SEYCHELLERNA

De 115 öarna mitt i Indiska oceanen

150 mil utanför Afrikas östkust finner ni ögruppen Seychellerna.

Ögruppen Seychellerna har 115 öar, men långt ifrån alla är bebodda, endast 100 000 människor bor runt om på Seychellerna och 90% bor på huvudön Mahé. År 1971 öppnade den internationella flygplatsen på Seychellerna och sedan dess har landets ekonomi varit beroende av turism. Ca 200 000 turister kommer och besöker Seychellerna varje år, detta gör ögruppen till ett lyxigt och genuint resmål utan massturism i dagsläget.

Seychellerna har ett tropiskt klimat med värme året runt, en liten regnperiod infaller under december och januari men det är ingenting som hindrar resor hit. Vi behöver inte heller tänka på någon stor tidsskillnad då det är 2 och 3 timmar före Skandinavien beroende på årstid.

Seychellerna med alla sina paradisöar är ett perfekt resmål för ö-hoppning, båtar går dagligen mellan många av öarna, vill ni lyxa till det rejält finns det helikoptrar att hyra för att ta er fram. Mellan huvudön Mahé och den näst största ön Praslin kan du flyga med mindre flygplan, en resa på 15-20 minuter.

Mahé är Seychellernas huvudö och det är här den internationella flygplatsen och huvudstaden Victoria ligger. På en yta av 157 km2 finner ni fler stränder än det går att besöka under en semester, flera nationalparker och massvis av vandringsmöjligheter. Bland annat upp på berget Morne Seychellois, det är Seychellernas högsta punkt med sina 905 m.ö.h.

På ön Praslin finns naturreservatet Vallée de mai som sedan 1983 funnit med på UNESCOS världsarvslista. Här finner ni den berömda dubbelkokosnöten (coco-de-mer) tillsammans med palmskog och massvis av unikt djurliv.

Ett mycket populärt turistmål är den lilla ön La Digue, öns yta är endast 10 km2 och här passar det perfekt att navigera sig runt på cykel. Några av världens vackraste stränder hittar ni här bland annat Grand Anse, Anse Cocos och Anse Source d’Argent. Den sistnämnda sägs vara den mest fotograferade stranden i världen. Hela ön La Digue omges av korallrev vilket gör ön till ett perfekt resmål för de som vill snorkla och dyka.

Utanför Praslins kust finns den lilla ön Curieuse Island, som är ett mycket populärt utflyktsmål. Här bor nämligen 300 av de 150 000 jättelandsköldpaddor som finns på Seychellerna. Sköldpaddorna är flyttade till Curieuse från den lilla atollen Aldabra som ligger många mil bort men tillhör Seychellerna.

Utöver dessa öar finns många många fler som också är värt ett besök.

Valuta: Seychellisk Rupie
Språk: Seychellisk Kreol, Engelska, Franska
Tidsskillnad till Sverige: +2 timmar

Drömmer du om att segla runt Seychellerna?

Go Cruising skräddarsyr din resa, helt utan extra kostnad.

Klicka här för att läsa mer om segelkryssning kring Seychellerna

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.