Flodkryssning på Rhen från Amsterdam till Basel

19 – 26 april 2023

Amsterdam – En blomstrande stad

Staden är känd för sina pubar, sprudlande nattliv och massor av konst. Från april är också parkerna gröna och caféer och restauranger har öppnat sina uteserveringar längs kanalerna och överallt ser du tulpaner i alla regnbågens färger.

Amsterdam har varit en viktig hamn- och handelsstad sedan 1600-talet och Nederländerna blev självständiga under samma period. Detta ledde till en guldålder för staden, och många av de magnifika arkitektoniska mästerverken man kan se idag är från denna tid.

Kryssningen avslutas i Basel, som är den näst största hamnstaden längs Rhen, efter Duisburg i Tyskland. Några av de vackraste och äldsta byggnaderna längs Rhen ligger i Basel. På gatorna runt kyrkan har många arkeologiska utgrävningar gjorts vilket genererat att gamla romerska ruiner kommit fram.

Flodkryssning på Rhen

Flyg
Flyg från Stockholm, Köpenhamn och Linköping till Amsterdam med KLM t/r. Hemresa sker från Zürich via Amsterdam.

Flyg från andra avreseorter på förfrågan

Kryssning
19 – 26 april 2023 MS Viva Moments

Dag 1.  Flyg till Amsterdam
Dag 2. Amsterdam – Utrecht – Arnhem
Dag 3. Düsseldorf
Dag 4. Koblenz
Dag 5. Rüdesheim – Speyer
Dag 6. Speyer
Dag 7. Strasbourg/Kehl
Dag 8. Basel – hemresa

Pris
Från 26 695 kr per person

Med reservation för ändringar

Dag för dag

Dag 1. Flyg till Amsterdam
Resan inleds med flyg till Amsterdam som är Nederländernas största stad och huvudstad. Stadens historia når tillbaka till 1200 talet då staden var ett litet fiskeläge vid älven Amstel. Amsterdam är också känt som en konstnärlig hotspot och besökare flockas till de många museerna och gallerierna inklusive Rijksmuseum och Van Gogh Museum.

Här har du möjlighet att följa med på en båttur längs kanalerna i Amsterdam (tillval). Längs turen får du uppleva staden på ett överraskande annorlunda sätt. Genom stora och små kanaler, under låga broar och längs magnifika byggnader.

Vi välkomnas ombord på fartyget och installeras i våra hytter. Vi blir serverade en välkomstdrink i baren och introduceras till personalen ombord före middagen. Fartyget ligger vid kaj under natten

 

Dag 2. Amsterdam – Utrecht – Arnhem
Fartyget lägger ut från kaj redan innan frukost och styr mot vårt första stopp, Utrecht. Oavsett om du vill besöka det berömda ”Centraal Museum of Ancient and Modern Art” eller ta en lugn kanalkryssning, kommer du att bli förvånad över den historiska arkitekturen och de många kärleksfullt restaurerade husen.

Mitt i stadens centrum ligger den 112 m höga Utrecht-katedralen vilken är stadens mest kända landmärke. Den byggdes mellan år 1321 och 1382 och är det äldsta och högsta kyrktornet i Nederländerna. Om du klättrar de 465 trappstegen upp till toppen, kommer du att belönas med en fantastisk utsikt!

Vi intar lunch ombord medan fartyget fortsätter mot Arnhem. Här har du möjlighet att följa med på en guidad stadspromenad (tillval). Staden har en mycket händelserik historia, vilket också återspeglas i de imponerande byggnaderna som finns här. Staden har även sitt rykte som en modestad och här finner du stora köpcentrum och butiker som bjuder in till att bara strosa omkring. Alternativt kan du besöka ett av de många museerna som staden inhyser.

Vill du få en utsikt över staden så vill vi varmt rekommendera dig att åka upp i panoramahissen som finns i Eusebius kyrka. Den tar dig upp 73 meter över staden och härifrån har du en fantastisk utsikt.
Fartyget lägger ut strax innan midnatt och seglar vidare mot Düsseldorf under natten.

Dag 3. Düsseldorf
Efter en härlig frukostbuffé har du tid att koppla av på soldäck medan fartyget kryssar vidare mot Düsseldorf dit vi ankommer vid lunchtid. Düsseldorf är huvudstaden och näst största staden i Nordrhein-Westfalen och är en blandning av det gamla och det nya Tyskland. Det finns många konstmuseer och kulturinstitutioner runt om i staden. Det nyligen renoverade konstmuseet Nordrhein-Westfalen är inrättat i totalt tre byggnader, och har en mångsidig samling som spänner över hela 1900-talets konsthistoria.

Vill du sätta dig och ta en fika eller ett glas öl så kan vi rekommendera dig en tur till Altstadt, eller Gamla stan som sträcker sig längs Rhenflodens östra kust i de centrala delarna av Düsseldorf och har kallats ”den längsta baren i världen” på grund av de ca 300 barerna som finns här.

Efter middagen fortsätter fartyget mot Koblenz.

 

Dag 4. Koblenz
Fartyget lägger till i Koblenz under förmiddagen. Staden som är en av Tysklands äldsta städer och har en historia som är mer än 2000 år gammal. Stadens namn kommer från det latinska Confluentes som betyder ”flyter tillsammans, vilket syftar på att floderna Mosel och Rehn möts vid Deutsches Eck. Här erbjuds en stadspromenad (tillval), där du får guidas runt bland romantiska gränder och se några av stadens landmärken så som Eye Roller och Schängelfontänen.

Ett besök i en weinstube (vinstuga) är nästan ett måste om du vill uppleva lokala vinsorter – varför inte prova till exempel ett ungt eller torrt Riesling?

En annan populär attraktion är en tur med linbanan som går upp till Ehrenbreitstein fästning, som reser sig 118 meter över floden Rhen. Härifrån öppnar sig en fantastisk utsikt över Koblenz och sammanflödet av Rhen och Mosel – som kallas för Deutsches Eck (det tyska hörnet).

Vid 17.00 Vi fortsätter vår seglats på den mäktiga Rhenfloden och passerar den kända Loreleiklippan. Landskapet här är det vackraste längs Rhen och står också under UNESCO:s kulturarvslista. Strax efter midnatt når vi den historiska vinstaden Rüdesheim.

 

Dag 5. Rüdesheim – Speyer
Efter frukost har du hela förmiddagen på dig att strosa runt på de kullerstensbelagda gatorna i Rüdesheim och upptäck flera av stadens historiska pärlor.

Varför inte en promenad längs den pittoreska och smala gränden Drosselgasse? Gatan som är Rüdesheims mest livliga gata, är känd för sina vinbutiker och tavernaträdgårdar. I närheten av Drosselgasse finner du även Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett, ett roligt museum med en samling av 350 mekaniska musikinstrument från 18- och 19-talet som spelar av sig själva.

Du har även möjlighet att följa med på en rundtur längs pilgrimsvägen (tillval). Turen börjar vid Rhens strand och leder längs idylliska vingårdar till klostret. På vägen besöker vi även pilgrimskyrkan, där abbedissans helgedom också förvaras. Förfriskningar ingår, exempelvis en örtlikör enligt ett gammalt recept.

Vid lunchtid fortsätter kryssningen mot Speyer och du har tillfälle att njuta av vyerna från soldäck med vi kryssar genom ett sagolandskap.

Dag 6. Speyer
Vi vaknar upp i Speyer, en av de äldsta städerna i Tyskland. Speyers huvudattraktion är den kejserliga katedralen, som finns med på Unescos världsarvslista. Katedralen är en av Europas största romanska byggnader och åtta romerska kejsare och tyska kungar ligger begravda under högaltaret. 

Här finns möjlighet att följa med på en guidad stadspromenad (mot tillägg). Under turen får du också fördjupa dig i en Speyrian-specialitet, ”pretzel”

Speyer är en charmig gammal stad, där man bland annat kan se den 55 meter höga stadsporten (Altpörtel) och Mikwe – stadens judiska bad från år 1128.Efter frukost har du möjlighet att uppleva staden på egen hand eller tillsammans med vår reseledare. Vi återvänder till fartyget, där vi bjuds på lunch medan kryssningen fortsätter mot Strasbourg/Kehl.

Dag 7. Strasbourg/Kehl
Vi äter en god frukost ombord och använder dagen till att lära känna Strasbourg – huvudstaden i den franska regionen Alsace.

Strasbourg, där den franska nationalsången Marseljäsen komponerades, är mötesplatsen för Europaparlamentet, Europarådet och Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna. Stadens historiska centrum ligger på ön Grande Île, som finns med på Unescos världsarvslista. Här finns också den vackra gamla stadsdelen, Petite France från medeltiden, som charmar sina besökare med vackra korsvirkeshus, en rik flora och mysiga kaféer, torg och gator. Den mäktiga gotiska katedralen och Rohan-palatset, som rymmer tre av stadens viktigaste museer, är också värda ett besök.

 

Dag 8. Basel – Hemresa
Efter frukost checkar vi ut från fartyget. Innan vi beger oss till flygplatsen i Zürich så gör vi en rundtur och utforskar Basel.
Vi flyger hem under eftermiddagen via Amsterdam.

Med reservation för ev ändringar

Allt detta ingår i priset

 • Flyg till Amsterdam och retur från Zürich inkl 1 incheckat bagage t/r
 • Transfer från flygplats till fartyg t/r
 • 8 dagars kryssning/7 nätter i vald hyttkategori
 • Helpension från middag dag 1 och t om frukost dag 8
 • Fri sittning i restaurangen och flexibla mattider.
 • Fria drycker kl 09.00- 24.00
 • Eftermiddagste/kaffe med bakverk
 • Vatten, öl och läsk i hyttens minibar
 • Dricks till personal ombord
 • WiFi ombord (fungerar bäst då vi ligger i hamn)
 • Lagstadgad resegaranti
 • Svensk färdledare från Go Cruising

Ingår ej i priset
– Utflykter
– Reseförsäkring
– Avbeställningsskydd

Med reservation för ändringar

Tillval

Hyttstillägg per person
        0 kr del i utsides hytt på Emerald däck (+4 500 kr enkelhytt)
2 900 kr del i utsides hytt på Ruby däck (+4 600 kr enkelhytt)
4 700 kr del i utsides hytt på Diamond däck
6 000 kr del i juniorsvit på Ruby däck
7 000 kr del i juniorsvit på Diamond däck

Utflyktspaket – 1600 kr
– Kanaltur i Amsterdam
– Guidad stadspromenad i Arnhem
– Guidad stadspromenad i Koblenz
– Guidad rundtur längs pilgrímsvägen i Rüdesheim
– Gudad stadspromenad i Speyer

 

Fartygsinformation

Passagerare: 176
Besättning: 48
Hytter: 88, varav 4 balkongsviter
Byggnadsår: 2018
Längd: 135m
Bredd: 11m

M/S Viva Moments är ett fyrstjärnigt förstaklass fartyg som är byggt 2018. Fartyget har totalt 88 hytter fördelade på 3 däck. Övre däck (Diamond deck), Huvuddäck (Ruby deck) och Undre däck (Emerald deck).

Hytterna på Övre däck och Huvuddäck har öppningsbara fönster med fransk balkong medan hytterna på nedre däck endast har två mindre fönster (ej öppningsbara).

Alla hytter är utrustade med tv, minibar, luftkonditionering, dusch och wc, hårfön samt skönhetsprodukter från Rituals eller liknande. Ombord finner du förutom restaurang och bar, även gym, Liten wellness avdelning, soldäck med solsängar. Hiss finns.

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – Amsterdam

2023-04-19 09:35-11:35

Hemresa:

Arlanda – Amsterdam

2023-04-26 17:35-22:55

Utresa:

Linköping – Amsterdam

2023-04-19 11:55-13:40

Hemresa:

Linköping – Amsterdam

2023-04-26 17:35-23:20

Utresa:

Köpenhamn – Amsterdam

2023-04-19 09:25-10:50

Hemresa:

Köpenhamn – Amsterdam

2023-04-26 17:35-22:30