrunda eller kanske bara ett besök på ett lokalt café.

Fartyget lägger ut och styr mot Antwerpen under natten.

DAG 6 – Antwerpen
(Kl 04:30 – 17:00)
Tidig morgon lägger fartyget till i Belgiens största hamnstad Antwerpen som inte bara är känd som modestad utan även för att vara ett av världens största centrum för diamanthandel. Vem vet, det var kanske i Antwerpen som man fick idén till James Bond musiken, ”Diamonds are forever”?

Här erbjuds en stadsrundtur (mot tillägg) som tar dig med till några av Antwerpens mest populära sevärdheter. På väg mot stadens centrum passerar vi bland annat den kända medeltida fästningen Het Steen. Den gamla delen av staden genomsyras av historia med smala gränder, gamla hus, det imponerande torget Grote Markt och Jungfru katedralen som är en kultskattkammare med en imponerande samling konstverk av bland annat Rubens.

Väl tillbaka ombord finns det tid för en stunds avkoppling innan middagen serveras och fartyget fortsätter mot Nijmegen.

Rolig kuriosa
God morgon heter på flamländska goeiemorgen. Nederländskan och svenskan är nära släkt med varandra. Båda är germanska språk och det finns stora likheter i grammatik och ordförråd.

DAG 7 – Nijmegen
(Kl 09:00-15:00)
Nijmegen sägs vara Nederländernas äldsta stad och en gång i tiden var den även den största romerska staden i Nederländerna. Staden har en rik historia, vilket återspeglas i de magnifika medeltida monument som man finner runt om i staden. Även delar av den gamla stadsmuren är fortfarande intakt.

Efter frukost finns det möjlighet att följa med på en guidad stadspromenad (mot tillägg). Turen går genom den historiska stadskärnan där vi bland annat passerar muséet Valkhof, Kyrkan Stevenskerk med kyrktornet St. Steventoren och den legendariska skulpturen Mariken.

Tips
Om du klättrar upp i kyrktornet Stevenstoren så har du en fantastisk utsikt över Nijmegen och dess omgivningar.

Rolig kuriosa
I Nijmegen finns El Corte, en av Europas mest kända platser för argentinsk tango, där det första helgen i varje månad anordnas milonga.

DAG 8 – Hemresa från Düsseldorf
(Kl 04:00)
Under natten lägger fartyget åter igen till i Dûsseldorf och vår slutdestination för kryssningen. Efter en sista frukost ombord checkar vi ut och beger oss till flygplatsen för flyg hem till Sverige.

OBS! Kryssningstiderna är preliminära och kan komma att justeras vid behov pga slussning, vattenstånd etc

Allt detta ingår i priset

 • Flyg till Düsseldorf inkl 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 8 dagars kryssning/7 nätter i utsides dubbelhytt
 • Frukostbuffé samt trerätters luncher och middagar
 • Fria drycker i restaurangen och baren kl 09.00- 24.00
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider.
 • Kaffe och te faciliteter 24h
 • Kvällsvickning
 • Exklusiv ”High tea” med scones, bakverk, choklad och macarons (2 tillfällen)
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • 1 flaska mousserande vin på hytten
 • Skönhetsprodukter i hytten från Rituals eller likvärdigt
 • Utflykt och entré till blomsterparken Keukenhof
 • Dricks till personal ombord
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Kryssningar.se

Ingår ej i priset
– Övrig utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Hyttstillägg per person
        0 kr del i utsides hytt på Emerald däck (+4 900 kr enkelhytt)
2 600 kr del i utsides hytt på Ruby däck (+5 900 kr enkelhytt)
5 500 kr del i juniorsvit på Ruby däck
4 600 kr del i utsides hytt på Diamond däck
6 500 kr del i juniorsvit på Diamond däck

Utflykter (kan förbokas* men betalas ombord)
– Hoorn – Guidad stadspromenad ca 1,5 h – 18 Euro
– Rotterdam – ”Walk & Taste”, buss och promenad ca 4 h – 24 Euro
– Bryssel – Guidad stadsrundtur, buss och promenad ca 4 h – 48 Euro
– Antwerpen – Guidad stadsrundtur, buss och promenad ca 3,5 h – 38 Euro
– Nijmegen – Guidad stadspromenad ca 1,5 h – 19 Euro

*Förbokningen är bindande
Med reservation för att rederiet ställer in utflykterna pga för få bokningar

Under turerna används audiomottagare för bästa upplevelse.

Fartygsinformation

Passagerare: 176
Besättning: 48
Hytter: 88
Byggnadsår: 2022
Längd: 135m
Bredd: 11,45m

M/S Viva One är förstaklass fartyg och som har sin jungfrutur under 2022. Fartyget har totalt 88 hytter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond däck), Huvuddäck (Ruby däck) och Undre däck (Emerald däck).

Hytterna på Ruby däck och Diamond däck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på Emerald däck endast har ett mindre fönster (ej öppningsbart).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, Nespresso-bryggare, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och bar även soldäck med pool och solsängar. Hiss finns.

Däcksplan MS Viva One
 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – Düsseldorf

2024-04-16 06:30-11:50

Hemresa:

Düsseldorf – Arlanda

2024-04-23 12:25-16:40

Utresa:

Köpenhamn – Düsseldorf

2024-04-16 06:00-11:50

Hemresa:

Düsseldorf – Köpenhamn

2024-04-23 12:25-15:45

Utresa:

Linköping – Düsseldorf

2024-04-16 06:05-11:50

Hemresa:

Düsseldorf – Linköping

2024-04-23 12:25-16:00