ST PETERSBURG

Pampiga palats, fascinerande historia och elegant shopping

I världens till ytan största land hittar vi den europeiska kejsarstaden St Petersburg, som bjuder på över 300 år gammal stadshistoria, arkitektoniska mästerverk, modern superlyx och bubblande nattliv. Bland mycket annat. I de centrala delarna av staden ligger sevärdheterna tätt och det är enkelt att ta del av höjdpunkterna till fots. Gatorna går över floder och kanaler – att promenera runt är en upplevelse i sig då kanalerna är kantade av praktfulla palats och korsas av broar med vackra gjutjärnsstaket.

Det moderna Sankt Petersburg är en blomstrande metropol med museum i världsklass, eleganta shoppinggallerior, mängder med restauranger i olika prisklasser, barer, trevliga kaféer, klubbar och ett fantastiskt kulturutbud.

I Sankt Petersburg kan du verkligen gå på kulinarisk upptäcksfärd och äta allt från lokal snabbmat till sushi och kaukasiska specialiteter. Är du mer sugen än hungrig är en blini ett måste; ryska tunnpannkakor som traditionellt serveras med lax eller rom och syrlig gräddfil.

Mindre kryssningsfartyg lägger oftast till i närheten av stadens centrum, medan större fartyg lägger till vid en terminal långt från centrum.

Valuta: Rysk rubel
Språk: Ryska
Tidsskillnad till Sverige: + 1 timme

Ryska dockor i St PetersburgKatedral i St Petersburg Ryssland

St Petersburg, Palace Square monument

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.