SYDNEY

Storstadspuls med ett behagligt klimat och en avslappnad livsstil

Sydney har det mesta av precis allt! Storstadspuls med närmare 5 miljoner invånare, härliga stränder, gröna parker, vacker naturhamn och sevärdheter i det oändliga. Sydney är också en blomstrande kulturstad med många teatrar, musikaler och som okrönt drottning – det berömda Sydney Opera House som ger både konsert-, opera- och balettföreställningar.

Många hotell ligger nära the Rocks som är de gamla hamnkvarteren, dit de första nybyggarna kom från Europa på 1700-talet. Numer är de flesta gamla magasinen ombyggda till caféer och affärer och några av citys bästa restauranger finns inrymda här. I närheten ligger Circular Quay varifrån sightseeingbåtar och andra fartyg utgår. Sydney är så vackert att du bör se staden både från ovan, från vattnet och mitt i stan sittande på en cykel. Välkommen till en av världens vackraste städer!

Även om man inte tröttnar på Sydney i första taget så finns det mycket att upptäcka utanför staden. Strax väster om Sydney ligger bergskedjan Blue Mountains vars namn kommer från oljan i eukalyptus-träden som ger bergssidan ett blåaktigt skimmer. Solen får oljan att förångas i ett blåaktigt sken.

Klimatet är med nordiska mått bra och behagligt året om, någon riktig vinter finns inte. Den något kallare årstiden infaller när vi på norra halvklotet har sommar.

Kängurus i Australien

Koala i Eukalyptus skog

Go Cruising tipsar!
– Bondi to Coogee walk – det är en 2 timmars lång promenad längs Sydneys östkust och stränder, orkar man gå så kan det vara den vackraste sträckan någonsin. Man går också förbi en supervacker gravgård, vilket kanske inte låter så härligt men är en vacker plats. Man kan göra sträckan lite kortare också, stanna t.ex. i Clovelly och ta sig en drink på Clovelly hotell.

– Ta färjan över från Circular Quay till Manly. Kostar inte mycket och bästa sättet att se opera huset och bron och Sydney harbour. Väl i Manly så finns där en fin strand, restauranger etc. Värt att ta sig en pizza och drink på Hugo’s at Manly wharf.

– Det finns många fina stränder. En favorit vi kan tipsa om är Palm beach på norra kusten, tar ca en timme att ta sig dit från city. Det finns två sidor på Palm beach, en som är väldigt lugn utan vågor och en mer surfig med vågor. Ett måste om ni är i Palm Beach är att ta en vinlunch på the Boat house.

– A pub meal – det finns massa engelska pubar i Sydney som serverar steak och chicken schnitzel, det hör till kulturen!

Restaurangtips!
– The Theatre bar – Pier 4 the rocks. Här kan man äta och samtidigt se Sydney Harbour bridge
– The Butler, potts point – fin vy över city
–  Bondi Fish, Bondi beach – fin vy över stranden och man kan sitta ute
– Chiswick Woollahra – paddock to table concept som är populärt i Sydney, dom har egen farm och egen trädgård
–  China Diner, Bondi Beach –  fantastisk mat säger en av våra tidigare resenärer!

Valuta: Australisk dollar
Officiellt språk: Engelska
Tidsskillnad till Sverige:  + 10 timmar

Sydney operahuset

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.