TOKYO

Toppmodern och galen storstad med ett gytter av neonskyltar och skyskrapor

Japans huvudstad är en av världens största städer med över 35 miljoner invånare. Staden grundades redan på 1200-talet och är i dag en metropol utan like. Staden brukar beskrivas som, inte bara en stad, utan flera städer som växt ihop och som alla har sin egen prägel. Oavsett om du åker på en arrangerad utflykt eller utforskar Tokyo på egen hand kommer du att uppleva magiska stunder i denna fascinerande stad.

Promenera, eller åk tåg, över Regnbågsbron som sträcker sig över norra Tokyobukten mellan Shibaura och Odaiba. Här kan du se vyer över Tokyos inre hamn och ibland, om vädret tillåter, även se berget Fuji.

Japan har ett världsberömt kök och i centrum för den japanska matkulturen står Tokyo. Här ska du passa på att äta äkta, japansk sushi! Nudelsoppan ramen är också ett måste. För den som gillar shopping är Tokyo ett paradis, i stadsdelen Harajuku i hjärtat av Tokyo finns det senaste modet och de coolaste märkena. Är man ute efter mer traditionella produkter är ett tips att satsa på landets berömda silke, kanske i form av en kimono eller en scarf.

Sushi Japan

Arakurayama Sengen Park, Japan

Tokyo street

Till Tokyos mer kända stadsdelar hör shoppingdistriktet Ginza, teknikstaden Akihabara och Asakusa. I Asakusa finns mycket av den låga stadsbebyggelsen från det äldre Tokyos inre, fattigare delar fortfarande kvar. Här finns bland annat Sensoji, Tokyos äldsta och mest berömda buddhistiska tempel. Det byggdes på 600-talet. Hit tar du dig med tunnelbana, templet ligger på gångavstånd från stationen i Asakusa. I närheten finns också ett litet nöjesfält som heter Hanayashiki, vilket påstås vara Japans äldsta nöjesfält. I början av 1900-talet var Asakusa Tokyos stora nöjes- och teaterdistrikt.

I stadsdelen Shinjuku, som är Tokyos administrativa och kommersiella centrum, finns bland annat många museer som till exempel National Museum of Nature and Science och Shinjuku Historical Museum. I Shinjuku finns Tokyos högsta skyskrapor och världens mest trafikerade tågstation, Shinjuku Station. Här passerar över tre miljoner människor – varje dag!

Behöver du avkoppling och lite lugn och ro efter att ha upplevt stadens myller och brus kan du bege dig till någon av Tokyos många parker. I bland annat Uenoparken och Shinjuku Gyoen kan man på våren beundra körsbärsträdens blomning.

I stadsdelen Shibuya finns parken Yoyogi Park. Parken har en lång historia. På 1940-talet ockuperades den av USA:s armé och 1964 förvandlades den till olympisk by under olympiska spelen i Tokyo. I dag finns här vackra platser för picknick, joggingstråk, möjlighet att hyra cyklar och utomhusscener där allt från violinister till rockare uppträder.

Språk: Japanska. Många pratar engelska och på flera platser finns också engelskspråkig skyltning
Valuta: Yen
Tidsskillnad till Sverige: + 8 timmar

Tokyo Tower i Tokyo Japan

tokyo city night

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.