Kryssning längs Donaufloden

21-28 aug, 2021

”An der schönen blauen Donau!”

Upplev den bästa och mest intressanta delen av Donau, där vår kryssning börjar i Donaumetropolen Budapest. Vi tar oss sedan förbi Donauknäet till Bratislava, Wien och genom UNESCO:s världsarv, Wachaudalen.

Vi far sedan vidare till slutmålet, treflodsstaden Passau. Vi gör dessutom en liten avstickare till den över 2000 år gamla staden Regensburg.

Läs mer

Donaus pärla fylld av spännande kultur, god mat och shopping

Ungerns huvudstad Budapest var från början två städer, Buda och Pest som skiljdes åt av floden Donau. Buda är den förnämare delen med historiska gränder, slott, parker och trevliga caféer, medan Pest är den något mer vardagliga delen bestående av stora byggnader i klassisk arkitektur belägna på gamla paradgator med bankkvarter och trendiga hak.

Läs mer om Budapest på vår systersida Go Travel.se

Resfakta Budapest till Passau

Flyg

21 Augusti:
Arlanda – Wien 09.35 – 11.50
Wien – Budapest 12.50 – 13.40

28 Augusti:
München – Arlanda 15.30 – 17.40

 

Kryssning

21 Augusti:
Budapest, ombordstigning M/S AMADEUS Queen

22 Augusti:
Budapest, avgång 13:30
Esztergom 18:30 – 20:00

23 Augusti:
Bratislava 08:00 – 23:00

24 Augusti:
Wien 07:00 – 24:00

25 Augusti:
Dürnstein 08:00 – 12:00
Melk/Emmersdorf 15:00 – 19:00

26 Augusti:
Linz 07:00 – 08:30
Aschach 11:00 – 11:30
Passau 17:00 – 18:30

27 Augusti:
Regensburg 10:00 – 20:00

28 Augusti:
Passau, ankomst 08:00

Dag för dag program

Dag 1 Sverige – Budapest
Den 21 aug avgår flyget från Arlanda kl 9.35 med ett byte och ankomst Budapest 13.40. Vi har transfer till vårt flytande hotell M/S Amadeus Queen och före kvällens program hinner vi göra oss hemmastadda på båten.

Under välkomstcocktailen i baren presenteras besättningen för oss, innan vi äter middag. Efter middagen lägger båten ut för kvällskryssning genom det centrala Budapest. En bättre början på en kryssning får man leta efter! Dessutom får vi uppleva en ungersk folkloreföreställning ombord.

Dag 2 Budapest – Esztergom
Efter en riklig frukost tas vi med på stadsrundtur genom stadsdelarna Buda och Pest, där vi får uppleva ”Donaus drottning”. Vi passerar hjältarnas plats på Pestsidan innan vi tar oss upp på Budaberget. Härifrån promenerar vi till fiskarbastionen med en underbar utsikt över parlamentet och Budapest, innan vi åker tillbaka till båten för lunch.

För dem som önskar, erbjuds en bussrundtur till Szentendre, konstnärsstaden, som ligger bara 25 km utanför Budapest efter Donau. Turen avslutas i Esztergom vid Donauknäet, där vi åter stiger ombord på båten. (valfri utflykt, ingår ej)

Dag 3 Bratislava
Vi anländer på förmiddagen till Slovakiens huvudstad Bratislava, där vi under förmiddagen får möjlighet att ta oss en titt på en av Europas yngsta huvudstäder och dess sevärdheter. Vi tar oss upp till borgen varifrån vi har en magnifik utsikt över stan och omkringliggande landskap. Därefter en kortare promenad genom den gamla stadskärnan tillbaka till båten.

Efter lunch finns möjlighet, att genom en busstur, stifta närmare bekantskap med Maria Teresias slott Hof på den österrikiska sidan som tillval. (valfri utflykt, ingår ej)

Dag 4 Wien
Idag ägnar vi hela dagen åt den österrikiska huvudstaden Wien som har präglats av den kejserliga familjen Habsburg. Vi börjar med en stadsrundtur som tar oss med till Ringstrasse som kantas av palatsliknande byggnader, hotell, Parlamentet och Wiener Staatsoper. Vi promenerar genom centrum, där vi passerar Hofburg med bl.a. Spanska ridskolan, Kohlmarkt med sina lyxiga butiker och kommer sedan fram till Stefansdomen.

Efter lunch finns möjlighet att besöka sommarresidenset Schönbrunn med sina över 1400 rum. En guidad tur genom prunksalarna ingår i den här turen och det blir även tid till en promenad i den fantastiska trädgården. Efter middagen erbjuds även möjligheten till ett konsertbesök med den för Wien så typiska musiken med Straussvalser, polkor och kända operettstycken. Ett fyrverkeri för alla sinnen! (dessa två utflykter är valfria, ingår ej)

Dag 5 Wachau Dürnstein – Melk/Emmersdorf
Idag får vi uppleva lite av den österrikiska landsbygden. Vi börjar i Wachaudalen med Dürnstein, där vi gör en liten stadsrundvandring som avslutas med provning av de kända vinerna från trakten.

Under lunchen kryssar vi uppför Wachaudalen med sina platåodlingar av vin och aprikoser, innan vi kommer fram till Emmersdorf, som ligger nedanför det mäktiga klostret i Melk. För dem som önskar erbjuds en tur till klostret, där man bl.a. får se marmorsalen med sina vackra takfresker och ett enastående bibliotek.

Dag 6 Linz – Aschach – Passau
Tidigt på morgonen anländer vi till kulturhuvudstaden Linz. Här åker vi på heldagsutflykt till Salzkammergut och Mozarts Salzburg, inkl. lunch. Efter turen ansluter vi till fartyget igen i Passau.

Dag 7 Regensburg
Under förmiddagen anländer vi till Regensburg, en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i Tyskland. Vi gör en stadsrundvandring i dess kärna, där vi beser kyrkor och kloster, liksom den äldsta bron över Donau, vilken härstammar från 1100-talet. Stadens utveckling präglas av makt och rikedom särskilt under det Tysk-romerska riket.

Vi erbjuds även en tur till det äldsta klostret i Bayern, vilket grundades av irländska eller skotska munkar omkring år 620. Här på det äldsta klosterbryggeriet brygger man fortfarande Weltenburger Dunkel, som vi naturligtvis också får provsmaka.

Dag 8 Passau
På morgonen är vi åter i Passau och vår kryssning har nått sitt mål. Efter en stärkande frukost är det dags att ta adjö av vårt flytande hotell för den här gången, innan vi åker till Münchens flygplats för den stundande återresan till Sverige. Flyget avgår 28 aug kl 15.30 med ankomst Arlanda 17.40.

 

Hyttkategorier

Alla hytter har fönster – C hytterna ett litet fönster och B och A stort panoramafönster

Amadeus Queen
B och A hytt Strauss och Mozart däck

 

M/S AMADEUS Queen

Rederi: Dr Lüftner Cruises
Grundades: 2018
Antal däck: 4
Längd: 135m
Bredd: 11.4m
Antal deluxehytter: 69
Antal sviter: 12
Antal passagerare: 162

GoCruising reser med stil på floderna genom hjärtat av Europa.
Vi har valt att samarbeta med det österrikiska rederiet Dr Lüftner, som är en av pionjärerna inom flodkryssningar. Företaget började redan på 1970-talet och har hittills byggt ut sin flotta till 17 förstklassiga fartyg. Modern elegans och lyxig komfort kännetecknar deras Amadeus-flotta.

Måltiderna är tillagade med hög kvalité och med de bästa tänkbara råvarorna, det mesta även med en lokal prägel. Bakverk och bröd av högsta österrikiska standard ingår också. Till maträtterna serveras oftast lokala viner från Europas mest kända vindistrikt. Allt som allt en riktig fest för våra sinnen.

Den välutbildade besättningen tar hand om minsta detalj för att just din resa ska bli så minnesvärd som möjligt. På Go Cruising´s flodkryssningar har vi svensk färdledare. Utflykterna leds av en lokal, engelsktalande guide.

Ombord fartyget:

 • Moderna båtar med hög säkerhet och hög teknisk standard.
 • Alla hytter är utsides, de flesta med så kallade franska fönster.
 • Helpension, buffét med flera rätter att välja mellan, både till lunch och middag, inkl. typiska regionala specialiteter, eftermiddagsfika med bakverk samt kvällssnacks.
 • Röda och vita kvalitetsviner från vinregionerna i Europa ingår till middagarna.
 • 24 timmars fri tillgång till kaffe och te.
 • Välkomstcocktail, välkomstmiddag och kaptenens galamiddag.
 • Levande musik ombord.
 • Amadeus Audio System till samtliga utflykter som arrangeras av båten, för att lätt kunna lyssna på guiden.
 • Fritt lån av cykel (begränsat antal).
 • 8 utflykter enligt program, en del med provsmakning
 • Fitnessrum, öppet 24h/dygnet.
 • Samtliga hamn-, embarkerings- och slussavgifter.

I priset ingår

 • Flyg Sverige – Budapest, München – Sverige.
 • Svensk färdledare från GO Cruising (vid minst 20 resenärer)
 • 8 dagars kryssning/7 nätter inkl. helpension, från middag dag 1 frukost dag 8
 • Stadsrundtur i Budapest
 • Stadsrundtur i Bratislava
 • Stadsrundtur i Wien
 • Stadsrundvandring i Dürnstein inkl vinprovning
 • Utflykt till klostret i Melk
 • Busstur till Salzkammergut och Salzburg inkl. lunch
 • Stadsrundvandring i Regensburg
 • Tur till klostret i Weltenburg
 • Hamn- och slussavgifter
 • Dricks till besättning

Extra rundturer som kan bokas:

 • Konstnärstaden Szentendre och den mäktiga domen i Esztergom
 • Barockslottet Hof med trädgårdsanläggningar och liten djurpark
 • Sommarslottet Schönbrunn
 • Konsert i Wien

Valfria tillägg:
Avbeställningsskydd
Reseförsäkring
Valfria rundturer som inte ingår i Go Cruisings utflyktspaket
Dryck till luncherna
Tvättservice
Frisör och massage
Presentshoppen
WiFi ombord

Pris:
34 395 SEK per person del i C4 hytt
37 395 SEK per person del i C1 hytt
43 195 SEK per person del i B1 hytt
45 695 SEK per person del i A1 hytt

Med reservation för ändringar. Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

 • Avresedatum:
 • Från:
 • Reselängd:
 • Grundpris:
 • Platser:

Utresa:

Arlanda – Budapest

2021-08-21 09:35-13:40

Hemresa:

Arlanda – Budapest

2021-08-28 15:30-17:40

Vill du veta mer?

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.