SINGAPORE

Skyskrapor, historiska byggnader och grönskande parker i ett tropiskt klimat

Singapore är en modern och välordnad asiatisk storstad, med tropiskt klimat, shopping i världsklass och bra restauranger. Ett Asien i miniatyr. Utbudet i Singapore är i det närmaste oändligt, här finns moskéer, tempel och museer, och även det mesta för den som älskar natur. På Sentosa Island finns allt från soliga stränder till akvarium. Här kan man cykla, åka minitåg och bada. Testa gärna linbanan över till Sentosa Island från World Trade Center. På hög höjd, med glasgolv. En hisnande tur kan vi lova!

I Singapore kan du äta mat från världens alla hörn. Här finns lyxrestauranger, trendiga snabbmatskedjor samt pittoreska smårestauranger i Chinatown och Little India. Här finns även allt från städade pianobarer till diskotek och asiaternas största favoriter, karaokebarerna. Shoppingen här är också i världsklass, det finns verkligen något för alla. Märkeskläder, sidenbatik, kameror, eller en uppsydd dräkt. Kanske vill du köpa en jade-elefant, här kan du hitta en antik sådan för några miljoner eller en likadan, fast nyproducerad, för bara några dollar.

Singapore är mycket ren stad, det kommer du att märka. Se till att inte skräpa ned, det är det höga böter på. Vill ni ta er runt finns det många olika sätt, stadens tunnelbana är väl utbyggd och billig, bussarna fungerar också bra. Man kan också åka taxi och trishaw som är en form av cykeltaxi.

Officiella språk: Kinesiska, engelska, malay och tamil
Valuta: Singapore
Tidsskillnad till Sverige: + 7 timmar

Singapore night

Solnedgång över Singapore stad

Livfull mat och shoppinggata i Singapore

Ja tack! Jag vill få nyheter från Go Crusing

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.